banner240
banner237
banner238

ZEMİN PİMİ ÇEKİLMİŞ BOMBA GİBİ BEDELİ  AĞIR OLACAK

Kansızoğlu "Canlar Yanmadan önce önlem alınsın"
ZEMİN PİMİ ÇEKİLMİŞ BOMBA GİBİ BEDELİ
 AĞIR OLACAK

 HES projelerinin yapımlarında ve tünellerde kontrolsüz patlamalar sert zemini yumuşatmıştır. Şu anki zemin pimi çekilmiş bomba gibidir, bunun bedeli çok ağır olacaktır   
Canlar Yanmadan önce önlem alınsın

Karadeniz bölgesinde son aylarda yaşanan sel ve heyelan olayları sonra Karadeniz’de yapılan ve yapılmakta olan HES projeleri yeniden gündeme geldi.

Devlet yetkilileri yaşanan sel ve heyelanın nedenlerinin çok fazla yağmurdan kaynaklandığını açıklarken birçok bilim adamı ve yaşam savunucusu yurttaşlar çevre aktivistleri ile HES projelerinin hayat geçirildiği yerlerdeki yurttaşlar felaketin nedenin başta HES ve tünel çalışmalarından kaynaklandığını açıklıyor.

ZEMİN PİMİ ÇEKİLMİŞ BOMBA GİBİ BEDELİ AĞIR OLACAK

Anadolu Kültür Eğitim Spor Yardımlaşma Derneği  (AKASDER)  Genel başkanı Hasan Hasan Kansızoğlu  

HES projelerinin yapımlarında ve yol tünellerinde kontrolsüz yapılan patlamalar sert zemini yumuşattığını zeminlerin pimi çekilmiş bir bomba olduğuna dikkat çekerek uyarda bulundu.

Kansızoğlu; “Yaklaşık 10 yıldır Erzurum sınırından başlayarak Rize Kalkandere sınırına kadar yol tünel  taş ocakları ve i HES yapılarında oluşan kontrolsüz patlamalar sert zemini yumuşatmıştır. Şu anki zemin pimi çekilmiş bomba gibidir, bunun bedeli çok ağır olacaktır.   

ŞİMDİDEN ÖNLEM ALINMAZSSA SONRASININ ANLAMI YOK

 Bunun bir örneğini şiddeti fazla olmasa da temmuz ortalarında, yağışlar sebebiyle İkizdere ilçemizde görmüştük ve bu bölgede ciddi hasarlar oluşturmuştu.  Eğer şimdiden önlemler alınmazsa sel anında ve sonrasında yardımın imkânı yoktur. Bir başka örneği de daha önce Rize de son olarak ise Giresun da görmüş olduk.

İşte bu ve benzeri olayların yaşanmaması için sel ve heyelan öncesi bölgede gerekli ciddi tedbirler alınmalıdır. Eğer bu önlemler alınmaz ise yaşanacakların telafisi mümkün olmayacaktır. Acilen çalışmalara başlanılmalıdır.

 Karadeniz bölgesi ciddi bir afet bölgesidir, bunu unutmayalım. Yaşanan Her şeyden ders çıkararak Yol yapımları HES projeleri Ev yapımları ciddiyetle ele alınarak ciddi araştırmalar sonucu nelerin yapılacağı ona göre hayata geçirilmelidir. Dere yataklarında yapılaşmalara son verilmelidir izinsiz yapılaşmalara dur denilmelidir. Birtakım insanların kendi kafasına göre yapılaşmaya gitmesine izin verilmemelidir.

Yeniden facialarla karşılaşmamak için yeni canların yok olmaması için yetkilileri göreve çağırıyoruz.

İKİZDERE VADİSİNDE 6 HES  

Bölgemizde 6 HES var, ovit tüneli menfez çalışmaları yol ve benzeri çalışmalar patlatılan tonlarca dinamit bütün bunların göz önüne alınması gerekir. Bugüne kadar yapılan çalışmaların doğaya herhangi bir tahribat verip vermediğini yoğun yağmurların yeniden yaşanması durumunda bölgenin nasıl bir felaketle karşılaşacağını şimdiden etüt etmek lazım. İş işten geçtikten sonra ahlama veya vahlanmanın hiçbir faydası olmayacaktır.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber