Genç: Marka şehir olacağız

Kaldığımız yerden devem edeceğiz

Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, 31 Mart Yerel Seçimleri kapsamında esnaf ve vatandaşlarla buluştu. Vatandaşlarla hasbihâl eden Başkan Genç, yeni döneme ilişkin ipuçları verdi.

Yeni dönemde Ortahisar'a modern bir kimlik kazandıracaklarını belirten Başkan Genç, şehir yaşamının gerektirdiği sosyal, kültürel ve sanatsal alanda birçok projeyi hayata geçireceklerini söyledi.

KÜLTÜR VE SANAT MERKEZİ YAPACAĞIZ

Vatandaşlara hitabında "31 Mart'tan sonra inşallah sizlerin de desteğiyle kaldığımız yerden devam edeceğiz" diyen Başkan Genç, her anlamda kendine yetebilecek bir şehir inşa edeceğini söyledi. Genç, "Tarihten, günümüze birçok ünlü sanatçıyı yetiştiren bir şehre sahibiz. Her zaman sanatıyla, kültürüyle tarih boyunca öne çıkan bir şehir olduk... Bizim de bu değerlerimizin üzerine yeni bir şey katmamız lazım. Bu anlamda kültür ve sanat merkezleri; geçmiş ile ilgili kültürel değerlerin gelecek nesillere tanıtılması ve öğretilmesinde çok önemli bir rolü var. O nedenle geçmiş dönemde de sürekli dile getirdiğim gibi yeni bir kültür ve sanat merkezimize ihtiyacımız var. Bu merkez çağdaş sanatların yanında geleneksel kültür etkinliklerine de yer vereceğimiz ve bunları tanıtıp, yaşatacağız bir mekân olacak. Trabzon'un zengin tarihi geçmişini

yansıtacak ve tarih boyunca medeniyetlere beşiklik eden şehrimizin zengin birikiminin tümüyle işlenebileceği bir merkez yapmayı tasarlıyoruz. Bu merkezde bütün kültürel ve sosyal faaliyetlerin icra edilebileceği tiyatro, opera, bale, müzik, resim, heykel ve benzeri tüm görsel, işitsel ve dramatik sanat eserleri sergilenecek. Metrekaresine en fazla sanatçı düşen şehrimizde modern bir mekân oluşturulması için çalışıyoruz. Sadece bu kültür ve sanatla ilgili değil, bütün alanlarda ihtiyaçlara cevap verebilecek bir kent inşa edeceğiz. Ve hayata geçirdiğimiz projelerle marka şehir olacağız." dedi.

BU ŞEHRE HİZMET AŞKIMIZ VAR

Ortahisar'da geçen beş yıl zarfında başta kentsel dönüşüm olmak üzere Ekopark, belediye hizmet binası, Pazarkapı gibi pek çok projeye imza attıklarını belirten Başkan Genç, "Geçen beş yıl zarfında ilçemizin bütün sorunlarını tamamıyla çözmüş değiliz. Tabi ki, bizim de eksiklerimiz var, her şey dört dörtlük değil... Ama hiç kimse bizim bu şehre olan hizmet aşkımızı inkâr edemez. Yaptıklarımız ortada, yapamadıklarımız da var haliyle... Ama samimiyetimizden kimsenin kuşkusu olmasın. Gece gündüz Ortahisar'ımız için mesai harcadığımızı ve halisane niyetlerle ilçemizi daha mamur bir hale getirmek için çaba sarf ettiğimizi herkesin bilmesini arzu ediyorum. Bizden önce de bu şehre çok hizmet edenler oldu. Onların da yaptıklarını inkar edecek değiliz. Allah hepsinden razı olsun. Bu şehirde kim taş taş üstüne koyuyorsa hepsinden Allah razı olsun. Bu noktada parti ayrımı yapacak değiliz." diye konuştu.

HERKESİN OYUNA TALİBİM

Her görüşten insanın oyuna talip olduğunu dile getiren Başkan Genç," Bütün siyasi partilerimizin tabanından oy bekliyorum. Ben her görüşten insanın oyuna talibim. Belediyecilikte parti arımı olmaz. Ben herkesin belediye başkanı olacağım. Sadece bana oy verenlerin değil bütün vatandaşlarımızın istifade ettiği projeleri hayata geçireceğiz. Geçmiş dönemde de siyasi görüş ayrımı yapmadan herkesle görüştüm. Şimdi geriye dönüp baktığımız zaman ne görüyoruz? Geçen beş yıllık süre zarfında Ortahisar'da ne gibi değişiklikler olmuş? Evvela ifade etmeliyim ki şehirleşme açısından Ortahisar'da devasa adımlar atıldı. Pazarkapı ve Pelitli kentsel dönüşüm projesi bunlara en güzel örnektir. Pelitli ve

Pazarkapı'nın o eski varoş halini hepimizi biliyoruz. Bitirilen Pelitli Kentsel Dönüşüm Projesi'nin Trabzon Havalimanı'na hem görsellik hem de kent mimarisi açısından nasıl bir değer kattığını hepimiz görüyoruz. Diğer yandan Pazarkapı Yeni Yaşam Alanı Projesi kapsamında hayata geçirdiğimiz belediye hizmet binamız, ile ticaret ve konut alanları da ilçemizde Meydan Parkı gibi yeni bir cazibe alanı oluşturacak." ifadelerine yer verdi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber