DEVA'NIN DİYARBAKIR KONGRESİNDE HALAYLARLA VİRÜSE DAVETİYE ÇIKTI

Devrim Aktürk/Diyarbakır: Diyarbakır’da 10 Ekim tarihinde DEVA Partisi'nin gerçekleştirdiği 1. Olağan İl Kongresi'nde halaylar çekildi, sosyal mesafe alınmayarak virüse davetiye çıkarıldı.

Diyarbakır’da 10 Ekim tarihinde saat 14.00’te DEVA Partisi'nin gerçekleştirdiği ve Genel Başkan Ali Babacan'ın da bizzat katıldığı 1. Olağan İl Kongresi'nde halaylar çekildi, sosyal mesafe önlemleri alınmayarak virüse davetiye çıkarıldı. Türkiye'de etkisi devam eden ve henüz ilacı bulunmayan Koronavirüs'ün kentte halen bitmeden, kongre öncesi ve sonrası katılımcıların sosyal mesafe önlemi almadan bir arada bulunup halay çekerek oynamaları, sosyal medya kullanıcıları tarafından tepkilerin doğmasına neden oldu.

Babacan'ın Olağan İl Kongresi’ndeki Önemli Mesajları

Ali Babacan genel başkan olarak katıldığı 1. Olağan İl Kongresi’nden önce STÖ (Sivil Toplum Örgütleri) temsilcileri ile bir araya gelerek bölge ve il sorunlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Hemen ardından ise Kongre'nin bulunduğu kapalı mekana giden Babacan, önemli başlıklara değindi. Bu başlıklar arasında altı çizilesi olarak ele alınan konular sırasıyla; Kayyım atamaları, seçilmişlerin tutuklanması ve bölgede artan şiddetin Kürt sorununu derinleştirdiğini söyleyen DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan; “Çözüm sürecinde birlikte çalıştığınız insanları, bugün apar topar fezlekelerle tutuklamayın” diye açıkladı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber