banner240
banner237
banner238

Trabzonlu sporcular, ilk kez katıldıkları şampiyonada 8 madalya kazanarak tarihe geçtiler

Trabzon’da ilk kez Tramplen ve Kule Atlama Takımı ulusal bir yarışmaya katıldı. Hafta sonunda düzenlenen Türkiye Atlama Şampiyonasında Trabzon adına katılan sporcular, turnuvayı 8 madalya ile tamamladı. Ankara’da yapılan şampiyonaya ülke genelinden 157 sporcu katıldı. Antrenör Seda Çağlar nezaretinde yarışmaya katılan Trabzonlu sporculardan Elif ipek Dunay 2 gümüş, Naz Özbayrak 2 bronz, Tanem Çebi 1 gümüş ve Arda Ünal da 3 gümüş madalya kazandı, bu branşta Trabzon adına madalya alan ilk sporcular olarak tarihe geçti.

Yüzmenin çok sevildiği Trabzon’da kule ve tramplen atlamanın daha önce hiç yapılmadığını ifade eden Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, “Mehmet Akif Ersoy Yüzme Havuzunda, tramplen atlamayı belki de hiç duymamış, görmemiş çocuklarla eğitime başladık. Antrenörünüz Seda Çağlar gözetiminde yoğun bir çalışma programının ardından katıldıkları ilk ulusal şampiyonada önemli dereceler yaptılar. Otoriteler, bu çocukların tecrübe kazandıkça kısa sürede büyük başarılara imza atacak yetenekte olduklarını belirtiyor. Sporcularımızı, antrenörlerimizi, velileri ve bu tesisleri Trabzon’a kazandıranları kutluyoruz” diye konuştu.

İlk başta Trabzon’dan ilk kez böyle bir turnuvaya katılmanın heyecanını yaşadıklarını anlatan Antrenör Seda Çağlar, “Ama ben bu ekibe çok güveniyordum çünkü hem yetenekli, hep disiplinli ve hem de çalışkan bir grup” dedi. 8 madalya kazanarak Trabzon tarihine geçen sporcularla birlikte, yarışmaların ardından Anıtkabir’e giden Çağlar şöyle konuştu: “Yolun çok başındayız, daha iyileri için daha çok çalışmamız gerekiyor. Bu şampiyona bizim için iyi bir tecrübe oldu. Önümüzdeki yarışlarda eksiklerimizi tamamlayarak 11 sporcu ile madalya sayımızı artırıp mili takıma sporcu vererek hem ilimizi, hem de ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeyi amaçlıyoruz. Bize inanıp desteklerini esirgemeyen herkese sporcularım adına teşekkür ediyorum.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber