banner240
banner237
banner238

Genç, telekonferansta (online) pandemi sonrası için üretime dönük politikalar önerdi

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, online olarak Türkiye Belediyeler Birliği’nin, Karadeniz Bölgesi belediyelerine yönelik olarak 5. kez organize ettiği “Küresel kovid-19 Sonrası Yeni Normal ve Belediyeler” toplantısına katıldı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı ve Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Fatma Şahin’in açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda belediyelerin kovid-19 sonrası dönemdeki politikaları ele alındı. Toplantıya online olarak katılan Başkan Genç, yeni dönemde belediyelerin özellikle de tarım sektöründe üretime dönük politikalar yürütmesi gerektiği üzerinde durdu. Başkan Genç, pandemi sürecinin gıda tedariki, su kaynakları ve iklim değişikliği konusunda belediyelerin yeni politikalar geliştirmesi gerektiğini bir kez daha ortaya koyduğunu dile getirdi.

“GENÇ, SU KAYNAKLARI İÇİN SAVAŞACAKLAR”

Başkan Genç, sözlerini şöyle detaylandırdı: Olağanüstü bir dönemden geçiyoruz. En çok hissettiğimiz husus gıda tedariki oldu. Bu işi fiyat farkından dolayı suiistimal edenler oldu. O nedenle bu tür dönemlerle karşılaşma ihtimaline karşı nasıl bir üretim politikası ortaya koyabileceğimizi hesap etmemiz lazım. Belediyeler Birliği’nin ve Sayın Cumhurbaşkanımızın da tensipleriyle bu konuda yeni politikalar geliştirmeliyiz. Gıda tedariki en çok öne çıkan husus. Belirtmek istediğim bir başka husus da iklim değişikliklerinin bütün hayatımıza negatif yönde tesiri olacağı kesin. Bunda da Belediyeler Birliği olarak ne tür adımlar atabiliriz. Bunu tartışmalıyız. Üçüncü olarak da su kaynaklarımıza yönelik olarak politikalar geliştirmemiz lazım. Su kaynaklarından dolayı ülkeler mücadele edecekler. Kıymetli Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Hanım’ın sıfır atık konusunda ortaya koyduğu proje gibi biz de su kaybını da en aza indirecek

projeler geliştirmeliyiz. Bunları tespit ederek hayata geçirmeliyiz. Bunlar üzerinde bir çalışma yürütmeliyiz.”

“SOSYAL BELEDİYECİLİK AĞIR BASACAK”

Pandemi süreciyle birlikte belediyeciliğin gönül belediyeciliği ve sosyal belediyeciliğe doğru evrilmekte olduğunu belirten Başkan Genç, “Bizim malumunuz 2014’teki yerel seçim sloganımız insan, demokrasi ve şehirdi… 2019 yılındaki yerel seçim sloganımız ise tevazu, samimiyet ve gayretti. Biz şimdi pandemi sürecinden sonra gönül belediyeciliğinin öne çıktığı bir dönemi yaşıyoruz esasında… Dayanışmamızla birlikte vefa gruplarımızla halkımızla iç içe olduk. Bütün belediye başkanlarımız gibi biz de Ortahisar’ımızda önemli bir gayreti ortaya koyduk. Bu manada da belediyeciliğin bu yöne doğru evrilmekte olduğunu görüyoruz. Diğer belediyecilik alanlarından daha önce olarak sosyal belediyecilik ve gönül belediyeciliğinde adımlar atmamız gereken bir döneme giriyoruz.” diye konuştu.

“İLÇE BELEDİYELERİNİN GELİRLERİ ARTIRILMALI”

Büyükşehir Belediye Yasasının ilçe belediyelerine gelir adaleti sağlanması noktasında yeniden düzenlenmesi gerektiğine dikkat çeken Başkan Genç, “Bu toplantı vesilesiyle sadece bir hususu da belirtmek isterim. Ben ikinci dönemde de merkezdeki Ortahisar ilçesinin belediye başkanıyım. İki dönemdir mevzuatın getirdiği kompleks yapıyla diğer büyükşehir belediye başkanlarımız gibi uğraşıyoruz. Benim fikrim büyükşehir belediyelerimizin üst ölçekteki üretimi, yatırımı, ticareti yürütmesi ve gelişen trendlere uygun politikalar üretmesi… Alt belediyecilik iş ve işlemlerinin ise ilçe belediyelerince yürütülmesi gerektiğin kanaatindeyim. Bu konuda yürütülen bir çalışma var. Gelirlerimiz noktasında da yeni büyükşehir olan Trabzon, Ordu, Mardin gibi şehirlerin gelişmişlik oranları da dikkate alınarak daha objektif bir dağılımla birlikte gelirlerinin artırılması kanaatindeyim. Trabzon 40 bin km, Konya 4 bin km… Ama iki şehirdeki yol ağlarını karşılaştırdığımız da tam tersi bir durum var. Yani maksat gelişmişliği artırmaksa bizim de diğer büyükşehirlerimizle gelirlerimizin bu oranda artması lazım. Bu anlamda Belediyeler Birliğimizin ve hükümetimizin de çalışmaları olduğunu biliyorum. Sözlerime burada son verirken sizleri saygıyla selamlıyorum. Toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum.” ifadelerine yer verdi.

“ŞAHİN, GENÇ’İN VİZYONUNA VURGU YAPTI”

Başkan Genç’i dile getirdiği hususlar konusunda tebrik eden Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Fatma Şahin ifade edilen hususlarla ilgili toplantı ve çalıştayların düzenleneceğini belirterek, “Sayın başkanım vizyonunuzdan dolayı sizleri tebrik ediyorum. Bütün arkadaşlarımızın sizleri dinledi. Notları aldılar. İnşallah sizin söyledikleriniz hususlarla ilgili bundan sonra çalıştaylar, toplantılar düzenleyerek bu sorunların çözülmesi için ortak politikalar yürüteceğiz” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber