TLYD ve AKSMD Kazancıoğlu’nu şarkılarla andılar…

KTÜ Atatürk Kültür Merkezi’ndeki konseri Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Trabzon Bölge Adliye Mahkemesi 3.Ceza Daire Başkanı Fatih Aksoy, Trabzon İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Usta, TLYD Vakfı Başkanı Ahmet Kahraman, merhum sanatçının oğlu Ali Kazancıoğlu, çeşitli müzik derneklerinin başkanları ve kültür ve sanata gönül vermiş çok sayıda katılımcı izledi.

Muhteşem şarkılar seslendirildi…

Yasemin Uzun’un muhteşem sunuculuğuyla renklenen şef, bestekar Özdemir Hafızoğlu’nun adeta nakış gibi işleyerek yönettiği programda geçtiğimiz yıl aramızdan ayrılan Trabzon’un sevilen beyefendi isimlerinden şef Salih Kazancıoğlu’nun çok sevdiği Hicaz ve Kürdilihicazkar eserlerden oluşan şarkılar seslendirildi.

Birinci bölümde Beduh Atakan, Duygu Şahin Dülber, Erol Aslan ve Gökşen Terzi ikinci bölümde is Ali Kemal Mumcu, Gizem Sağlam Bülbül ve İlhan Yavuz sahne aldılar.

Zaman zaman hüzün ve gözyaşlarının hakim olduğu gecede iki dernek korosunun birbirleriyle olan muhteşem uyumu, seçilen şarkı repertuarı, salonun şarkılara eşlik etmesi, şef Hafızoğlu’nun olağanüstü yönetimi ve duygulu performansı ile kültür-sanat sevdalısı insanların merhum Kazancıoğlu’na olan ‘VEFA’sı öne çıktı.

Atalay: “Hocamızı en iyi şarkılarla anlatabilirdik”…

Program sonunda TLYD Başkanı Kenan Atalay tarafından merhum Kazancıoğlu’nun oğlu Ali Kazancı’ya plaket ve AKSMD Başkanı Adil Kolaylı’ya çiçek takdim edildi. Atalay yaptığı konuşmada “Salih hocamızı en iyi şarkılarla anar, anlatırdık bu akşam onu gerçekleştirdik. Kendisini bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyorum” dedi.

Ayrıca gecenin başarılı mimarı şef Özdemir Hafızoğlu’na ve programın sunucusu Yasemin Uzun’a da çiçekleri Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ve Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim tarafından verildi.

Genç: “Güzel bir sanat icrası izledik ”…

Başkan Genç çok güzel bir sanat icrasına tanıklık ettiklerini ifade ederek şöyle konuştu:

“Bu güzel geceyi bize yaşatan her iki derneğimize de çok teşekkür ediyorum. Güzel bir program izledik. İnsana ve insanlığa dair bir değerdir vefa. Bakın bu geceyi bu güzel sanatları hem de eğitim camiasında bulunmuş ama sanatıyla da öne çıkmış geçtiğimiz yıl aramızdan ayrılan çok kıymetli bir değerimizi anma adına yapıyoruz. Ona vefayı gösteren bu güzel gruba da ayrıca teşekkür ediyoruz. “

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber