AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Sezgin Mumcu 27 Mayıs 1960 darbesinin tarihin 'Kara Lekesi' olduğunu söyledi. 

Küresel güçlerin darbelerle Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin büyümesinin ve güçlenmesinin önüne önüne geçtiğini vurgulayan İl Başkanı Dr. Sezgin Mumcu "1960 yılında Türkiye Cumhuriyeti 37 yıllık birikimi ve tarihi büyüklüğü ile Başbakan Adnan Menderes liderliğinde Demokrat Parti ile yükselişe geçmiş durumdaydı. 10 yıldır iktidarda olan ve ülkedeki tek parti devrine son vererek demokratik siyasetin önünü açan DP küresel güçlerin planlarını bozmaya başladı. 14 Mayıs 1950 ve 2 Mayıs 1954 seçimlerden zaferle çıkan DP, Adnan Menderes liderliğinde tüm planları alt üst etmişti. Bu yükselişi ve gelişmeyi durduramayan küresel şebeke, darbe planlarını devreye soktu." ifadelerini kullandı. 


DP'nin ilk yıllarında yaptığı en önemli icraatların başında olan Türkçe okunan ezanın tekrar Arapça okunmasına dair kanunun meclise sunulup kabul edilmesinin, Türkiye'den İslâmı söküp atmak isteyenler tarafından büyük bir tehdit olarak görüldüğünü söyleyen İl Başkanı Dr. Sezgin Mumcu, açıklamasını şöyle sürdürdü "Demokrat Parti yaptığı bu hamle ile iktidara geldiği ilk yıllardan itibaren sivil ve askeri kanadın statükocu muhalefeti ile karşı karşıya kalmasına sebep oldu. Devletin içerisinde örgütlenen gizli güçlerin harekete geçmesiyle kara propagandalar ile Adnan Menderes ve hükümeti yıpratılmaya başlandı. Bombalı eylemler, sokak hareketleri de derken 6-7 Eylül olayları ve birbirini takip eden provakasyonlar ile süreç 1960 darbesine kadar getirildi." 

Darbelerin Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin tarihinde kara lekeler olduğunu ifade eden Dr. Sezgin Mumcu "27 Mayıs 1960 darbesinin ardından yalan ve iftiralarla suçlanan 592 kişi yargılandı. Bu yargılamaların sonunda Başbakan Adnan Menderes, Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan'ın idamına karar verildi ve tarihin en utanç verici hadisesi milletimize yaşatıldı. Milletimiz 1960 darbesi ile tehdit edilerek; bu darbe ile Türk milletine göz dağı verilmiş ve siz kimi seçerseniz seçin biz istediğimizi asarız istediğimizi yaparız denilmiştir." dedi. 

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin defalarca darbelerle dizginlendiğini belirten İl Başkanı Dr. Sezgin Mumcu "27 Mayıs 1960 darbesi, 12 Mart 1971 muhtırası, 12 Eylül 1980 darbesi, 28 Şubat 1997 post-modern darbesi, 27 Nisan 2007 muhtırası, 17-25 Aralık yargı darbesi girişimi ve en son 15 Temmuz hain darbe girişiminin hepsi aynı güçler tarafından ülkemizi sömürge devleti haline getirmek için yapılmıştır.  Fakat Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde bütün darbelere en sert şekilde tepki gösterilmiş ve milletimizin desteği ile birlikte tanklara karşı durularak 15 Temmuz gecesi darbecilere en büyük ders verilmiştir. İnşallah aynı duruş ve kararlılıkla Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde daha demokratik yarınlar için yeniden büyük Türkiye yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Günümüzde planlanan tüm oyunları da bertaraf ederek yolumuza kararlılıkla devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber