banner240
banner237
banner238

Bana Maviyi Anlat 15 Haziran’da sete çıkıyor.

Trabzon’da Haziran ayında çekimine başlanacak olan “Bana Maviyi Anlat” sinema filminin hazırlıkları tamamlandı. Yapımcılığını Life is Movie’den Ökkeş Sevimli ve D.S.B Film Yapım sahibi Fatih Zaman’ın ortaklığında gerçekleşecek sinema filminin başrol oyuncuları ise; görme yeteneğini kaybetmiş oyuncu ile işitme duyusunu kaybetmiş oyuncu arasında geçmekte olan aşk hikâyesini anlatacak. Böylelikle dünya sinemalarında da daha önce yer almayan gerçekten görme ve duyma yeteneğini kaybetmiş oyuncuların yer aldığı ilk proje olacak.

“Bana Maviyi Anlat” projesini uzun süredir hazırladıklarının altını çizen yapımcı Fatih Zaman, “Tüm ekip arkadaşlarımız ve sevgili yönetmenimiz Cemile Kırmızı Karadaş ile birlikte iki yıldır senaryosu üzerinde çalışmalarımızı sürdürdük ve sonunda çekim aşamasına gelmiş bulunmaktayız. Filmimizde gerçekten görme duyusunu ve işitme duyusunu kaybetmiş oyunculara yer vermek istedik. Bu nedenle de Türkiye genelinde uzun süren bir cast çalışmamız oldu. Birinin duygusunu taklit ederek değil de, direk kendi yaşamış olduğu duyguları izleyicilere geçirecek isimlerle çalışmak bizce daha anlamlı olacağını düşündük. Bu nedenle de Altı Nokta Körler Derneğinden yardım istedik. Derneğimizin Genel Başkanı Fermani Kurtele ve Fethiye Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Emrah Yalçın’a çok teşekkür ediyorum. Oyuncu seçimimiz sırasında bize inanılmaz derece de yardımcı oldular ve sonucunda da yönetmenimizin belirlemesi ile başrol oyuncularımızı bulduk. 15 Haziran’da Trabzon ve Giresun’da çekimlere başlıyoruz.”dedi.

20 yıldır sinema sektöründe olduğunu vurgulayan Fatih Zaman, “ Uzun süredir bu sektörün içerisindeyim. Dibinden başına kadar birçok alanında çalışmış bir ismim. Yönetmenimizle, teknik ekip arkadaşlarımızla, görüntü yönetmenimizle çok güzel bir işe imza atacağız. Hedefimiz sinema festivallerinde şehrimizi tanıtmak, sadece ülkemizde değil aynı zamanda da yurt dışı festivallerinde de yerimizi alacağız ve tüm ekip olarak inanıyoruz ki, bu festivallerden ödüllerle döneceğiz. Bu projede bizleri yalnız bırakmayan Trabzon Milletvekillerimiz Muhammet Balta, Bahar Ayvazoğlu ve Salih Çora’ya teşekkürlerimiz borç biliyorum. Sinema sektörünün can çekiştiği bir dönemde onların bizlere vermiş olduğu destek ile projemiz hayata geçiyor.”kelimelerine yer verdi.

Filmin yönetmen koltuğunda Cemile Kırmızı Karadaş otururken Görüntü Yönetmenliğini ise Eyüp Boz üstlenecek. Yardım yönetmen ise; Cemil Çoruh olurken Trabzon ve Giresun bölgesinde çekimler tamamlanacak.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber