ALLAH’A HAVALE EDİYORUM!

Gümrükçüoğlu, isim vermeden, Çukurçayır eski belediye başkanı Sabri Baysal’ı sert sözlerle eleştirdi. Çukurçayır’da çok sayıda imar izni ve ruhsat verildiğini ve bölgenin yüksek katlı binalarla dolduğunu belirten Gümrükçüoğlu, "Devlet bunca uğraş ve külfetle, belediyesiyle orada yol çalışması yaparken; Boztepe, Çukurçayır'da 25 bin kişi ikamet edecekken 60 bin kişinin ikametine neden olacak sayıda fazla miktarda bina yapımının sorumlularını hem kamuoyuna, hem hukuka, hem de Allah'a havale ediyorum" dedi.  

“Hadise, benim partim hadisesi değildir. Neticede ben de belediye başkanıyım” diyen Gümrükçüoğlu, “Mahkeme kararlarının hepsini uyguladım. İlçe, belde, büyükşehir fark etmez. Ruhsatı imzalayan yer imara aykırı bir yapıya müsaade etmezse hiç kimse bir metrekare imara aykırı inşaat yapamaz. Bu bütün Türkiye için geçerlidir. İmara aykırı ruhsatı imzalayacak makam ruhsatı imzalamayacak olursa hiç kimse 1 metrekare imara aykırı inşaat yapamaz” ifadelerini kullandı.

“ÖNEMLİ OLAN KARARLARA UYMAKTIR”

Gümrükçüoğlu, "Biz 2014 yılında büyükşehir belediyesi olduğumuz zaman lokomotif sektörlerden biri olan inşaat sektörünün durmaması için ruhsat vermiyoruz demedik. Mevcut emsallere göre 1-5000, 1-1000'likler yapılana kadar geçerlidir dedik. O emsallere göre ruhsat verilebilir dedik. Ama plan notları gibi bir garabet var. 10 bin metrekare inşaat yapılabilecek bir yerde 40 bin metrekare inşaat yapılmasına izin vermeyeceğiz diye de karar aldık. Aksi takdirde bu tip yoğunlaşmalar olur. Önemli olan bu kararlara uymaktı" şeklinde konuştu.  

“KANUNİ BULVARI RAHATLATACAK”

Gümrükçüoğlu, Trabzon İl Belediyesi iken Taksim’den Boztepe'ye kadar çıkan yolu imarda 12 metre genişlik haline getirdiklerini ifade ederek, "Yolu gidiş gelişin ayrı ayrı olabileceği genişliğe ulaştırdık. Şimdi o bölgede inşaat yapılmak istenirse 12 metre enindeki güzergaha uymak zorundadır. 12 metre yolu sağlayabilmek için Boztepe'ye çıkan güzergah boyunca 250 milyon liralık kamulaştırma karşımızda durmaktadır. Bu ülke bunu sağlayacak mıdır? İnşallah sağlayacaktır. Ayrıca Kanuni Bulvarı'nın Gözaçan bölgesinden geçecek olmasından ötürü eski doğum hastanesinden olduğu yerin batısından kavşak yaparak çapraz kolla Yavuz Selim Hastanesi'ne yol vardır. Bu çapraz yol bittiğinde önemli rahatlama olacaktır. Kanuni Bulvarı Boztepe tünelini geçince Hayali Garajının üst tarafında yapacağı kavşakla Çukurçayır merkezine hem gidiş hem geliş sağlanacaktır" dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber