ULUSLARARASI SANAT GÜNLERİ BAŞLIYOR

Trabzon Sanatevi, tarafından organize edilen 13. Uluslararası Sanat Günleri 01 Haziran 2023 tarihinde saat 13.30’da sanatevi bahçesindeki açılış töreniyle başlayacak.

Yerelden, yurt içinde ve yurt dışından farklı sanat disiplinlerinden sanatçıların ve sanat gruplarının katılım sağlayacağı 13. Uluslararası Sanat Günleri bu yıl 01-04 Haziran 2023 tarihleri arasında yapılacaktır. Sanat günleri kapsamında gerçekleştirilecek etkinliklerin tamamı halkımız açık ve ücretsiz olacaktır.

Trabzon Sanatevi Başkanı Adnan Taç, sanat günleriyle ilgili olarak şunları söyledi. “Yerelden, ulusal ve Uluslararası boyuttan olmak üzere, sahne sanatları, görsel sanatlar, yazım sanatı ve el sanatları alanlarında önemli isimlerin katılım sağlamasına özen gösterilmektedir. Bu nedenle sanat günlerinin çizgisini her geçen yıl daha da yukarılara çıkarma gayreti içerisindeyiz. Bu yıl sinema ve televizyon dünyasının önemli isimlerinden oyuncu Ertan Saban ve oyuncu Hüseyin Köroğlu, televizyonlara çektiği önemli dizilerden bildiğimiz NTC Medya’nın sahibi yapımcı Mehmet Yiğit Alp, Edebiyat dünyasından Yazar Sibel K. Türker, Yazar Irmak Zileli, Şair-Yazar Altay Öktem, Halk Bilimci Çağla Yılmaz gibi isimler, bizlerle birlikte olacaklar. Sanatın tüm disiplinlerini kapsayan ve geleneksel hale getirilen uluslararası sanat günlerini, ekonomik şartların daha da artan zorlukları altında gerçekleştirmeyi başarmanın gururu ve mutluluğu içerisindeyiz. Yürüdüğümüz bu yolda bizlere destek olan, katkı sağlayan kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum. Bunca emekle hazırlanan programlarımızda değerli sanatseverlerin salonları doldurmalarını istiyoruz.” Dedi.

Etkinlikler, ağırlıklı olarak Trabzon Sanatevi Salon Garaj'da ve bahçesinde, 03 Haziran 2023 tarihindeki Gürcistan Kanudosi Caz Grubu konseri ve 04 Haziran 2023 tarihindeki solistler geçidi kapanış konseri Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi salonunda gerçekleşecektir. Her yıl olduğu gibi bu yıl da bahçede; el sanatları sergilerinin, standlarının, karikatür, fotoğraf, şiir sergilerinin, imza günlerinin ve salon programlarının yapılacağı etkinlikler yine yoğun katılım bekleniyor.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber