banner240
banner237
banner238

CHP YOMRA İLÇE BAŞKANI PEKŞEN 2020 YILINI DEĞERLENDİRDİ

Pekşen, 2020 yılının dünya halkları ve vatandaşlarımızın  yaşamında olumsuz etkiler yarattığını söyledi.

Ekonomiden sağlığa, eğitimden kültür ve sosyal yaşama, adaletten basın özgürlüğüne kadar bir çok alanda yıkıma yol acmıştır.

Covit-19 salgınının ülkemiz ekonomisinin dip yaptığı zaman denk gelmesi ekonomik yıkımı katmerleştirmiştir.

Ülkeyi yönetenler kısıtlamalarda ekonomik yardım paketlerini açıklamaktan kaçındılar. Esnafı ve vatandaşı bankalara borçlandırdılar.

Pandemi sürecinin ne kadar süreceğini kestiremediler.

Sonuçta özellikle kobi esnafımız kredilerin geri ödenmesinde çaresiz kaldı.

Kira , vergi, elektrik su ve kredi taksitlerinin ödenmesinde zor durumda bırakıldılar.

2021 yılının ilk üç ayında yapılacak olan kira yardımı adaletsiz olmuştur.

Yardım oransal olmalıdır.

Yomra'da 750 tl olan kira yardımı Ortahisarda'ki esnaf için aynı  olur mu? 2020 yılı özellikle KOBİ esnafımız, öğrenci servis işletmecileri, kantin, otel berber, kuaför, lokantacı, kahve ve çay ocağı işletmecilerinin en çok etkilendiği yıl olmuştur.

Bu süreçte kaderleriyle baş başa bırakılmışlardır.

Sağlık alanında ise başlangıçta iki maske dağıtımı siyasi propaganda aleti olarak kullanılmış, yurttaşlarımız aylarca maskesiz bırakılmıştır.

Pandeni sürecinde verilerin şeffaf olarak açıklanmaması izaha muhtaçtır.

Bu süreçte haklarını teslim etmekle yükümlü olduğumuz sağlık çalışanlarının hepsine ayrı ayrı teşekkür ederiz.

Eğitimde ise iktidar ve bakanlık sınıfta kalmıştır.

Eğitimin uzaktan mı yoksa yüzyüze mi yapılacağına karar vermekte zorlanan, uzaktan eğitime hazırlıksız yakalanan iktidarla karşı karşıyayız.

Bunun karşılığında öğrencilerimiz fırsat eşitliğinden mahrum kalmıştır.

Bu arada eğitim neferi fedakar öğretmenlerimize teşekkürü bir borç biliriz. Iyiki varlar. 2020 yılı ne yazık ki hak hukuk ve adalet açısından da olumlu geçmedi.

Bazı dosyalarda kanun ve yasaların değil talimatların uygulandığına tanık olduk.

2020 yılı AYM ve AİHM kararlarının yok sayıldığı bir yıl oldu. Iktidarın ya taraf olacaksın yada bertaraf düşüncesinden en fazla basınımız etkilendi.

RTÜK aracılığıyla benden değilsen ya kapatma yada yüksek miktarda para cezasıyla susturulan basınımızın özgürlüğü elinden alındı.

Asgari ücretli ve düşük emekli maaşıyla geçinen vatandaşlarımız pahalılık karşısında ezilmiş ve açlık içinde yaşamaktadır. Inanmak istiyoruz ki 2021 yılı ekonomide gelirlerin adil paylaşıldığı  insanca hakça bir düzen için kindar ve dindar ayrımcılığının olmadığı, hoşgör ve kucaklasmanın hakim olduğu bir yıl olur.

Çiftçinin,esnafın asgari ücretlinin, emeklinin , işsiz gençlerimizin sorularının çözümü ve refahı için 2021 yılı Millet İttifakının iktidar olma yılıdır. Bundan kaçış yok. On sekiz yılda TC'nin tüm birikimleri var vurup harman savuruldu.

Merkez Bankası' nın rezervleri eksi elli miyon dolar seviyelerinde. Yeni bir anlayış ve kadro ile güzel günleri görmek için 2021'de sandık gelecek dertler bitecek.,

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber