banner240
banner237
banner238

Genç: AK Parti, dünya siyasetine yön veriyor

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, AK Parti’nin 19. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başkan Genç; mesajında, AK Parti’nin kurulduğu günden itibaren halkın bütün kesimlerini kucaklayan, birleştirici siyaset anlayışıyla Türk siyasetine damga vurduğunu kaydetti.

“KRİZLERDEN GÜÇLENEREK ÇIKTIK”

Genç, “Türk ve dünya siyasetine yön veren Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde 14 Ağustos 2001 tarihinde resmi olarak kurulan AK Partimiz, çok kısa zamanda büyük mesafeler kat ederek iktidara geldi. Her zaman milli ve yerli politikalar üreterek, bunları büyük bir cesaretle uygulayan Sayın Cumhurbaşkanımızın tartışılmaz liderliğiyle AK Partimiz, ülkemizin başına örülmek istenen belâlardan ve krizlerden her daim güçlenerek çıkmıştır. Bunda en büyük pay hiç şüphesiz ki, liderimiz, önderimiz Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte AK Parti’ye gönül vermiş, samimi bir şekilde inanmış milletimizdir.” ifadelerine yer verdi.

“AK PARTİ, MİLLETİMİZİN TA KENDİSİDİR”

AK Parti’nin günübirlik, menfaate dayalı siyaset anlayışının ürünü olmadığını ve büyük bedeller ödenerek, büyük fedakârlıklar yapılarak yıllardır ilmek ilmek örülen bir inancın ve davanın ürünü olduğuna dikkat çeken Genç, “Yıllardır temel hak ve özgürlükleri engellenen, ötekileştirilerek adeta devletin bütün kurumlarından dışlanan Türk milletinin ana omurgasını oluşturan geniş halk kitleleri AK Parti’yle birlikte bütün gücünü siyaset arenasında gösterme kabiliyetine ulaştı. AK Parti bu anlamıyla günübirlik ya da dönemsel siyaset anlayışının değil, büyük bedeller ödenerek, büyük fedakârlıklar yapılarak yıllardır ilmek ilmek örülen bir inancın ve davanın partisidir. Bu nedenledir ki, toplumun en kılcal damarlarında bile karşılık bulan AK Parti’nin en büyük gücü ve kuvveti milletimizin ta kendisidir. Her dönemde halkla çok yakın ve samimi ilişkiler kurabilen, siyaset ve politikalarında birtakım çıkar gruplarını değil, halkı önceleyen AK Parti, milletimizle kurduğu bu sarsılmaz ve dinamik bağ sayesinde değişen koşullara ayak uydurabilmeyi başarmıştır.” dedi.

“SEÇKİNLERİN SALTANATI SON BULDU”

Başkan Genç, AK Parti’nin Türkiye’nin ekonomik, askeri ve endüstriyel kalkınmasının yanında demokrasi, insan hak ve özgürlüklerinde de büyük reformlara imza attığını dile getirdi. Genç, “AK Parti, bugüne kadar yaptığı devasa projelerin yanında toplumu ötekileştirmeden, devletin bütün kurumlarını halkın bütün kesimlerine açarak, devlet ile vatandaş arasındaki bütün mesafeleri kaldırmıştır. AK Parti’nin kurulmasıyla birlikte, iktidar odaklarıyla el ele vererek Türkiye Cumhuriyeti’ni kaynaklarını sömüren bir avuç seçkinin ve rantiyecinin saltanatı yerle yeksan olmuştur. O yüzdendir ki, gücünü bir avuç rantiyeciden değil; ezilen, sömürülen ve nihayetinde de devlet yönetiminden dışlanan geniş halk kesimlerinden alan AK Parti, ürettiği halkçı politikalarla 19 yıl kesintisiz iktidarda kalmayı başararak, demokrasi tarihinde görülmemiş bir rekora imza atmıştır. AK Parti iktidarıyla birlikte Türkiye Cumhuriyeti ekonomik, askeri ve endüstriyel kalkınmasının yanında demokrasi, kişisel hak ve özgürlükler alanında da büyük reformlara imza atmıştır.” dedi.

“ARTIK KENDİNE GÜVENEN, GÜÇLÜ BİR TÜRKİYE VAR”

Başkan Genç, AK Parti’nin bundan sonra da Türk ve dünya siyasetine yön vermeye devam edeceğine vurgu yaparak şu ifadelere yer verdi: “AK Parti, kurulduğu yıldan itibaren ürettiği politikalarla İslâm dünyasında da değişim ve dönüşüm hareketlerinin fitilini ateşledi. AK Parti hareketi demokrasi ve evrensel hukuk değerleri açısından birçok İslâm ülkesinde rol model olarak benimsendi. Sırtını Türk milletine dayayan ve gücünü milletinden alan AK Parti hiç şüphesiz ki, bundan sonra da ürettiği hizmet ve projelerle Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceğine ve dünya siyasetine yön vermeye devam edecektir. Artık her alanda güçlenen, kendine güvenen, dünya siyasetinde, Doğu Akdeniz’de ve Ortadoğu’da söz sahibi bir Türkiye Cumhuriyeti var. Bu durumu korumak ve daha ileriye taşımak için bütün gücümüz ve imkânlarımızla birlikte mücadele etmeliyiz. Bu vesilelerle bugün 19. Kuruluş yıl dönümünü kutladığımız AK Partimizde görev alan bütün dava arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Çok hassas bir dönemden geçtiğimiz bugünlerde tıpkı 19 yıl önce olduğu gibi; AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde ilk günkü gibi; ak dava şuuru, heyecanı ve inancıyla yolumuza devam edeceğiz. Kalpleri ak dava şuuruyla ve heyecanıyla çarpan bütün dava arkadaşlarımı saygıyla ve sevgiyle selamlarken, AK Partimizin 19. kuruluş yıl dönümünü de bir kez daha tebrik ediyorum. Sözlerimize burada son verirken; Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile hiçbir zaman sevgi, muhabbet ve teveccühünü bizden esirgemeyen Türk milletine teşekkürlerimi ve şükranlarımı iletiyorum.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber