banner240
banner237
banner238

YENİDEN REFAH PARTİSİ ARGE  BAŞKANLIĞI 3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ DOLAYSIYLA BASIN AÇIKLAMASI YAYIMLADI

Biz Yeniden Refah Partisi Olarak Engellilerimiz İle Senede Bir Gün Değil Her Gün Beraberiz ve Onların Dertleri İle Dertleniyoruz. Engellilerimizin Karşılaştığı Sorunları Pansuman Tedavilerle Değil Kalıcı Çözümlerle Çözmek Gerekir.

Engelli Olmak Tercih Değil, Bir Sonuçtur. Doğuştan Olabileceği Gibi Sonradan Kaza, Hastalık vb. Durumlarla Da Oluşabilir. Bu Nedenle Hepimizin Birer Engelli Adayı Olduğumuzu Unutmamamız Gerekiyor.

Şuan İstihdama Yönelik Olarak Engelli Vatandaşlarımıza Yeterince Yer Verilmiyor. Bunun En Büyük Göstergesi EKPSS ye 100 Binden Fazla İşsiz Engellinin Girmesidir.

Pandemi Sürecinde Personele En Çok İhtiyaç Duyduğumuz Sağlık Çalışanlarımıza Destek Olmak İçin Sağlık Meslek Mezunu Atama Bekleyen Engelli Vatandaşlarımızın Biran Önce Atamalarının Yapılması İsabetli Olacaktır.

İstihdam Da Kamu ve Özel Sektörde %3 Olan Engelli Şartı, Ülkemizde %12.5 Engelli Vatandaşımızın Olması Sebebi İle Kamu Ve Özel Sektörde Engelli Çalıştırma Oranı Adil Bir Şekilde Güncellenerek 18 Yaşını Geçen Ve Çalışma Kabiliyetine Sahip Olan Tüm Engelli Vatandaşlarımızın Kamu Ve Devlet Gözetimi Altında Özel Sektörde Çalışma Kapasitesine Göre İş Sahibi Yapılmalıdır.

Çalışanlarının %90 I Engelli Personelden Oluştuğu Ülke Ekonomisine Katkı Sağlayabilecek Fabrikalar Kurmalıyız. Bu Fabrikaların Öncelikle Engellilerin Kullandığı Araç ve Gereçleri Üretmesi ve İhraç Etmesi Sağlanıp Böylelikle Hem Engelli Vatandaşımıza İş Kapısı Açılacak Hem De Engelliler Ülke Ekonomisine Katkı Sağlayacaktır.

Yasalar İle Sabitlenip, Sürekli Zorunluluk Süresi Uzatılan, İşyerleri, Okullar, Alışveriş Merkezleri, Kamu Kurumları, İbadethaneler Ve Konutlar Engellilere Uygun Hale Getirilmelidir.

Sağlık Kurulu Raporlarında Meydana Gelen Aksaklıkların Farkındayız ve Giderilmesi İçin Rapor Yönetmeliği Güncellenip, Tüm İhtiyaçlara Cevap Verecek Duruma Getirilip, Her Başvuru İçin Ayrı Ayrı Rapor Değil Tüm İhtiyaçları Karşılayan Tek Rapor Uygulamasına Acilen Geçilmelidir.

Bu Vesile İle Tüm Engelli Vatandaşlarımızı Saygı Sevgi Ve Hürmetle Selamlıyoruz.

Barış SANDIKÇI 

Yeniden Refah Partisi Erzincan İl Başkan Yard.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber