TURİZM HAFTASI İLE İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASI

15 -22 Nisan Turizm haftası içerisindeyiz. Birçok ileri ülkede turizm bugün bir endüstri kolu olarak kabul edilmektedir. Çünkü turizm faaliyetine paralel olarak oteller, , pansiyonlar, lokantalar, plaj tesisleri, eğlence yerleri açılmakta, alışveriş artmakta şehirler canlanmakta önemli istihdam sağlanmaktadır. Bütün bunlar hızlı bir ekonomik harekete sebep olmakta yöresel kalkınmayı hızlandırmaktadır. Ayrıca gidilen şehirlerde görülecek tarihi yerleri gezmek için geziler tertibi de yeni iş sahaları açılmasına sebep olmaktadır.

Trabzon da doğal güzellikleri tarihi dokusu itibariyle Türkiye’nin VE Dünyanın en önemli turizm merkezlerinden biridir. Ancak ancak bu güzellikler ve turizm potansiyeli son 15 yıl içerisinde ağır darbeler almış şehre iktidar aracılığıyla ihanet edilmiştir. Trabzon büyükşehir belediyesi ve kültür turizm il müdürlüğü aklımızla alay edercesine ‘’Trabzon, son yıllarda turizm alanında büyük fırsatlar yakalamış ve bu fırsatları değerlendirme noktasında büyük atılımlar yapmıştır.’’açıklamasını yapmıştır.

Sümela Manastırının 22.09.2015 tarihinden itibaren bir yıl süre ile ziyarete kapatılması kararı alınmıştı. Yıl oldu 2018 hala ziyarete kapalıdır. Büyük fırsatınız bu mudur?

Boztepe’de beton yığınına izin verdiniz, atılımınız bu mudur?

Sürmene Çamburnu’nda ilk önce yangın çıktı sonra binalar yükselttiniz atılımınız bu mudur?

Atılımınız cephanelik rezaleti midir? Yoksa en son Ganita’da yapmaya çalıştığınız mı?

Ayasofya müzesinin camiye dönüştürülmesi sonrası “Bizim de işlerimiz iyiydi. Burası camiye dönüştürülünce turistler gelmemeye başladı. Tur otobüslerinin adresi burasıydı. Burası yeniden müzeye dönüştürülse ilimizin ziyaretçi sayısı artacaktır” diyen esnafa neden kulak vermiyorsunuz?

Yeşilin merkezi Karadeniz’in incisi Uzungöl’ü doların yeşiline katlettiren sizler değil misiniz?

Betonu rantı belki siz atılım olarak görebilirsiniz ama Trabzon'un kültürel tarihi dokusunu katletmiş olduğunuz gerçeği asla değişmeyecektir.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber