banner240
banner237
banner238

Son Dakika! AK Parti'nin İddialarına CHP'den Yanıt: Seçimde Usulsüzlük Varsa Kamu Gücü Olmadan Yapmak Mümkün Değil

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunuyor. AK Parti'nin "İstanbul seçimlerinde usulsüzlük yapıldı" iddialarına cevap veren Erkek, "Seçimde usulsüzlük varsa, kamu gücü olmadan bunu yapmak mümkün değil" ifadelerini kullandı.

Erkek'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Seçmen kütükleri YSK'nın malıdır. Seçmen kütüklerinde hiçbir değişiklik YSK onayı olmadan yapılamaz. Seçmen kütükleri nasıl oluşur? İçişleri Bakanlığı'na bağlı nüfus müdürlüklerince alınan verilerle oluşturulur.

"BU KADAR KİŞİNİN ÖLMESİ ÇOK MUHTEMEL"

AK Parti'nin YSK, İçişleri Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı'nı itham ettiğini görüyoruz. Sorumlular bunlar. Seçmen kütüklerini CHP ve Ekrem İmamoğlu oluşturmuyor. YSK 25 Mart'ta seçmen kütükleri siyasi partilere gönderdi. 23 bin 165 kişinin karşısına oy kullanamaz şerhi düşülmüş. YSK doğru bir tespit yapmış. 1229 ölü seçmen var deniliyor. 25 Mart-31 Mart arası İstanbul'da bu kadar kişinin ölmesi çok muhtemel. Bunları YSK biliyor.

"NEDEN İTİRAZINIZI BU TARİHTE YAPMADINIZ?"

Sandık başkanı ev memur üyeleri biz belirlemiyoruz. YSK'nın hazırladığı seçim takvimine bakın, 26 Şubat-2 Mart arasında sandık kuruluyla ilgili itirazlar yapılır. Bunu herkes bilir. Neden bu itirazlarınızı bu tarihte yapmadınız? Seçmen listelerine sandık kurullarına itiraz etmiyorsunuz, seçim bitince itiraz ediyorsunuz. Düzeltilen maddi hataları dahi belge olarak basın toplantısında sizlere sundular.

"TÜM OYLARIN SAYILMASI DURUMUNDA..."

İstanbul'da tüm geçersiz oyların sayımı bitti. 6 ilçede de tüm oylar sayıldı. Tüm oylar sayılması durumunda sonuç değişir diyorlar ama yanlış. Bunu 6 ilçede gördük. Çekmeköy'de bizim lehimize arttı. YSK bir karar aldı. Sondaj denilen bir yöntemle 57 sandık belirledi tümünü sayın dedi. 22 ilçede toplam 57 sandık tümü yeniden sayıldı. Artı 13 CHP'ye yazıldı. Yeniden yeniden sayım seçim güvenliğini yok eder. YSK doğru bir kararla oyların tümünün yeniden sayımını reddetti."

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber