banner240
banner237
banner238

TURİZMDE 2023 HEDEFİ 50 MİLYAR DOLAR

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih CORA, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu’nun Kültür ve Turizm Bakanlığı Bütçe görüşmelerinde Türkiye’nin kültürel zenginliğine ve turizmdeki potansiyeline vurgu yaptı. CORA, Türkiye’nin turizmde Covid-19 öncesi rakamları yakaladığına dikkat çekerek, 2023 yılında 50 milyon turist ve 50 milyar dolar turizm geliri hedefine çok yakın olduklarını ifade etti.

TÜRKİYE ÇOK DEĞERLİ KÜLTÜR HAZİNESİNE SAHİP

Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi CORA, Türkiye’nin çok değerli kültür hazinesine sahip olduğuna vurgu yaparak “Bu gerçeğin farkına vararak demokrasi kültürümüzü de güçlendirerek, birlikte yaşama kültürümüzü destekleyerek birlik ve beraberlik, kardeşlik duygularımızı pekiştirerek bir geleceğe tasavvur etmemiz gerekiyor. Biz bu anlayışla ancak dünyanın en saygın ve en güçlü ülkelerinden biri hâline gelebiliriz. Kültürel coğrafyamıza sahip çıkarak toplumsal değerlerimizi kucaklayarak ülkemizin gelecek yüzyılını daha iyi planlayabiliriz. Bizim ana hedefimiz kültürümüze, örf ve adetlerimize, geleneklerimize ve toplumumuzun her bir kesimine sahip çıkarak ülkemizin çevresinde ve dünyanın her bir tarafında istikrar, güven ve refah düzeyini arttırmaktır.” ifadelerine yer verdi.

KÜLTÜREL MİRASIMIZA SAHİP ÇIKIYOR, ASLINA UYGUN OLARAK GELECEĞE TAŞIYORUZ

AK Parti döneminde binlerce kültürel mirasın korunarak geleceğe taşındığını ve aslına uygun olarak sahip çıkıldığını belirten CORA, “Ayasofya Müzesini yeniden ibadete açarak bir vakıf eserimize aslına uygun bir şekilde sahip çıktık. Anadolu'nun her bir tarafında kiliseleri, camileri, havraları Manastırları, tarihi eserleri restore ederek geleceğe taşıma kabiliyetimizi bizzat tatbik eyledik. Batı şehirlerinde cami, kilise ve havrayı yan yana görmeniz mümkün değildir ama biz de cami de kilise de havra da yüzyıllardır yan yana, birliktedirler. Biz işte böyle bir medeniyetin temsilcileriyiz.” dedi.

HDP’NİN ALGISI KISA SÜRDÜ

HDP Milletvekillerinin bütçe görüşmelerinde oluşturmaya çalıştıkları negatif algının doğru olmadığını da dile getirerek, “HDP milletvekili fotoğrafları göstererek bir algı oluşturmaya çalıştı. Oysa ben beklerdim ki kendisi Sümela Manastırı'nın restorasyonu, Akçaabat ilçemizdeki Ermeni Kilisesi'nin restorasyonu nedeniyle bir teşekkür yaparak hakkını sahibine teslim etmesini arzu ederdik ama bunu göremedik.” şeklinde konuştu.

TURİZMDE COVİD-19 ÖNCESİ RAKAMLARI YAKALADIK

“Biz hem Akdeniz hem Karadeniz hem Kafkaslar hem Asya hem bir İslam hem bir Avrupa ülkesiyiz; hem Orta Doğu’da hem de aynı zamanda Balkanlara yakın bir ülkeyiz. Bütün bunlar, tarih ve kültür havzamızın ortasında, aynı zamanda bizlere

turizm için de çok büyük bir fırsat ortamı sunmaktadır. Bu yıl hakikaten çok hareketli ve bereketli bir yıl geçirdik, Covid öncesi rakamları geçtik, dünya turizmindeki payımızı artırdık. Turizmdeki 2023 hedefimiz olan 50 milyon turist, 50 milyar dolar yakalayacağımızın işareti verilmiş oldu.” diyen CORA, sözlerine şu şekilde devam etti:

TRABZON TURİZMİ İÇİN DESTEK İSTEDİ

“Trabzon ilimizde de turizm noktasında çok yönlü bir hareketlilik oldu ve turizm sayesinde hakikaten Trabzon'da, şehrimizde esnafımız ve her bir kesim çok güzel bir sezon geçirdi. Bu alanda, Trabzon'da sadece körfez turizminin değil, aynı zamanda başka turizm alanlarının da geliştirilmesi noktasında bir turizm çalıştayı yapmayı planlamaktayız. Bu konuda Trabzon'da turizmin bir ‘level’ daha atlaması noktasında sizlerden destek bekliyoruz.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber