banner240
banner237
banner238

Muhteşem konser..

Üye ve doğaseverlerden oluşan kalabalık bir grupla çevre il ve ilçelere düzenledikleri doğa yürüyüşlerinin yanında kültür gezileri düzenleyerek, araştırma ve belgeleme yaparak,doğa severlerin tarihi ve kültürel değerler tanımaları ve bu değerlerin korunması için çalışmalar yapan  Trabzon- Doğal ve Tarihi Değerleri Koruma Derneği müzikte de farkını ortaya koydu.

Sezon başında bünyelerine kattıkları Trabzon’un saygın sanatçılarının oluşturduğu Türk Halk Müziği korosu ile ilk konserlerini önceki akşam veren Doğal ve Tarihi Değerleri Koruma Derneği, salonu tıka basa dolduran türkü dostlarına muhteşem bir dinleti sundu.

Fatih Yavuz’un renkli sunumu, Şef Ünal Özel’in yönetimindeki THM Korosu birbirinden güzel türküler seslendirirken, art arda sahne alan solistlerde tek kelimeyle muhteşemdi.

Konserin birinci bölümünde Aybüke Çubukçu, Mehmet Yıldırım, Halil Fidan, Ayşe Topçu, Bülent Kaçar, Hüseyin Yörük, Ali Çankaya, Ünal Sağlam, Fatih Yavuz ve Serpil Çakmak, ikinci bölümde ise Müjgan Genç, Fatma Keleş, Zeynep Yücesan, Melahat Çağ, Ertan Yılmaz, Ayşe Demirci, Yaşar Usta, Mehmet Üçüncü, Selim Sağırkaya, Salim Kurt, Mehmet Yılmaz, Demet Çokkaynar, Ahmet Sağlam, Ayşe Can ve Turan Topsakal sahne aldılar.

Konser sonunda şef Ünal Özel’e çiçek takdim eden Trabzon Doğal ve Tarihi Değerleri Koruma Derneği Başkanı Doç.Dr.CoşkunErüz“ Ecdadın bize emaneti olan vatanla birlikte kültürümüzün en nadide parçası olan türkülerimizi de emanet ettiler. Bu akşam Anadolu’nun bağrından kopup gelen, bizi biz yapan türkülerimizi seslendiren üstadlar kulaklarımızın pasını sildi. Çok güzel türküler dinledik. Salonda neredeyse boş koltuk yoktu. Hepinize katkılarınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Sağ olsun derneğimizin basın ve halkla ilişkiler sorumlusu Ali Çankaya beyin öneri ve teşviki ile bu birliktelik oluşturuldu. İnşallah bundan sonra, yılın en uzun gecesi olan 21 Aralık gecesi gibi en kısa gecesi olan 21 Haziran’da ikincisinde bir arada olup, gelecekte de çok daha güzel konserler düzenleyeceğiz. Bunun yanında asli görevimiz olan doğa ve kültürel gezilerimiz ve tanıma, tanıtma, koruma faaliyetlerimiz de  devam edecektir. Tekrar bu geceyi hazırlayan hocamıza ve ekibine bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum.” diye konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber