BAĞIMSIZ TÜRKİYE PARTİSİ İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI

Bağımsız Türkiye Partisi Sözcüsü Emre Polat “Genel Başkanımız Hüseyin Baş’ın uyarısı ile Karabağ’ın zafer günü 10 Kasım Atatmızın vefat yıldönümüne gelince 8 Kasım olarak ilan eden Can Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’i tebrik ederiz” dedi.

BTP olarak sadece Türkiye’nin değil, dünyanın gündemini belirliyoruz. Nasıl merhum Genel Başkanımız Prof. Dr. Haydar Baş, Milli Ekonomi Modeli ile dünyanın gündemini belirlediyse, şimdi de Genel Başkanımız Hüseyin Baş da yaptığı çıkışlarla dünya gündemini belirliyor. 
Türkiye olarak hepimizin tek yürek olarak yanında yer aldığımız Can Azerbaycan’ımızın yıllardır işgal altında olan Dağlık Karabağ bölgesinde elde ettiği muhteşem zafer ile hepimiz gurur duyduk. Yüreğimiz adeta Can Azerbaycan’ımız ile bir attı ve alınan zafer ile göğsümüz kabardı. 
Azerbaycan’ımız haklı olarak düşmanı topraklarından attığı bu önemli günü, 10 Kasım tarihini Zafer Günü olarak ilan edecekti. Azerbaycan Cumhurbaşkanı çok muhterem İlham Aliyev başkanımız da bu yönde bir adım atacakken, Sayın Genel Başkanımız Hüseyin Baş beyin kendisine attığı tweet ile Sayın Başkandan 10 Kasım tarihini değiştirmesini rica etti.
Sayın Genel Başkanımız attığı tweette şu ifadeleri kullandı, “Bayrakları yarıya indirdiğimiz gün öte yandan zafer mi kutlayacağız? Karabağ Zaferi Türk’ün Milli Mücadelede ilham kaynağı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e armağan edilmelidir.”
Genel Başkanımız Hüseyin Baş’ın bu tarihi uyarısını dikkate alan Sayın İlham Aliyev başkanımız bu zafer gününü 8 Kasım olarak değiştirmiştir.
Bu tarihi hassasiyetinden dolayı Sayın Başkan İlham Aliyev’i can ı gönülden tebrik ediyor ve millet olarak bu hassasiyeti hiçbir zaman unutmayacağımızı bildirmek istiyoruz.
Sayın Genel Başkanımızın bu uyarısı ile yapılan bu değişikliği attığı tweet ile tebrik eden değerli Azerbaycan milletvekili Ganire Pashayeva Hanım efendiye de şükranlarımızı arz ediyoruz. Aynı zamanda kardeş Azerbaycan’dan arayarak, mail atarak, tweet atarak tebrik ve teşekkürlerini ifade eden sayıları binlerle ifade edilecek her kademeden kardeşimize de teşekkür ediyoruz.
Atatürk’ü sahiplenen tek parti biziz
Bu vesile ile Türkiye’de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü gerçekten sahiplenen tek partinin Bağımsız Türkiye Partisi olduğunu ve bizim dışımızda hiçbir partinin bu süreci bırakın takip etmeyi, gündemine bile almadığını görmüş olduk. 
Özellikle Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet Halk Partisi’nin ne kurumsal olarak ne de bireysel olarak sürece dâhil olmamasını üzülerek takip ettik. 
Bu durum bile Mustafa Kemal Atatürk’ü savunan ve değerlerini koruyacak yegâne hareketin partimiz olduğu gerçeğini ispata yeterlidir.
Bu süreçte Dışişleri Bakanlığı başta olmak üzere hükümet yetkililerinden herhangi bir girişim olmamasını ve sürecin sonunda da partimize ve Genel Başkanımıza bir teşekkürü bile çok görmelerini esefle takip ettik.
Tek millet iki devlet olduğumuz Can Azerbaycan’ımıza, kıymetli devlet Başkanları İlham Aliyev’e ve yüreğimizin bir attığı Azerbaycanlı kardeşlerimize şükranlarımızı arz ediyoruz.”dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber