banner240
banner237
banner238

“Devlet Tiyatroları, Trabzon 21’inci Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali Başlıyor”

1 Temmuz Perşembe günü açık havada perdelerini açacak olan festivalde ‘Türkiye’den 5 ve yurtdışından 1 olmak üzere toplam 6 farklı oyun sahnelenecek. Festival, 17 Temmuz Cumartesi gününe kadar devam edecek.

Trabzon Devlet Tiyatrosunun ev sahipliğinde kutlanacak olan, ülkeler arasındaki barış, dostluk, kardeşlik duygularının yaşatılması ve paylaşılmasında çok önemli bir işlevi yerine getiren festival; sanatın evrensel diliyle pek çok ülkeyi de bir araya getirmektedir.

Festivalin açılışı Ankara Devlet Tiyatrosu tarafından sahnelenen ‘Bizim Yunus’ adlı tiyatro oyunuyla, 1 Temmuz Perşembe günü saat 20.30’da Haluk Ongan Sahnesinin bahçesine kurulan Açıkhava Sahnesinde gerçekleşecek.

Sönmez Atasoy'un yazdığı, Devlet Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Kurt’un yönettiği ‘Bizim Yunus’, ‘Yüreklerimiz neyi arar bu yolculukta’ temasını işliyor.

Dekor tasarımının Hakan Dündar’a, kostüm tasarımının Funda Karasaç’a, ışık tasarımının Mustafa Bal’a ve müziklerinin Nedim Yıldız’a ait olduğu oyunda Yunus Emre’yi Ankara Devlet Tiyatrosu oyuncusu Alpay Ulusoy canlandırıyor.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt, Trabzon’da, binlerce yıllık sanat tarihiyle tüm alkışlara mahzar olmuş yirmi yıllık köklü bir festivalin her defasında bir şenlik gibi yaşandığını belirterek, “güzel Trabzon’da, ne şarkılar ne aşklar ne hüzünler el ele din, dil, ırk ve renk gözetmeksizin yükseldi arşa…”ifadesini kullandı.

Kurt ayrıca, “şimdi 21’incisi düzenlenecek olan ve dünyanın yaşam adına tüm acı gerçeklerle yüzleştiği bu günlerde insana umutla ve sağlıkla yaşadığı günleri anımsatmaya hazırlanan festivalimizin şimdiden herkese mutluluk getirmesini temenni ederim” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber