TARİH YENİDEN ASLINA DÖNÜYOR

TÜRKİYE ENERJİDE BİR ÜST LİGE ÇIKTI

TÜRKİYE ENERJİDE ETKİN BİR GÜÇ HALİNE GELDİ

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih CORA, Türkiye’nin enerji alanında ortaya koyduğu başarılı adımlarla bölgesinde ve dünyada etkin bir rol üstlendiğini söyledi. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde devam eden Plan ve Bütçe Komisyonu’nun Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bütçe görüşmelerinde konuşan CORA, “Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'u fethetmesiyle bir çağın kapanıp yeni bir çağın açılması ne ise Sakarya’da bulduğumuz doğal gaz rezervini alanında, Türkiye'de önemli bir gelişimin habercisi olarak değerlendiriyoruz.” dedi.

BÜYÜK HAMLELER GERÇEKLEŞTİRDİK

Türkiye’nin ilk etapta 320 milyar metreküp ardından Tuna 1 bölgesinde 85 milyar metreküp daha doğal gaz rezervi bulunduğunu söyleyen CORA, “AK Parti döneminde, her alanda olduğu gibi enerji alanında da çok büyük, dev adımlar attık. İlkleri ve enleri gerçekleştirdik. Tabiri caizse ülkemiz için mucize olarak nitelendirilebilecek büyük rezervlere ulaştık, büyük hamleler gerçekleştirdik. Bu hamlelerle enerji alanında kendi kendimize yeten bir ülke olmanın ötesinde küresel bir güç olma noktasında kararlılıkla ilerliyoruz. Keşfettiğimiz doğal gaz rezervini ekonomimize dahil ettiğimizde cari açık veren bir ülke olmaktan çıkacak, cari fazla veren bir ülke olacağız. Çıtayı yükselttik, alanı genişlettik, inşallah bundan sonra da bu kararlılığımızı ortaya koyacağız” dedi.

DIŞA BAĞIMLILIĞI EN ASGARİ DÜZEYE ÇEKTİK

Türkiye’de nüfusun arttığını, bununla birlikte enerji talebinde de artış olduğunu vurgulayan Milletvekili CORA, AK Parti döneminde Türkiye’nin enerjide dışa bağımlılığının asgari düzeye çekildiğini söyledi. CORA, “İktidar olarak daha çok yerli, daha çok yenilenebilir temiz bir enerji politikasıyla kaynaklarımızı azami ölçüde değerlendirmeye devam ediyoruz. Enerjideki büyük dönüşüm ve millî enerji hamlesi bizim dönemimizde gerçekleşerek esasında enerjide dışa bağımlılığı en asgari düzeye çekmiş durumdayız. Daha da iyi sonuçlar alacağımıza inanıyorum.” diye konuştu.

AMACIMIZ ÜLKEMİZİ STRATEJİK BİR GÜÇ HALİNE GETİRMEK

Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi CORA, Türkiye’nin enerji politikasındaki amaçlarını da sıraladı. CORA, “Türkiye'nin enerji politikalarındaki temel amacı, enerjinin tüketiciye sürekli, kaliteli, güvenli, asgari maliyetlerle ulaşmasını ve enerji teminindeki kaynak çeşitliliğini artırmak, yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarını en üst düzeyde değerlendirmek, nükleer teknolojiyi elektrik üretiminde de kullanmak, enerji israfını ve enerjinin çevresel etkilerini asgariye indirmek, ülkemizin uluslararası enerji ticaretinde stratejik bir güç hâline getirmektir.” ifadelerini kullandı.

ENERJİ MİLLİ BİR GÜVENLİK MESELESİDİR

Enerjinin önemine değinen AK Parti Milletvekili CORA, enerjinin tüm dünya için milli bir güvenlik meselesi olduğuna dikkat çekti. “Enerji arz güvenliği birçok yerde, coğrafyamızda da olmak üzere savaşların, çatışmaların sebebi olarak değerlendirilmektir.” diyen CORA, “Bu noktada enerji arz güvenliğimizi en sağlıklı

şekilde temin etmek noktasında kararlı bir siyasi irade koymaktayız. Enerji konusunda başarı tam bağımsız, kendi kararlarını kendi alabilen, geri adım atmayan, hakkı olanı arayan bir iradeyi ortaya koymaktır. Bu konuda Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu güçlü iradeyle enerjide çok büyük hamleler gerçekleştirdik. Aslında geniş pencereden bakacak olursak tarih yeniden aslına dönmektedir. Dün Osmanlı’yı zirveye taşıyan ruh, bugün büyük ve güçlü Türkiye'nin yükselme dönemine enerji alanında attığı adımlarla damgasını vurmaktadır.” dedi.

BAKAN ALBAYRAK’A TEŞEKKÜR ETTİ

“Biz enerjide özellikle son yıllarda attığımız adımlarla bir üst lige çıktığımızı ve bunun önemli adımlarını attığımızı düşünüyorum.” diyen CORA, “Türk deniz sondajcılığında yepyeni bir dönem başladı. Bu süreçlerde özellikle önceki dönem Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Berat ALBAYRAK Bey'in çok büyük adımları, iradesi ve kararlılığı olmuştur. Şimdi onun izinde, onun politikalarını takip eden kıymetli Bakanımız Fatih DÖNMEZ ve ekibine özellikle teşekkür etmek istiyoruz. Bugün, eğer derin deniz sondaj gemilerimize ulaşamamış olsaydık, yerli millî sondaj gemilerimize ulaşamamış olsaydık doğal gaz rezervine ulaşmamız mümkün olmayacaktı. Bu bir cesarettir, bugün mavi vatanda eğer Barbaros Hayrettin Paşa gemisi, Oruç Reis gemisi, Yavuz gemisi sismik arama çalışmalarını yapıyorsa bu mavi vatan doktrinini enerji alanında da hayata geçirmek isteyen Berat ALBAYRAK Bakanımızın katkılarını unutmak mümkün değildir.” şeklinde konuştu.

İSİMLERİ TARİHE ALTIN HARFLERLE YAZILDI

Ayasofya’nın tekrar ibadete açılması ve Sakarya’da bulunan 405 milyar metreküplük doğal gaz keşfi ile bu yıl müjdeli haberler alındığını vurgulayan CORA, “Tarihin altın sayfalarına yazılacak bir müjdeyi gerçekleştirdik, halkımıza duyurduk. Türkiye, Uzun Mehmet'i nasıl unutmuyorsa, 1829 yılında Zonguldak'ta kömürü ilk bulan kişi olarak adını tarihe yazmışsa, doğal gaz rezervinin keşfini ortaya çıkaran, bunda mücadele ortaya koyan Recep Tayyip ERDOĞAN başta olmak üzere Berat ALBAYRAK Bakanımızı da yine Fatih DÖNMEZ Bakanımızı da ve bunda emeği geçen bütün arkadaşlarımızı tarihe altın harflerle yazmıştır. Ayasofya'nın yeniden ibadete açılmasının heyecanından 40 gün geçmeden doğal gaz kuyularına ulaşmamız manen çok anlamlıdır. Bu manada, doğal gaz rezervi keşfimizi, Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'u fethetmesiyle bir çağın kapanıp yeni bir çağın açılması ne ise enerji alanında da Türkiye'de önemli bir gelişimin habercisi olarak değerlendiriyoruz, enerjide bölgesel ve küresel güç olma noktasında çok önemli bir mihenk taşı olduğunu düşünüyoruz.” dedi.

HER ŞEYE KARŞI ÇIKIYORSUNUZ

Türkiye’nin enerjide çeşitliliğini artırdığını söyleyen CORA, muhalefeti eleştirdi. Muhalefetin her şeye karşı çıktığına değinen CORA, “Bir taraftan ‘Gaz pahalı.’ diyorlar, bir taraftan da gaz buluyoruz ama buna sevinmiyorlar, yatırım maliyetlerinden, üretim maliyetlerinden bahsedip milletimizin bu sevincini akim bırakmaya çalışıyorlar. Bunların hepsinin ne anlama geldiğini biliyoruz. AK Parti enerjide çeşitliliği artırdı. Muhalefet, GES'e, JES'e, RES'e, NES'e her şeye karşı. RES oluyor ‘Kuşların yuvası bozuluyor, uçuş güzergâhları bozuluyor.’ deniliyor. ‘HES" deniyor.’ ‘Su kaynaklarımız azalıyor.’ deniyor. NES'e ‘çevre kirliliği’ diyorlar, jeotermalde de karşı çıkıyorlar. Bütün bu enerji hamlelerimizi CHP eylem yaparak engellemeye çalışıyor ama ne kadar engellemeye çalışsalar da bu hamlelerimizi gerçekleştireceğiz. Türkiye enerjide dışa bağımlı ülke konumundan çıkacak.” ifadelerini kullandı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber