KENT KONSEYİ ENGELLİLER MECLİSİNİN EVDE KUAFÖR PROJESİ ORTAHİSAR BELEDİYE MECLİSİNDE KABUL EDİLDİ

Başkan Genç Ortahisar Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Bekir Sami Emiroğlu ve Başkan yardımcısı Tayfun Serdar'in yapmış olduğu proje kapsamında “Özel Gereksinimli Bireylere Evde Kuaför Hizmeti “Vereceklerini Açıkladı .

Proje hakkında söz alarak meclise bilgi veren Kent Konseyi Başkanı Önder Taşan bu projeyi bize gelip sunan engelliler meclisi Başkanı ve Yürütme kurulu bize anlatırken böylesi bir proje dünyada ilk kez bizler uygulicaz bu zaman kadar böylesi bir proje yapılmadı bizler bu projeyi hazırlarken araştırdık dediler.

Kent Konseyi Başkanı Önder Taşan engelliler meclisi başkanımız başkanımızı ve yürütme kurulunu böylesi bir proje yaptıkları tebrik ediyorum  bu gün burada dört adet projemiz siz meclisimizin değerli üyelerinin oluruna sunduk  ve sizler tarafında kabul edildi başta Ortahisar belediye Başkanımız AV.Ahmet Metin Genç'e ve  siz değerli Meclis üyelerimizede tek tek teşekkür ederim dedi

Daha Sonra Ortahisar Belediye Başkanı Av.Ahmet Metin Genç “3 Aralık Dünya Engelliler Günü öncesi kent Konseyive Engellier Meclisi ile Özel Gereksinimli Bireylere Evde Kuaför Hizmeti vereceklerini Açıkladı .

Başkan Genç Ortahisar Kent Konseyi’nin Engelliler Meclisi ile yapmış olduğu proje kapsamında “Özel Gereksinimli Bireylere Evde Kuaför Hizmeti “Vereceklerini Açıkladı .

Engelli bireylerin temel ihtiyaçlarına erişim noktasında mevcut durumlarından ötürü aksaklık, erişim güçlüğü ve hatta hiç erişememek gibi sorunlar yaşamaktadır.

Temel haklara erişim noktasında gerek yasal düzenlemeyle gerek yerel yönetimlerin girişimleriyle yüksek oranla ihtiyaç karşılanmış olsa da çok basit görülebilecek fakat bazı engelli grupları için erişimi çok zor ve hatta imkânsız temel ihtiyaçlar vardır . 

Örneğin; Ortahisar Belediyemiz yıllardır imkanı olmayan engelli bireylerimiz için evde bakım hizmeti kapsamında kendi personelleriyle ihtiyaç sahibi bireylerin evlerinin temizliğini üslenerek bu vatandaşlarımızın daha yaşanılır koşullarda hayatını idame ettirmesine katkıda bulunmuştur. 

Belediyemizin kolaylıkla üstesinden gelebileceğine inandığımız ama bazı özür gurupları için neredeyse imkânsız bir sorunu aşmamız gerekmektedir.

Bu bağlamda projemizin ismi EVDE KUAFÖR. Proje Adı : Evde Kuaför Engelinden dolayı evinden çıkmayan yahut çıksa bile kuaför salonlarının erişime uygun olmaması nedeniyle pasaj girişlerinde ve hatta sokak ortasında tıraş olmak zorunda kalınabiliyor. 

Hijyenden uzak olan bu eylem görsel olarakta ne ilçemize nede şehrimize yakışmamakta. Bu doğrultuda Ortahisar Kent Konseyi Engelliler Meclisi olarak evde bakım ekibimize endeksli çalışması için bir kuaför ekibini kuaförlere erişim imkanı olmayan bay ve bayan engellilerimize hizmet vererek ilçemize hayatını idame ettiren bireylere çok daha kaliteli bir yaşam imkanı sağlanmış olacaktır.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber