banner240
banner237
banner238

Süleyman Soylu: Sizinle Dertleşmek İstedim!

Ak Parti Trabzon il Başkanı Haydar Revi, MHP Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım ve Ak Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Zorluoğlu Süleyman Soylu2nun konuşmasından önce konuşma gerçekleştirdiler.

Ak Parti Trabzon il Başkanı Haydar Revi Yaptığı konuşmada;

"Seçimlerine kısa bir süre kaldı. Bu seçim memleketimize hayırı olmasını niyaz ediyorum. Yeni sistemde yapacağımız ilk seçim bu ve çok önemli. Bundan sonra 2023 yılına kadar seçim olmayavak ve reformlar daha kolay yapılacak. Bakanımız bugün bizimle bereberdi yarında bizimle olacak ve çalışma yapacağız. Huzur içerisinde bir seçim olacağını bakanımız söylüyor. Bugüne kadar Trabzon'da seçim huzur içinde oldu ve Trabzonlular bize destek verdiler. Katılan herkese teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu. 

MHP Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım Yaptığı Konuşmada;

"Artık dengeler değişmiştir. Bazı güçler ortaya çıkmış bu güçlerden biri Türkiye'dir. Türkiye'nin kendisi doğrudan hedeftir. MHP ollarak ilke markasıyız. Gövdemizi raşın altına koymaya hazırız. Genel Başkanımızın ve Cumhur başkanımızın sonuna kadar arkasındayız. Trabzon Ak Parti teşkilatına teşekkür ederiz. Murat Zorluoğlu ve Ahmet Metin genç MHP lilerin rahatlıkla oy verecekleri kişilerdir. Hayırlı olsun" dedi

Ak Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Zorluoğlu yaptığı Konuşmada ;

"Burada sizlerle olmaktan mutluyum. 8 Aralıktan itibaren çalışmalarıma başladım ama bakanımızın gelişiyle çok farklı bir gün yaşadık. Bakanımızın enerjisinden yaralandık. Sayın bakanımızla alakalı anlatıyorlardırdı bakanımızın çalışmasını. Bakkanımızın aramızda olması güzel bir imkan. İnşallah batı tarafında çalışmalarımıza yarın devam edeceğim. 25 senedir ükemizin farkılı yerlerinde milletime hizmet ettim. Bugün Cumhurbaşkanımızın teveccühleriyle kendi şehrime hizmet etme şansı buldum. İnşallah 1 nisan itibariyle bizi bu şehre layık görenleri mahcup etmememek için var gücümle çalışacağım. En büyük projem yeni yönetim anlayışı olacak."ifadelerini kullandı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Yaptığı konuşmanın satır başları şöyle ;

Bazen çok konuşmanın belki bir duruştan fazla bir ehimmiyeti olmaz. İşte bu salonda böyşe bir hal dili var. Memleketin bekası iöçin acaba ne olacak sorusundan kurtulmak için bir araya gelmiş. Bizim burada söyleyebileceklerimizi, belki gönlümüzü belki vicdanımızı intebilecek bir hal dili var. Biz çok güçlü bir memleketiz. Bizler bir medeniyetiz. Merhameti vicdabı aklı olan medeniyetin evlatlarıyız. Bizim duruşumuz, 780 km den sorumlu olmayışımız, aynı zamanda ağaca toprağa hayvana, Allahın yarattığı şeylere bakışımız farklı. 2400 yıldır tarihi olan bir milletiz. 80 yaşındaki nenelerimiz de cepheye koşmaktan kendini mahrum bırakmamıştır. Kundaktaki bebeğinin kokusunu yüreğine çekerek ülkenin haiinlerinin peşine düştüğünde onu canlandırdıoğı ama şahadet haberi geldiğinde hanımın eli koynundan kaldığı fakat dimdik durup hiç kimseye gözyaşlarını göstermediği bir milletiz biz. Başka bir millete benzemeyiz.

Az gelişmiş ülkelere gittiğimizde ülkemize çok farklı bakış var. Diğer ülke bakanlarıyla ülkemize göç davasına konuştuk. Ülkemizi takdir ettiklerini ama kendi üzerine düşen görevi yerine getiremeyince mahcubiyet duyduklarını gördük.

Türkiyenin demokrasisi üzerinden üzerimize geliyorlar. şuanda Türkiyen,n yönettiği mesele bu güne ait değildir. Bir insalık meselesine nasıl yaklaştığımız dün görüldü yarında görülecek.

Bizatihi içinde olduğumuz için takip ettiğimiz için, karşılamamız gereken maslahat olduğu için bütün bunları sizlerle çok rahat konuşabiliyorum. Bizim devletimizi elimizden almaya çalıştılar. Bir kere yapmadılar, defalarca yatılar. 60 darbesinde yaptılar. 80’de bizim çocuklar bu işi başardı diyerek bu ülkenin darbeyle yönetilmesini, vesayet sistemiyle yönetilmesini, kendi karakterinden yoksunlaşmasını isterdiler.

Ülkemizi doğudan itibaren kimliksizleştirmeye çalışıyorlar. 

Herkesin gözü bu topraklarda PKK'nın amacı budur. DEAŞ'ın amacı müslimanları küçük düşürmektir.  Türküye'yi kendi havzasından uzak tutmaya çalışıyorlar. FETÖ'nün kuruluş amacı da bellidir.

Bu asil milleti birilerine el uzatacak konuma getirmemektir amaçları. 

Ecdanı ne yaptıysa kendisi de onu yapmaya çalışan bir millet var.

Biz sadece yerel seçime giden bir millet değiliz. Ayırmak için üzerinde her türlü oyun oynanan bu millet yoruldu artık. 

Karşımızdaki cepheleşmeler ve karşımızdaki ittifaklar var. Bu ülkede hangi gerekçe PKK ile aynı masada oturmayı meşru kılar. 

Çok net söylüyor. CHP Atatürk'ün hiç bir değerini bugün ssavunmamaktadır. Bunu kimse yemez. Böyle bir şey var mı?

Çok önemli bir döneme giriyoruz. Belediye seçimde zafiyete uğrayın bakalım anamızdan emdiğimiz burnumuzdan gelmiyor mu.

Bu topraklar yer altındakilerin yer üstündekilerden daha fazla hakkı olduğu topraklardır. Bu topraklarda adı sanı bilinmeyen binlerce kahramanın olduğu topraklardır. 

Bizim yaptığımız açık ve nettir. Bu coğrafyanın tesedüfü karar alma şanssı yoktur.  %200 lük devaliasyonları bu ülke unutmadı. Allaha şükür bugün bunları aşacak imkanlar vardır.

Sizinle dertleşmek istedim İnsan evinde dertleşir. Türkiye bu dönemi aşarsa önü açıktır. 

24 haziran bitti döviz saldırıları başladığı gün seçim süreci başladı. Amerika seçimleri senden benden çok takip ediyor. Türkiyeyi elde ettiği sıçramadan geri çevirmek için çalışıyorlar. Onlar biliyorki Cumhurbaşkanı, Cumhur ittifakınuın desteğiyle 4,5 yıl en iyi şekilde yöneteceğini biliyorlar.  Yoksa zulm düzenine anlayış göstermek kolaydı. Kıyı kıyı yürüsün ama sadece yürürsün. Günün sonuna geldiğinde 1 arpa boyu yol gitmediğini anlarsın. 

Ben Trabzon tarihinin en başarılı seçimlerdin berinin geçeceğini düşünüyorum. Çok güçlü sonuçlar alacağımızı düşünüyorum. Buradan milletvekili adayı çıkarken, “Ne olursunuz bize güç verin, o güçle milletimize hizmet edelim” Sabahleyin gençlere anlattım. Siyasette en önemli şeylerden bir tanesi politik duruşunuz net olması. Politik duruşunuz net değilse hiçbir işe yaramazsanız. Biz kararlı politik duruş ortaya koymalıyız. Eğer hizmetle sıvamazsanız politik duruşunuz yalnız kalır. Güç onun için önemlidir. Hizmet getirmek için. Bugün Trabzon’da şehir hastanesinin ihalesi var. Trabzon şehir hastanesine kavuşacak. Dünyanın en modern cihazları buraya gelecek. 5 yıldızlı otel odalarından daha kıymetli hastalarımızın yatacağı odalar gelecek.

 Gürcistan, Ukrayna etrafımızda ki bütün ülkeler buraya gelecek. Bir taraftan yıllardır konuşulan Trabzon-Erzincan demiryolu. Bu bölgeyi cazibe haline getirecek. Proje ihalesi bitti. Projesi yapılıyor. Neyle oldu.Yüzde 66,5 – 67 oyla oldu.

Ağız diş sağlığı hastanesi bitmiyor deniyordu.. Yangın merdiveninden dolayı.

Siyasette ihmal yok oluşu getirir. Vatandaş ihmali affetmez. Eksikliği affeder, hatayı affeder ihmali affetmez.

 2. Üniversiteyi kurdu Trabzon. Onu çok daha kaliteli hale getireceğiz. Seçimlerden sonra el birliği ile girişeceğiz Trabzon üniversitesi herkesin tercih edeceği üniversitelerden bir tanesi olacak. Bütün bunları ortaya koyan anlayışla hep birlikte gerçekleştireceğiz.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber