Deva Partisi Trabzon Ortahisar Seçim İşleri Başkanı İlhan DİNÇ, “Seçim Süreci” ne ilişkin basın açıklaması yayımlandı:

1-Cumhurbaşkanı seçiminde adaylık başvurusunda bulunan Cumhur İttifakı adayı Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın adaylık başvurusuna, DEVA partisi olarak yaptığımız itiraz, 31 Mart 2023 tarih ve 32149 sayılı resmi gazete yayımlanan Yüksek Seçim Kurulu kararı ile reddedilmiştir. Halkımızın doğru ve öz bilgi alması için, teknik detaylara girmeden, aşağıdaki anayasa maddelerini hatırlatmak isteriz.

T.C. Anayasası Madde:101- “…Cumhurbaşkanının görev süresi beş yıldır. Bir kimse en fazla iki defa Cumhurbaşkanı seçilebilir…”

T.C. Anayasası Madde:116- “Türkiye Büyük Millet Meclisi, üye tamsayısının beşte üç çoğunluğuyla seçimlerin yenilenmesine karar verebilir. Bu halde Türkiye Büyük Millet Meclisi genel seçimi ile Cumhurbaşkanlığı seçimi birlikte yapılır. Cumhurbaşkanının seçimlerin yenilenmesine karar vermesi halinde, Türkiye Büyük Millet Meclisi genel seçimi ile Cumhurbaşkanlığı seçimi birlikte yapılır. Cumhurbaşkanının ikinci döneminde Meclis tarafından seçimlerin yenilenmesine karar verilmesi halinde, Cumhurbaşkanı bir defa daha aday olabilir.”

Bu kadar açık ve sarih olan anayasamıza rağmen, partimizin ve diğer partilerin itirazlarının reddedilmesi, aklımıza 2007 yılındaki haksız “367 Kararı” nı getirmektedir. O gün de Anayasa Mahkemesi eliyle halkımızın iradesine müdahale edilmeye çalışılmış, fakat Türk Milleti gereğini yaparak, hakkı hak sahibine teslim etmişti. Kurum ve kuruluşlar eliyle yetkisini kullanan Türk Milleti, 14 Mayıs 2023 tarihinde, bizzat kendi kararını verecek, herkese hakkını teslim edecektir.

  1. "Seçimin güvenliği jandarma ve polisimize emanettir" açıklamasını yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise, seçimin tarafı ve jandarma ile polisin bağlı olduğu bakan olarak açıklama yapmakla, şimdiden kafalarda soru işareti oluşturmaktadır. Yüz yıllık tecrübemiz şunu gösteriyor ki, yerel seçimlerde sert rekabetler olmakla birlikte genel seçimlerde herhangi bir asayiş sorunu yaşanmamaktadır. Polis ve Jandarma, seçim mevzuatındaki sınırlarını ihlal etmesin, DEVA Partisi olarak bizler ve ittifakımız Türk Milleti ile birlikte sandık ve seçim güvenliğimizi sağlarız.
  2. Yüksek Öğretim Kurulu’nun (YÖK) aldığı karar gereği, üniversitelerde 03 Nisan 2023 tarihinden itibaren, kısmen, yüz yüze eğitime geçilmesine karar verilmiştir. Gençlerimizden korkanlar, adres değişikliği süresinin dolmasını müteakip bu kararın alınması yolunu seçmiştir. Belli ki amaç, gençler sandıkla buluşmasın.  Her şeye rağmen, Türk Gençliği, sandıkla buluşacak, oy’unu kullanarak görevini yerine getirecektir.

14 Mayıs 2023 tarihini demokrasi şölenine çevirecek olan tüm vatandaşlarımızı sandıklara sahip çıkmaya ve oy kullanmaya davet ediyoruz.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber