banner240
banner237
banner238

AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi Ak Parti Hem sahada hem masada Türkiye var

Birilerinin eski Türkiye özlemine karşın çok şükür her alanda varlığını, gücünü hissettiren Türkiye var.” dedi.

ENGELLEMELER TERS YÜZ EDİLDİ
Selahaddin Çebi, AK Parti iktidarı öncesinde Türkiye’nin önüne çıkarılan engeller ve tehditlerle kendisine belirlenen sahaya sıkıştırıldığını söyleyerek “AK Parti iktidarı ile birlikte Türkiye engelleri birer birer kaldırdı. Cennet vatan ülkemizin aydınlık yarınları için sanayiden teknolojiye, altyapıdan üstyapıya hayata geçirilen dev hamlelerle bugün Türkiye kendi geleceğini kendisi belirlemektedir.” dedi.
MAVİ VATAN VAZGEÇİLMEZİMİZ
Türkiye’nin aydınlık yarınları ve bağımsızlığı için Mavi Vatan doktrinin sahiplenmesinin önemine vurgu yapan Çebi, “Yeni dünya konjonktüründe enerji yatırımları vaz geçilmez bir durum halini almıştır. Yeni dünya haritası, enerji potansiyeli ve enerji yatırımları üzerine inşa edilmektedir. Bugün Akdeniz’deki gelişmelere baktığımızda bunu çok rahat bir şekilde görmekteyiz. Ülkemizi kıskaca almak isteyen, pranga takmak isteyen emperyalist güçlerin hamlelerine karşı Türkiye, Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın dik duruşu, dirayetli hamleleriyle tüm tuzakları tersyüz etmektedir.” diye konuştu. 
TÜRKİYE’SİZ BİR ÇALIŞMA BAŞARIYA ULAŞAMAZ
Çebi şöyle devam etti: “Türkiye, Doğu Akdeniz’deki doğal gaz rezervleri ve bunun Avrupa’ya ulaştırılmasında en doğru güzergâhta yer almaktadır. Bölgedeki doğal gaz kaynaklarının haklı paylaşımı için projede Türkiye ve KKTC’nin de yer alması gerekmektedir. Ancak projeye taraf olan ülkeler siyasi bir manevra ile bu projeyi Türkiye’siz yürütmeye çalışmışlardır. Ancak Türkiye’nin Mavi Vatan doktrini çerçevesinde 27 Kasım 2019’da Libya ile imzaladığı “deniz sınırı ve yetki alanları antlaşması” ve bölgede yaptığı sismik araştırmalar, bu projeye karşı önlem alınmasını sağlamıştır. Dört tane sondaj gemisi, iki tane sismik araştırma gemisi aldık. Bunlar Karadeniz'de de çalışacak, Akdeniz'de de çalışacak. Türkiye’yi Akdeniz’de boğmaya yönelik bu girişimler ve Türkiye’yi çevreleme, kuşatma, durdurma projeleri, Türkiye'nin Doğu Akdeniz’deki istikrarlı tavrı ile başarısızlıkla sonuçlanmıştır.”
ADIM ADIM ÜRETİME
Hürjet projesinin geldiği aşamanın da oldukça sevindirici olduğunu kaydeden Çebi şunları söyledi: “ Jet eğitim ve hafif taarruz uçağı Hürjet’in şu anda imalatı yapılıyor. Önümüzdeki 1-2 ay içinde uçağı bütünüyle ortaya çıkacak. 18 Mart 2023'te de ilk uçuşunu yapacak. Seri üretim sürecinde ilk yıl 6-7 uçak yapıp, sonraki yıldan itibaren ayda 2, yılda 24 uçak yapmayı hedefleniyor. 2025'ten sonra her ay 2 Hürjet hangardan çıkıp müşterisine teslim edilecek. Bütün bunlar büyüyen, gelişen, hakim güç haline gelen bir Türkiye’nin göstergeleridir.” 
MİLLÎ ÇIKARLARIMIZ HER ZAMAN ÖN PLANDADIR
Çebi, Türkiye’nin millî hamlelerinin herkes tarafından sahiplenilmesi gerektiğini ifade ederek, ancak siyaset uğruna millî çıkarları dahi savunamayan bir muhalefet anlayışıyla karşı karşıya olduklarını söyledi. Çebi şunları söyledi: “Türkiye’de eski günlere özlem duyan anlayışa sahip olanlar Türkiye’nin bu hamlelerini siyasi çıkarlarına ters anlayışıyla kabullenememekte, değersiz gösterme çabası içerisinde hareket etmektedir. AK Parti hem daim, millî çıkarları ön planda tutmakta, her adımını bu ülkenin menfaatleri doğrultusunda atmaktadır.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber