banner240
banner237
banner238

Milletvekili CORA, Dernekpazarı ve Çaykara Kongrelerinde Konuştu

AK Parti Dernekpazarı ve Çaykara ilçe Teşkilatlarının 7. Olağan Kongresi gerçekleşti. Pandemi tedbirlerinin alındığı kongrelere,  AK Parti Trabzon Milletvekilleri Salih CORA ve Bahar AYVAZOĞLU, AK Parti Zonguldak Milletvekili Bölge Koordinatörü Polat TÜRKMEN,  AK Parti eski milletvekili Ayşe Sula KÖSEOĞLU, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar REVİ, Büyükşehir Belediye Meclis Başkan Vekili Mehmet KARAOĞLU, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Hasan DİLEKOĞLU, Ak Parti Dernekpazarı İlçe Başkanı Abdullah AKGÜL ve yönetimi, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Meryem SÜRMEN, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Sefa KÜÇÜKALİ, ilçe başkanları ve partililer katıldı. Tek liste ile gidilen seçimlerde mevcut başkanlar Abdullah AKGÜL ve Muhammet SELÇUK yeniden başkan seçildi.

Kongrede konuşan AK Parti Trabzon Milletvekili Salih CORA birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. Teşkilatları daha fazla fedakârlık göstermesi gerektiğini dile getiren CORA, Türkiye’nin dış politikada etkin bir rol üstlenmesindeki en büyük etkenin yerli ve milli atılımlar olduğunu söyledi.

Ermenistan'ın Karabağ'da Fransa ve Amerika lobilerini arkasına alarak şımarıklık yaptığının altını çizen CORA, Azerbaycan'ın Ermenistan'a gerekli dersi verdiğine işaret etti.

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih CORA, şunları söyledi:

"Çok kıymetli dava arkadaşlarım, kongreler bizim en önemli organizasyonlardan birisidir. Bir dönemin muhasebesini yaptığımız, yeniden büyük hedefler gerçekleştirme noktasında heyecanımızın zirve yaptığı, dava arkadaşlarımızla birleştiğimiz en önemli anlardan birisidir. Tarihimize, geleceğimize, büyümemize, kalkınmamıza, bu yolda sorumluluk almak, elini taşın altına koymak isteyen kadroların en önemli seçimlerdir.”

BİRÇOK YATIRIMA İMZA ATTIK

“19. yılında olan bir siyasi iktidar ile yürümenin mutluluğunu yaşıyoruz. AK Parti, Recep Tayyip ERDOĞAN liderliğinde inandığı değerler etrafında milletimizle birlikte kutlu yürüyüşüne devam edecektir. Ak Parti, Milletimizin siyasi rotasını belirlediği partidir. 19 yıl önce ‘Her şey Türkiye için’ diyerek karanlıktan aydınlığa niyet ederek çıktığımız yolda, enleri ve ilkleri gerçekleştirerek tarihi işlere ve reformlara imza artıp birçok hizmetin ve yatırımın gerçekleşmesini sağladık.”

VERGİMİZİN YÜZDE 83 HİZMETE KULLANILIYOR

“Plan ve bütçe komisyonunda uzun yıllar görev yapan, Türkiye’nin bütçesinin nerelerden nerelere geldiğini en iyi şekilde gören bir kardeşiniz olarak belirtmek istiyorum ki; AK Parti’nin döneminden önce Türkiye bütçesinden toplanan 100 liralık verginin 85 lirası faize giderken, bugün 83 lirası yatırıma gidiyor, 17 lirası faize gidiyor. Bugün dövizde yaşanan dalgalanmalarda, spekülatif ve manipülatif saldırıların arkasında Türkiye’nin bu değişimi yaşaması gelmektedir. Türkiye yine belirlenen düzeyde faiz vermiş olsaydı Türkiye bugün spekülatif saldırılarla karşılaşmamış olurdu. Türkiye her alanda olduğu gibi sağlık, ulaşım ve enerjide büyük hamleler gerçekleştirdi.”

ENGELLİLERİ SOSYAL HAYATA KAZANDIRDIK

“AK Parti ile engelliler ve yaşlılarına sahip bir ülke konumuna geldik. Önceden engellileri, yaşlısını evine hapseden, onları sosyal hayattan koparan bir Türkiye vardı. Bunu unutmamamız gerekiyor. Engellinin kamudaki istihdam sayısı 2002’de 5 bin civarındayken 2019’dan sonra 50 binin üzerine çıkarıldı. Bu bile Türkiye’nin ne aşamada olduğunu, ülkesine ve vatandaşına nasıl sahip çıktığını gösteriyor. Biz insanı yaşat ki devlet de yaşasın şiarıyla siyaset yapan partiyiz. Bizden önce 160 milyar civarında bütçesi olan bir Türkiye vardı. Şu anda 956 milyar bütçesi olan bir ülke var. Türkiye büyüyor, güçleniyor ve bunu her alanda hissettiriyor.”

TÜM OYUNLARI BOZDUK

“Türkiye’nin Akdeniz’deki sınırlarını görmek istemeyen bir dünya var. Türkiye Libya ile yaptığı deniz yetki anlaşması ile tüm oyunları bozmuştur. Yunanistan ve Güney Kıbrıs aracılığıyla yapılan tüm kışkırtmaları geri püskürtmüştür ve diyaloğa açık bir durum oluşturmuştur. Eğer Oruç Reis Gemimiz olmasaydı, Kuvvetli bir donanmamız olmasaydı bizlerle diyaloğa gideceklerini mi düşünüyordunuz? Eğer bizim yerli ve milli İHA ve SİHA’larımızla birlikte terörle yaptığımız mücadeleler olmasaydı halimizin nice olacağını tahmin edebiliyor musunuz? Düşünün ki İsrail’den Drone  görüntülerini alıp, terörle mücadele ediyorduk. Türkiye kendi İHA ve SİHA’sını oluşturmuş ve terörün kökünü kazan bir Türkiye fotoğrafı ortaya koyuyoruz.  

Libya’da yaptığımız mutabakat Birleşmiş Milletler tarafından kabul edildi. Bu tecil etme Sevilla anlaşmasını çöp etmiştir. Bu konuma gelmek akılla oluyor, güçle oluyor, strateji ile oluyor, Recep Tayyip Erdoğan’la oluyor.”

AZERBAYCAN’DAN GÜZEL HABERLER GELİYOR

“Bugün Recep Tayyip Erdoğan olmasaydı nasıl  bir durumda olacağımızı iyi bilmemiz gerekiyor. Düşünün dünyanın bir tarafında bir devlet,28- 29 yıldır Karabağ topraklarını işgal altında tutuyor. Bunun yanlış olduğu söyleniyor ama Amerika’daki Fransa’daki lobilerinin desteği ile işgale devam ediyorlar. Bugün Azerbaycan kendisine yapılan saldırıya misliyle karşılık verdi. İnşallah Karabağ azat oluncaya kadar bu mücadele devam edecektir. Barış o zaman sağlanmış olacaktır. Bizim Ermenistan halkıyla problemimiz yoktur. Onlar Osmanlı’da milleti sadıka olarak seslendiğimiz, yıllarca birlikte yaşadığımız bir millettir. Ancak Ermenistan’ın şımarık, haydut yaklaşımına Azerbaycan’ın maruz kalmasını doğru bulmuyoruz. Bu noktada gerekli adımlar atıldı. Güzel haberler geliyor. Sonuç alınması çok yakın.”

BUNLARI GÖRÜNCE ÜZÜLÜYORUM

“Benzer durum Suriye’de, Türkiye’nin güneyindeki bir bölgede ateş çemberi oluşturulmuş. Ancak şöyle bir anlayış var; müdahale edildiğinde ne işimiz var orada, bize ne Azerbaycan’dan, Libya’da haddimizi aştık deniyor. Ben bunları duyunca genç bir siyasetçi olarak üzülüyorum. Muhalefetin Başdanışmanı, eski bir büyükelçi ‘Türkiye Libya’da sınırı aştı, S-400lerden vazgeçmeliyiz, Türkiye Azerbaycan’a silah yolladı, Suriye’den cihatçı grup yolladı’ şeklinde açıklama yapıyor. Yazık ya, büyük bir talihsizlik. CHP gibi Cumhuriyetin kuruluşunda yer almış bir partinin bunları savunması hazin verici bir durum. Bizi en çok zor durumda bırakan, birlik ve beraberlik içinde olmayışımızdır. Ermenistan basın sözcüsü gibi konuşulması üzüntü vericidir. Bunlardan kurtulursak çok daha büyük işler başarabiliriz.”

TÜRKİYE GÜÇLÜ OLMASAYDI TERÖR DEVLETİ KURULMUŞTU

İMF’den borç aldığımızda halay çekenler, İMF’ye gerekirse borç veririz dediğimizde bizle alay edecek bir güruh… Ama biz inandığımız değerlerde yürümeye devam edeceğiz. Eğer Türkiye güçlü olmasaydı Suriye’de terör devleti kurulurdu. Bunun altını çizmek istiyorum. Suriye birliğimiz ve beraberliğimiz için terörle olan politikamızı lehimize sonuçlandırmak için orada yürüttüğümüz operasyonlara devam etmeliyiz.

Fransa’dan Macron her şeyi söyleyecek, Trump asıp kesecek, Rusya bildiğini okuyacak, Erdoğan’a sıra gelince sen karışma diyeceksin. Yok öyle bir şey. Türkiye her zaman mazlumların sesi olmaya devam edecektir. Biz birlik ve beraberlik içinde olmalıyız. Kenetlenmeliyiz. İnandığımız değerler etrafından yürümeliyiz. Eğer bunu yapmasaydık Ayasofya’yı açamazdık. Kudüs’ü uyduruk bir imza ile teslim etmiş olurduk ve BM’den o kararı çıkarmazdık.”

YENİ BİR HİKAYE LAZIM

“19 yılda çok şey yaptık. Köprüler, yollar hastaneler yaptık, doğal gaz rezervi bulduk ama yetmiyor. Artık yeni bir hikaye yazmamız gerekiyor. Daha önce şu yolları yaptık, şu hastaneleri açtık dediğimizde burada alkış tufanı koparken şimdi sıradan bir şeymiş gibi geliyor. Kendimizi yenilememiz gerekiyor. 19 yıl daha iktidarda kalmamız için yeni şeyler söylememiz yapmamız gerekiyor. Millet odaklı siyaset anlayışımız devam etmeli. En örnek siyasetçiler olacağız. Çoluk çocuğumuza yapamadığımız fedakarlığı milletimize yapmak zorundayız. Sokağa çıktığımızda vatandaşlarımız beni yönetecek siyasetçi bunlar demeli.”

 ALBAYRAK’A SAHİP ÇIKMALIYIZ

“Hazine ve Maliye Bakanımız Berat Albayrak’ın Türkiye’ye yapılan saldırıların Cumhurbaşkanımıza yapılıyor

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber