BU TRENDEN İNEN HÜLLE İLE BİR DAHA BİNEMEZ!

Cumhur İttifakı Adayı mevcut Başkan Refik Kurukız’a ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Zorluoğl’na destek isteyen Salih Cora, Cumhur İttifakı’nın neden devletin ve milletin beka meselesi olduğunu anlattı ve birbirinden önemli mesajlar verdi.

Cora, “Cumhurbaşkanımızın verdiği direktif doğrultusunda ülke genelinde bu trenden inen, bir daha bu trene hülle ile binemez, asla bindirmeyeceğiz” dedi

BÜYÜK BİR COŞKUYLA KARŞILANDI

AK Parti Trabzon Milletvekili Avukat Salih Cora, Şalpazarı’nda hemşehrileri ile bir araya geldi ve Cumhur İttifakı’nın MHP’li adayı Refik Kurukız’a ve AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Zorluoğlu’na destek istedi. Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, AK Parti İlçe Başkanı Zeki Çabuk, MHP İlçe Başkanı Ömer Özdin, Geyikli Eski Belediye Başkanları Ahmet Yüksel Gülay, Muzaffer Türkmen, AK parti eski ilçe başkanı Metin Günay, İşadamı Atilla Ataman ile birlikte Geyikli Mahallesi’nde hemşehrileri ile bir araya gelen Salih Cora, burada yoğun bir ilgi ile karşılandı. Burada hemşehrilerine hitap eden Cora ilk olarak kendisini ilgi ve nezaketle karşılayan hemşehrilerine teşekkür etti.

 BİZ ONLARA BOYUN EĞSEYDİK ÇOK GERİYE GİDERDİK

“AK Parti, demokrasiye ve milletin iradesini kabul etmeyen vesayet organlarına karşı dik duruşun adıdır. Biz de her zaman bunun gururunu yaşadık, yaşamaya da devam ediyoruz” diyen Cora şöyle konuştu: “Geçmişte Cumhuriyet mitinglerinde geri adım atmış olsaydık, 27 Nisan e-muhtırasında yerimize oturmuş olsaydık, 367 garabeti ile kendimizi kaybettirmiş olsaydık, parti kapatma davası açıldığında kapımıza sessiz sedasız kilit vurmuş olsaydık, gezi olayları sırasında korkup kaçsaydık, 17-25 Aralık darbe girişimi sırasında onlara teslim olsaydık, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında bir direniş ortaya koymamış olsaydık bugün Türkiye çok daha gerilerde ve farklı bir noktalarda olurdu. Özellikle 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Türkiye’deki mevcut sistemin sürekli darbeler ürettiğini görerek yeni bir Türkiye fotoğrafı ortaya koymaya çalıştık. Geçmişte yaşadığımız sıkıntıları çocuklarımızın yaşamaması ve makus talihimizi değiştirmek için Türkiye’de bir sistem değişikliğine gittik. 16 Nisan referandumu ile beraber Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni getirerek, ülkemize yeni bir vizyon biçtik. Artık Türkiye dışarıdan müdahalelere karşı daha hızlı karar alacağı ve mukavemet göstereceği, birlik ve beraberliğini tahkim edeceği bir süreci başlatmıştır.”

 BU SADECE SEÇİM İTTİFAKI DEĞİLDİR

AK Parti’nin MHP ile bir araya gelmesini sadece yerel seçim amacıyla değerlendirmediklerinin altını çizen Salih Cora bu ittifakı şu ifadelerle anlattı: “Cumhur İttifakı ilçe belediye başkan adaylıklarının bölüşüldüğü bir ittifak değildir. Geçmişte yaşanan sıkıntıları, gelecekte bizim çocuklarımız yaşamasın diye kutlu bir yürüyüşün başlangıcının adıdır. Bu ittifak, 16 Nisan referandumunun, 15 Temmuz direnişinin, Fırat Kalkanı Operasyonu’nundaki Terör örgütlerine karşı dik duruşun ve aynı zamanda mazlum coğrafyalarda yaşayan insanların sıkıntılarına çare olma onları sahiplenme ittifakıdır. Bu ittifak hülasa hainlere karşı Bozkurt, mazlumlara karşı Rabia duruşu sergileme ittifakıdır.Bu uzun ve kutlu bir yürüyüştür. Cumhurbaşkanımızın deyimi ile ‘pazara kadar değil mezara kadar’ devam edecek bir ittifaktır Cumhur İttifakı.”

 YASAK İLİŞKİLERİ DEŞİFRE OLMUŞTUR

Milliyetçi Hareket Partisi’nin Cumhur İttifakı’nı ülkenin beka meselesi olarak değerlendirdiğinde birilerinin bundan rahatsız olduğunu dile getiren Cora, “Yerel seçimle Ülkenin bekası arasında ne alaka var “ diyorlar . Madem öyle beka sorunu yok o halde neden karşı bir ittifak oluşturdunuz.Biraraya gelemeyeceğiniz kişileri destekleme kararı aldınız. HDP eş başkanı son grup toplantısında şu ifadeyi kullandı; ‘Doğu’da biz kazanacağız, batıda Cumhur ittifakı kaybedecektir.’ Siyasi partilerin aldıkları kararlara saygılıyız ancak Adana’da HDP’nin milletvekili var, İzmir’de de, İstanbul’da da. HDP ilk olarak batıda milletvekili çıkardığı illerde belediye başkan adayı çıkarmadı. Adana’da İYİ Parti’nin adayı var, HDP ve CHP’nin yok. İzmir’de CHP’nin adayı var HDP’nin ve İYİ Parti’nin yok. Bunun tek bir amacı vardır. Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhur İttifakı’na zarar vermek. Herşeyi ile farklı yönleri olan bu partiler, sadece hedefte ve işbirliğinde birliktedirler. Aralarında yasak bir aşk vardır ve bu da deşifre olmuştur” diye konuştu.

 BU SEÇİMİ BAŞARILI BİR ŞEKİLDE ATLATMALIYIZ

AK Parti ile MHP’nin yıllardır tek millet, tek bayrak , tek vatan , tek devlet diyerek aynı değerleri savunduğunu kaydeden Milletvekili Salih Cora, “Aynı ülkülerin mürüvvetini gördüğümüz bir dönemi yaşıyoruz. Bu güçlü yürüyüşte bizi yalnız bırakmamanızı ve desteğinizi bekliyoruz. Türkiye’yi her türlü terör örgütleri ile sınamaya kalkacaklar ama biz kendi değerlerimiz ile yoluna devam edeceğiz. Allah’a şükür kendi yerli ve milli silahlarımız ile mücadele edecek bir teknolojiye kavuşmuş bir ülkeyiz. Şimdi ise bizi sebze ve meyve gibi yiyecekler üzerinden spekülatif yaklaşımlarla sınamaya çalışıyorlar. Herşeyin farkındayız. Ülkemizde kıtlık yok , ürün var mal var ama sistemli bir manipülasyon ile algı yaratmaya çalışıyorlar.Bu ürünler özellikle piyasaya sürülmüyor. Ekonomi battı mesajı vermeye çalışıyorlar.Biz devlet olarak da gerekli tedbirlerimizi alıyoruz. Cumhurbaşkanımız İstanbul Belediye Başkanı olduğu dönemde fırıncılar eylem yapmıştı kendisini zor durumda bırakmak için. Sayın Cumhurbaşkanımız da halk ekmeği kurdu ve fiyatlar düştü herkes aklını başına aldı.Hiç kimse milletin kesesine operasyon çekemez.Karşısında bizi bulur. Allah’a şükür bu ayak oyunlarına karşı milletimiz ile birlikte başarılı bir sınav vereceğiz. Ülke için yapmamız gerekenlere odaklanmak için bu seçimi başarı ile geçmemiz gerekiyor. Bu seçimi atlattıktan sonra uzun bir süre seçim yol.ülkemizde yarım kalan işlerimizi bitireceğiz” ifadelerini kullandı.

 BU TRENDEN İNEN HÜLLE İLE BİR DAHA BİNEMEZ

Şalpazarı ilçesinde Cumhur İttifakı’nın adayının Refik Kurukız olduğunu söyleyen Cora, sonuna kadar destekleyeceklerini ve şanında olacaklarını dile getirdi. Cora, “Mahalle mahalle, sokak sokak, kapı kapı dolaşarak Şalpazarı’nda en yüksek oy oranını yakalayacağız. Bu bizim ahdımızdır. Cumhur İttifakı kapsamında bütün adaylarımızın yanındayız sözünü samimiyetle hayata geçirmeliyiz. İki parti olarak yapılan fedakarlıklar kapsamında vazifelerimiz var ve bu vazifeleri eksiksiz olarak yerine getirmeliyiz. Kendi başına hareket ederek sonradan Ak Parti’ye geçeceğim diye kimse beklemesin. seçmenimizi yanıltmasın.Cumhurbaşkanımızın verdiği direktif doğrultusunda ülke genelinde bu trenden inen, bir daha bu trene hülle ile binemez, asla bindirmeyeceğiz. Hiç kimse bağımsız aday olarak seçime girip, kazanıp sonrasında AK Parti’ye geçmeyi hayal etmesin, bu mümkün değildir” şeklinde net bir mesaj verdi.

 TONYA’NIN UŞAĞI; AĞASAR’IN VEKİLİYİM

“Biz Şalpazarı’na gözümüzün nuru gibi baktık, onu her şeyden sakındık” diyen Cora konuşmasını şöyle sürdürdü: “Benim kütüğe kayıtlı olduğum yer Tonya olabilir ama siyasi nüfusa kayıtlı olduğum yer Şalpazarı’dır. Ben Şalpazarı’nın vekiliyim yani Tonya’nın uşağı, Ağasar’ın vekiliyim. Size hizmet etmek boynumuzun borcudur. Allah’ın izni ile de güzel hizmetler yapmaya devam edeceğiz.

İnşallah Meslek Yüksek Okulu’muz bütün kuruluşunu tamamladı, öğrenci almaya başladığında Şalpazarı’ndaki hareketliliği fark edeceksiniz. Çok önemli bölümler aldık yüksek okulumuza. Öğretmen Evi’ni Mardin’de bir arsa ile takas etme yöntemi ile Telekom’dan devraldık, projesini çizdik, keşfini yaptık, şimdi ihalesini gerçekleştirip kısa sürede inşaatına başlayacağız. Şalpazarı’mız için Sis Dağı Turizm Yolu Projesi’ni takip ediyoruz. Aynı zamanda orada Tabiat Parkı projemiz de olacak. Beşikdüzü organize sanayi bölgesine gelen doğalgazı basınç düşürücü bir istasyonla önümüzdeki 5 yıl içerisinde hem Tonya hem de Şalpazarı’na kazandırmak için harekete geçtik. Bu çok önemli bir hizmet olacaktır. Şalpazarı ilçemizde stadyumumuz yoktu. Cumhurbaşkanımız ile görüşerek özel bir ödenek ile 2 milyonluk bir kaynak sağladık ve inşallah ilçemiz kısa sürede stadyumuna kavuşacak. Sayvançatak’a çocuklarımızın oynayabileceği semt sahası yaptık, bunun devamı gelecek, yeni semt sahaları yapacağız. Sağlık ocaklarımızı yeniden yaptık. Bir kısım yolların yapımını tamamladık, bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz.”

BİN OYA KARŞILIK 1 MİLYON TL’LİK BETON YOL

Cora son olarak Geyikli Mahallesi seçmenine şu vaatte bulundu: “Ben Şalpazarı’nın Geyikli Mahallesi’ndeki hemşehrilerimize bir önceki seçimde 600 oy alırsak 600 bin TL’lik yol yaptıracağımızı söylemiştik. 600’ün üzerinde oy almıştık, sözümüzü tuttuk ve betonlamayı yaptırdık. 31 Mart yerel seçimlerinde Geyikli’den Belediye başkanımız Refik Kurukız’a AK parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız sn Murat ZoRlUOĞLU na ve belediye meclis üyelerimize en az biner oy bekliyorum. Birlik ve beraberlik içerisinde yürüdüğümüzde aşamayacağımız engel yoktur. Bu ülkemizin olduğu gibi Şalpazarı’mızın da bekasını belirleyecek bir seçime gidiyoruz. ŞalpaZarı cumhur ittifakı ve iktidarı ile buluşacak.Bir hemşehriniz ve kardeşiniz olarak Belediye Başkanımız Refik Bey’e sizden destek istiyorum ve dualarınızı bekliyorum. Vereceğiniz her bir oya karşılık inşallah Allah bizi size karşı mahcup eylemesin.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber