Turhan: “Emekliler Geçim Sıkıntısı Çekmiyor, Yaşam Savaşı Veriyor!”

Bu utanç tablosu, emekli vatandaşlarımızın da desteğiyle, seçimden sonra ortadan kalkacaktır” dedi.

Turhan, Emekliler Derneği Trabzon Şubesini ziyaret ederek, Başkan Burhan Bayraktar ile emeklilerin sorunları üzerine konuştu.

Türkiye’nin iş bilmez ve basiretsiz bir iktidar elinde çok kötü yönetildiğini, halkın çok büyük bir kesiminin ekonomik sıkıntı içinde olduğunu belirten Turhan, şunları dile getirdi:

EMEKLİ MAAŞIYLA DEĞİL BİR AY BİR GÜN GEÇİRİN DE GÖRELİM

“Ülkeyi bu duruma kim düşürdü? Enflasyonu azdıran, paranın alım gücünü düşüren, halkı fakirleştiren kimdir? Tek sorumlu vardır, o da ülkeyi yöneten siyasi iktidardır. İşte bu iktidar, yıllarını çalışarak, alın teri dökerek geçiren emeklilerimize yüzde 30 zam verdi. En düşük emekli maaşını da 5 bin 500 TL yapmışlar. Alın bu paralarla siz bir ay geçirin de görelim. Ayıptır, günahtır.”

EMEKLİ GEÇİM SIKINTISI ÇEKMİYOR, YAŞAM SAVAŞI VERİYOR!

“Türkiye’de 14 milyonun üzerindeki emekli vatandaşımız, geçim sıkıntısı çekmiyor adeta yaşam savaşı veriyor. Açlık sınırının çok altında bir maaşla geçim sıkıntısı çekilmez, hayatta kalma mücadelesi verilir. Bu insanlara bu hayatı reva görenler, kamunun, devletin imkanlarıyla lüks ve şatafat içinde yaşıyor. Kimin parasını harcıyorsunuz, kimin parasını kimden esirgiyorsunuz?”

EMEKLİLER BU YAPILANLARIN HESABINI SANDIKTA SORACAKTIR

“Bir zamanlar çay ve simit hesabı yapanlar, fakirlik, yoksulluk, yolsuzluk edebiyatı yapanlar, iktidara gelince sermayenin, faizcilerin, rantiyenin yanında konumlandılar. Halkı, üreticileri, küçük esnafı, asgari ücretliyi, emekliyi gözleri görmez oldu. Bu sıkıntıları çeken insanlarımız, emeklisi, asgari ücretlisi, işsizi el ele vererek bu yapılanların hesabını sandıkta soracaklardır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.”

BAYRAKTAR: “2003’TE EMEKLİ İKRAMİYESİYLE EV ALANLAR, ŞİMDİ EVİN BALKONUNU ALAMIYOR!”

Emekli Derneği Başkanı Burhan Bayraktar, ziyaret için Turhan’a teşekkür etti.

Emeklilerin sorunlarını dile getiren Bayraktar; 20 yıl önce emekli maaşlarının asgari ücretin üzerinde olduğunu, şimdi en düşük emekli maaşının asgari ücretin çok altında kaldığını söyledi.

2003’teki emekli ikramiyesiyle bir daire aldığını dile getiren Bayraktar, “Şimdi emekli olan vatandaşlarımız, bırakın bir daireyi, dairenin balkonunu bile alamıyor. Bu durum kabul edilemez” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber