banner240
banner237
banner238

“Turizmin Çeşitlendirilmesinde Sağlık Turizmi Önemli Yer Tutuyor”

Proje açılış toplantısına Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, TTSO Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi Özcan İlarslan, ilgili daire müdürleri, turizmciler ve sağlık sektörü temsilcileri katıldı. Doğu Karadeniz Sağlık Turizmi Derneği Başkanı Mustafa Yılmaz, dünyada ve Türkiye’de son yıllarda pızla yükselen sağlık turizminin önemli bir alternatif turizm çeşidi olduğunu ifade ederek, “Turizm artık sadece eğlence değil. Sağlık turizmi belki de 15 – 20 kat daha fazla katma değer kazandırıyor. Tatil için gelen turistler ortalama 700 dolar harcarken tedavi için gelenlerin ise 7 bin dolar harcadığı bilinmektedir. Bu sektörün dünyada yıllık ticari hacmi yaklaşık 100 milyar dolar. 20 milyonu aşkın insan sağlık turizmi amacıyla başka bir ülkeye seyahat ediyor” dedi. Yılmaz, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen projenin 3 ay süreceğini de vurgulayarak, “Sağlık Turizmine gönüllü yaklaşık 60 genç ve Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı değişik hastanelerde idareci ve çalışan pozisyonunda kişilerle uzman hocalarımız nezdinde çeşitli derslerimiz olacak” diye konuştu.


Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi Özcan İlarslan ise, bölgemizde turizmi 12 aya yayma ve çeşitlendirme çalışmaları içinde sağlık turizminin çok önemli bir yer tuttuğunu ifade ederek, “Trabzon bölgenin aynı zamanda sağlık merkezi. Buradaki sağlık tesislerini ve yetişmiş kişileri, sağlık turizmine yönlendirebilirsek, gerçekten kişi başına sağlanacak katma değer çok yukarılara çıkacaktır. Bizler de TTSO olarak turizmin çeşitlendirilmesi çalışmalarına önem veriyor ve destekliyoruz” diye konuştu.


Diğer açılış konuşmalarının ardından moderatörlüğünü KTÜ Diş Hekimliği Fakültesi’nden Doç. Dr. Tamer Tüzüner’in yaptığı “Sağlık Turizmi, Sağlık Turizminde Aracılık Hizmetleri – Pazarlama” paneli gerçekleştirildi. Panelde konuşmacı olarak Trabzon İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Usta, Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu, Atılım Üniversitesi’nden Prof. Dr. Dilaver Tengilimoğlu ve Sağlık Turizmi Aracılık Hizmetleri ve Pazarlama Şirketi’nden Somer Arıca yer aldı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber