CHP’Lİ AHMET KAYA’DAN ŞEHİT AİLELERİNE VE ENGELLİLERE ÖTV DESTEĞİ

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, 30 Ağustos'ta gerçekleşen Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) zamlarının ve döviz kurlardaki artışın şehit ailelerini ve engelli vatandaşları mağdur ettiğini söyledi. 2021 yılı için 330 bin lira olarak belirlenen ÖTV'siz araç alma limitinin az olduğunu söyleyen Kaya, “Engelli vatandaşlarımız ve şehit ailelerimiz için araç limitleri fiyat artışı oranları göz önünde bulundurularak yeniden düzenlenmelidir ve bu düzenleme 2021 yılı beklenmeden uygulamaya konmalıdır” dedi.

Şehit Ailelerine ve Engelli vatandaşlara otomobil alımında tanınan ÖTV muafiyeti için 303 bin 200 TL’lik tavan fiyat güncellenmediği için 30 Ağustos’taki ÖTV artışı 40 bin liralık fark ödemesine neden olmuştu. 2021 yılı için ise durum değişmedi. 2021 yılı için belirlenen ÖTV'siz araç alma limiti 330 bin lira. CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, konuyu Meclis gündemine taşıdı ve Şehit ailelerimizin, engelli vatandaşlarımızın ÖTV artışı kaynaklı mağduriyetleri için şunları söyledi:

ÖTV’SİZ ARAÇ LİMİTLERİ YETERSİZDİR

“Engelli vatandaşlarımızın ve şehit ailelerimizin ÖTV muafiyetli araç alma hakları, ağustos ayında Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle otomobillere getirilen ek ÖTV zammı ve döviz kurundaki anormal artışlar nedeniyle neredeyse kullanılamaz hâle gelmiştir. Engelli vatandaşlarımızın kullanımına uygun bir araç haziran ayında ortalama 250 bin liraya alınabiliyorken bugün aynı aracın fiyatı 400 bin liraya ulaşmıştır, sadece birkaç ay içinde araç fiyatlarında 100-150 bin liraya varan artışlar olmuştur. Bu nedenle, bugün 303 bin lira ÖTV muafiyet sınırı altında araç bulmak çok zordur.”

ARAÇ LİMİTLERİ YENİDEN DÜZENLENMELİDİR

“Geçtiğimiz günlerde açıklanan yeniden değerleme oranına göre ise 2021 yılı için 330 bin lira olarak belirlenen ÖTV'siz araç alma limitleri yetersizdir ve daha şimdiden aşılmıştır. Engelli vatandaşlarımız ve şehit ailelerimiz için araç limitleri fiyat artışı oranları göz önünde bulundurularak yeniden düzenlenmelidir ve bu düzenleme 2021 yılı beklenmeden uygulamaya konmalıdır.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber