Ortahisar, Düzkışla Beldesiyle kardeş şehir oldu

Meclise gündem dışı olarak gelen Muş’un Hasköy ilçesine bağlı Düzkışla Belde Belediyesi ile kardeş belediye olunmasına yönelik madde görüşülerek oybirliğiyle kabul edildi. Böylece, Ortahisar Belediyesi’nin; Gölcük, Kıbrıs-İskele, Ürgüp-Ortahisar, Elazığ-Keban ve Düzkışla Belde Belediyesi olmak üzere kardeş şehir sayısı beşe çıktı.

“BÖLGEDE GÜÇLÜ BİR TRABZONSPOR SEVGİSİ VAR”

Kardeş belediye uygulamalarının kültürel işbirliği ve dayanışmanın yanında Türkiye’nin milli birlik ve beraberliğine de çok büyük katkı yaptığına vurgu yapan Başkan Genç, şöyle konuştu: “Düzkışla, Muş’un Hasköy ilçesine bağlı 1991 yılında kurulan küçük bir belde… 2500 civarında nüfusu olan bir beldemiz... Düzkışla Belediye Başkanımız Hüseyin Kasak 24 Mayıs 2021 tarihinde belediyemizi ziyaret etti. Bir de orada Trabzonspor taraftarlar derneği var. Güçlü bir Trabzonsporluluk var orada. İşin bu yönü de öne çıktı. O bölgedeki bütün Trabzonspor dernekleriyle birlikte çalışıyoruz. Onlara destek oluyoruz, birlikte proje yapıyoruz. Bunun yanı sıra biz Ortahisar Belediyesi olarak Gölcük, Kıbrıs-İskele, Ürgüp-Ortahisar ve Elazığ-Keban belediyelerimiz ile resmi olarak kardeş olduk. Bunların yanında Doğu ve Güneydoğuda kardeşlik hukuku oluşturduğumuz Siirt, Mardin-Kızıltepe, Batman ve Diyarbakır illerimiz var. Çeşitli ziyaretlerimiz ve işbirliği çalışmalarımız oldu. Karşılıklı festivaller yaptık. Bu tür ilişkilerin sadece belediyecilik anlamında kültürel işbirliği ve dayanışmadan öte milli birlik ve beraberlik açısından da çok çok önemli olduğunu bizatihi oraları ziyaret eden bir kişi olarak müşahede ettim. Biz belediye başkanımızla yaptığımız görüşmede bu konuyu beyan ettik. Meclis olarak karar almamız lazım. Düzkışla Belediye meclisi kararını alarak bize gönderdi.”

“TRABZONSPOR, BÖLGEDE BİR DURUŞU TEMSİL EDİYOR”

Başkan Genç, bir meclis üyesinin bölgede çok sayıda Trabzonspor taraftarlar derneğinin olmasıyla ilgili sözlerini şöyle detaylandırdı: “Ben şu tespiti yaptım. Ama

somut bilgiye sahip değilim. Bölgeye gidenler bilir. Mardin Trabzonsporlular Derneği’nin 3581 tane üyesi var. Bunu her fırsatta söylüyorum. Buradaki Trabzonsporluluğun sadece futbol ve şampiyonluk sayısıyla oluşmadığı kanaatindeyim. Bunu her zaman söylüyorum. Trabzonsporluluğun oluşturduğu karakterin Doğu ve Güneydoğu’ya yansıması olarak görüyorum. Hakikaten bunu sosyolojik olarak tespit ettim. Trabzonsporumuzun güce karşı oluşturduğu bir karakterin, itiraz eden, hakkını savunan, bir İstanbul hegemonyasına karşı gösterdiği itiraz ve direncin yansımasıdır. Yani şampiyonlukları kazanmanın yanı sıra bir duruşu da ortaya koyuyor. O duruş oradaki halkımıza, insanlarımıza bir örneklik oluşturmuş. Yani hakikaten oradaki Trabzonsporlular fanatik Trabzonsporlular.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber