banner240
banner237
banner238

Erbakan’dan Erdoğan’a cevap: Cüzdanlar boş olduktan sonra raflar dolu olsa ne olur!

“Sayın Erdoğan, bizde raflar dolu ama cüzdanlar boş, cüzdanlar! Alım gücü olmadıktan sonra cüzdanlar dolu olsa ne olacak? Anadolu’yu karış karış geziyoruz. Vatandaş ‘peynir alamıyorum’ diye önümüzü kesiyor”

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan partisinin Kütahya ve Yalova Kongrelerine katıldı.

Coşkulu kalabalıklara hitap ettiği kongrelerde yaptığı açıklamalarda, AK Parti’nin 20 yıllık ekonomi politikaları sonucu vatandaşın aç kalma, borca esir olma ve işsizlik belalarıyla karşı karşıya kaldığını belirten Erbakan, gelinen noktada vatandaşın yüzde 90’a yakınının yoksulluk sınırının, yüzde 45’inin açlık sınırının altında yaşamak zorunda kaldığını söyledi.

Milyarlar 4 canavar gidiyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD’de bir TV kanalına verdiği mülakatta söylediği ‘Benim ülkemde marketlerde raflar boş değil. Vatandaş her istediğini bulabiliyor. Ama Amerika’da bile bugün raflar boş, Fransa’da, Almanya’da raflar boş.” sözlerine cevap veren Erbakan; “Sayın Cumhurbaşkanım bizde raflar dolu ama cüzdanlar boş, cüzdanlar! Alım gücü olmadıktan sonra cüzdanlar dolu olsa ne olacak? Anadolu’yu karış karış geziyoruz. Vatandaş Büyükşehirlerin ortasında; Kayseri’de, Gaziantep’te ‘peynir alamıyorum’ diye önümüzü kesiyor. Bir başka vatandaş ise, ‘Çocuğum kuruyemiş istedi alamıyorum. Eti zaten unuttuk. Artık tavuk da lüks hale geldi’ diyor. Artık vatandaş için Peynir, Süt, meyve sebze lüks oldu. Vatandaş, domatesi biberi alırken bile hesap yapıyor. Raflar dolu olsa ne olacak! İktidarın beslediği Faiz, 5 tane imtiyazlı Holding, İsraf ve son olarak Kur Korumalı Mevduat canavarları yüzünden milletin düştüğü durum bu. Yıllık 550 milyar lira bu canavarlara gidiyor. Haliyle emekliye, esnafa, köylüye, memura, EYT’liye, atanamayan öğretmene para kalmıyor.” ifadelerini kullandı.

Ne Şangay Beşlisi, ne ABD,  ne AB… İlla D-8 illa D-8!

Şanghay İşbirliği Örgütü katılma tartışmalarını da değerlendiren Erbakan, “Sayın Erdoğan kurtuluşu yine yanlış yerde arıyor… 20 yıllık iktidarları boyunca Türkiye’nin AB kapısında hiçbir sonuç alamadan bekletilmesinden herhalde ders alınmamış olacak ki,  hala çözüm el kapılarında aranıyor… Türkiye, bir yanlıştan başka bir yanlışa sürüklenmek mecburiyetinde mi? Biz ne diyoruz?  Gelin, bu yıl 25. kuruluş Yıldönümünü kutladığımız D-8’i ihya edelim… D-8, Merhum Erbakan Hocamız tarafından yeni bir dünyanın, Adil bir Dünya’nın kurulması için atılmış somut ve resmi bir adımdı. Dünyanın kanıtlanmış petrol rezervlerinin % 12’sine, doğalgaz rezervlerinin % 22’sine sahip, Dünya deniz ticaretinin 2/3’ünün gerçekleştiği deniz ve boğazların kontrolünün elinde olan sekiz ülkenin meydana getirdiği D–8 topluluğunun potansiyeli Hükümet tarafından maalesef yeterince değerlendirilemedi. Eğer mevcut iktidar tarafından D-8’e gereken önem verilmiş olsaydı, bugün ne Türkiye ne de İslam Alemi bu halde olurdu. Eğer bu potansiyel değerlendirilseydi Türkiye, bugün Swap anlaşmalarının ve yıllık yüzde 8,65 dolar faiziyle alınacak dış borçların ve kredilerin peşinde yana yakıla koşmazdı. ABD Başkanı Biden’la 20 dk’lık bir baş başa görüşmek için kapılarda beklemezdik.” diye konuştu.

ABD, Türkiye’ye karşı neyin hazırlığını yapıyor?

Sözde stratejik ortağımız ABD’nin Türkiye’yi kuşatmaya yönelik son hamlelerine tepki gösteren Fatih Erbakan, Hükümeti somut adımlar atmaya yönelik çağırıda bulunarak şöyle devam etti: 

Geçtiğimiz günlerde Sözde müttefikimiz ABD’nin Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ne yönelik silah ambargosunu kaldırmasına sert tepki göstermiş, Amerika’nın bu hamlesine karşılık iktidara çağrıda bulunarak “Sen de git Amerika'nın, Adana'daki İncirlik Üssü'nü kapat.” demiştik… ABD, Güney Kıbrıs’a ambargoyu kaldırdı, sonrasında ortak savaş tatbikatlarına başladı… Bu neyin hazırlığı? Dedeağaç’ta burnumuzun dibinde adeta bir ordu konuşlandıran ABD, Yunanistan’un kuzey ucundan güneyine kadar kaç tane üs konuşlandıran ABD ve şimdi de Güney Kıbrıs Rum Yönetimi savaş senaryolarında Yunanistan, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ve Amerikan özel kuvvetlere ait birlikler savaş senaryoları üzerine eğitim tatbikatları gerçekleştirmeye başladı. Etrafımız adeta bir çember gibi kuşatıyor Amerika… Bir taraftan da Suriye’de besleyip büyüttüğü terör örgütü PKK/PYD’ye de taziye ziyaretlerinde bulunup öldürülen teröristlere ‘şehit’ diyor. Sayın ABD Başkanı Biden hem suçlu hem güçlü; Amerika’daki BM Genel Kuruluna giden Sayın Erdoğan ile görüşme tenezzülünde bulunmuyor. Tüm bunlara karşılık İktidar ne yapıyor? Sürekli ‘şiddetle kınıyor’ Ya onu ben de yapıyorum zaten. Kınamakla olur mu? Hükümet olarak, iktidar olarak sizin adım atmanız lazım, adım… Ne adım atacak? Sen de git Amerika'nın, Adana'daki İncirlik Üssü'nü kapat… ” İsrail’i İran’a karşı korumak için kurulmuş Malatya Kürecik Radar Üssü’nü kapat!”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber