banner240
banner237
banner238

NUMAN KURTULMUŞ ERZURUMDA BARIŞ PINARI VİYADÜĞÜ AÇILIŞINA KATILDI

Erzurum’da Perşembe günü açılışı planlanan Barış Pınarı Viyadüğüne Ak Parti Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Numan Kurtulmuş’ta katıldı. Erzurumlular açılışa yoğun ilgi gösterdi. Kurtuluş açılışın ardından Atatürk Üniversitesi Nene Hatun Kültür ve Kongre Merkezi’nde konferansa katıldı, yeni Türkiye modelini açıkladı.

Yeni Nesil Tasarım ve Dönüşüm Projesi Kapsamında Bin İki Yüz Akademisyenle Ortak Akıl Oluşturuldu

Konferans, bir dakikalık saygı duruşu ve hemen ardından okunan İstiklal Marşı’yla başladı. Konuşmalarını yapmak için, Atatürk Üniversitesi Rektörü Ömer Çomaklı sahneye çıktı. Atatürk Üniversitesi’nin önemli gelişim ve girişim noktalarından biri olarak değerlendirilebilecek ve önemli tasarım, dönüşüm adımlarının belirlendiği, ‘‘Atatürk Üniversitesi Yeni Nesil Tasarım ve Dönüşüm Projesi’’nin sekiz aylık hazırlık aşamasıyla birlikte 4 Şubat 2018 tarihinde başladığını açıklayan Çomaklı; ‘‘Tasarımlarla ilgili üniversite dışında iki yüz, üniversite içinden bin akademisyenin katılımıyla, ‘Ortak Akıl’ oluşturularak yapılmıştır.’’ diye belirtti.

Tasarım Projesi Kalite Kriterleri Bakımından 8 Kategoride 670 Gösterge Almıştır

Yeni Nesil Üniversite Tasarım Projesi kapsamında kalite kriterlerinin 8 kategoride 670 göstergeyle özgün bir model hale geldiğini aktaran Rektör Çomaklı; ‘‘Bilimsel Araştırma Koordinasyon birimimiz BAKG, Proje Destek Ofisi’miz ve Teknokent’imiz, Psikolojik Danışma ve Uygulama Araştırma Rehberlik Ofisi’miz yeniden yapılandırılmış, uluslararasılaşma ise üniversitemizin merkezine alınmıştır.’’ dedi.

Rüyası Olmayanın Geleceğe Yönelik Bir Hedefi De Olmaz

Konuşmalarını bitiren Rektör Çomaklı, açıklamalarını yapmaları için Numan Kurtulmuş’u sahneye davet etti. İddia, irade ve ahlak sahibi gençlerin özgürlük, eşitlik, adalet ilkesi üzerinde yükselen Türkiye’yi geleceğe taşımanın önemine değinen Numan Kurtuluş; “Bizi üniversiteler çağırdığında koşarak gideriz. Misafirperverliğiniz için Erzurum ve Atatürk Üniversitesi’ne teşekkürlerimi bir borç bilirim. Konuşmamızın amacı, Türkiye’yi geleceğe taşımaktır. Keza rüyası olmayanın, geleceğe yönelik bir hedefi de olmaz. Hedefimiz olacak, rüyalarımız olacak ve bunlar ülkemizi yarınlara taşımak olacaktır.’’ diye açıkladı.

Yaptığımız İşin Asıl Amacı İddia, İrade ve Ahlaktır

Siyasetlerinin ve yaptıkları işin asıl amaçlarının iddia, irade ve ahlak olduğunu belirten Başkanvekili Kurtulmuş; ‘‘İddiamız, güçlü ve büyük bir Türkiye’yi kurmak, adalete dayalı bir dünya tesisini oluşturmak için mücadele etmek be bütün dünyada mazlumların sesi olmaktır. İrademiz; özgür iradeyi tam manasıyla gerçekleştirmek, adanmışlık ruhuna sahip olmak ve direnme gücüyle hareket edebilmektir. Ahlakımız ise; sadece bireysel olarak ahlaklı olmak değildir, bir de sistemli olarak ahlaklı olmak prensiplerini oluşturabilmektir.’’ diye aktardı.

Biz Yıllarca Amerika’ya İHA – SİHA Verin Dedik Ama Vermediler İyi Ki Vermemişler

Türkiye’nin her alanda güçlü olması gerektiğini, bu sebeple Barış Pınar Harekâtını yaptıklarını belirten Kurtulmuş; ‘‘Biz yıllardır Amerikalılardan İHA-SİHA istedik ama vermediler, iyi ki de vermemişler. Çünkü

kötü komşu adamı ev sahibi yapar. Neden mi? Çünkü Türkiye şu anda kendi savunma sanayisini koruyor.’’ dedi.

Türkiye Sadece 82 Milyondan İbaret Değildir

Türkiye’nin sadece 82 milyondan ibaret olmadığını, Türkiye dediklerinde yüz milyonlarca oluşan bir millet varlığına sahip olduklarını belirten Numan Kurtulmuş; ‘‘Balkanlardan Çin Seddi’ne, Kuzey İslâm Dünyası diyebileceğimiz, çoğunluğu Türkçe konuşan bir kardeş topluluğu, Türkiye’nin etki alanındadır. Bizim millet varlığımız Sudan’dan Arakan’a, Cezayir’den Fas’a, ta Asya’nın en doğusuna kadar gider.’’ diye bildirdi.

Adaletin Tanımı Yoksul Ferdin Hakkını Toplumun En Güçlüsünden Almaktır

Adaletin en hoşu tanımının mazlumlara sahip çıkmak olduğunu belirten Numan Kurtulmuş; ‘‘Bir toplumun kimsesiz, yoksul, gariban ve zayıf ferdinin hakkını; toplumun en güçlüsünden söküp almak kudretine ‘Adalet’ denir. Filhakika biz, bütün alanlardaki hedeflerimizde başarılı olup, insanı önceleyen bir kalkınma hevesiyle hareket edersek, Türkiye’nin önümüzdeki son birkaç yıl içerisinde, dünyanın en büyük ilk on ekonomisinden biri haline getireceğiz.’’ diye aktardı.

Konferansın sonunda Atatürk Üniversitesi Rektörü Ömer Çomaklı tarafından İstanbul Vekili Numan Kurtulmuş’a hediyeleri takdim edildi.

Haber ve Fotoğraflar: Devrim AKTÜRK

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber