Beto'nun Sırrı Ortaya Çıktı

Süper Lig'in 20.hafta maçında Trabzonspor deplasmanında Göztepe'nin aldığı puanda en büyük pay kuşkusuz kaleci Beto'nun oldu. Portekizli file bekçcisi maç boyunca 9 kez kurtarışla adeta kalesine duvar ördü, sadece haftaya değil, sezona da damga vurdu. 

Göztepeli Beto’nun bu başarısının altında yatan sır ise ortaya çıkıyor. Portekizli kaleci, her maçtan önce rakip forvetleri tek tek analiz ediyor. maçlarda neler yapabileceklerini ezberliyor. İdmandan en son o çıkıyor, yaşa değil işe bakıyor! 

Yaşını unut 
 

36 yaşına merdiven dayayan futbolcunun kendisine belirlediği en önemli yaşam felsefesi: Yaşını unut... 

Futbolcuların yaşları ilerledikçe psikolojik olarak sahadan uzaklaştığını düşünen Portekizli yıldız, bunun tam tersi yaşını unutmuş durumda. “Yaş yalnızca bir rakam” diyen Beto, fizik gücü elverdiği sürece yeşil zemin üzerinde bulunduğu her anın tadını çıkarmaya çalışıyor. 

Süper Lig’de rakipleri tek başına adeta bir antrenör gibi analiz ediyor 

Süper Lig’e bugüne kadar birçok yabancı yıldız geldi, gitti. Ancak Beto gibi profesyoneline az rastlandı. Tecrübeli eldiven Süper Lig’de rakipleri tek başına adeta bir antrenör gibi analiz ediyor. Özellikle de hücum oyuncularının stilleri üzerine bireysel çalışmalar yapıyor. Süper Lig’deki forvetlerin maçta neler yapabileceklerini deyim yerindeyse ezbere biliyor.
 

En çalışkan iki oyuncudan biri 

Beto ilerleyen yaşına rağmen takımın bir diğer tecrübeli oyuncusu Selçuk Şahin’le birlikte en çalışkan isim. Başarılı eldiven normal idman bittikten sonra, genç oyunculara şut çalışması yaptırıyor, her gün en az 15 dakika yan top çalışıyor. 


Andre Castro: Kefilim 
 

Beto’nun Göztepe’ye transferi de ilginç bir şekilde gerçekleşmiş. Sarı-Kırmızılılar, Andre Castro’yla görüşürken Portekizli futbolcu, “Kaleci arıyorsanız Beto’nun her şeyine kefilim” ifadelerini kullanmış. Göztepe’ye geldiği günden bu yana pozitif kişiliğiyle Castro’yu haklı çıkaran Beto, aynı zamanda dinlenmesine, beslenmesine ve uykusuna da çok dikkat ediyor.
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Ts 6 yıl önce

Bizim beceriksizler topları kalecinin üzerine değil de köşelere doğru vursalardı görürdüm Beto'yu. Burak olsa en az 3 tane atardı. Bizimkilerin beceriksizliklerini örtmek için Beto'yu yıldızlaştardık. Kendimizi kandırıyoruz.

Avatar
Turgut akdemir 6 yıl önce

Trabzon maçında şansına yaver gitti bide Burak olsaydı en az üçtane koyardı



Günebakış Trabzon Haber