Genç, 23 Nisan mesajı yayınladı

Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Mesajında, 23 Nisan 1920'de Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerini atan Büyük Millet Meclisi'nin açıldığını belirten Başkan Genç, bu tarihin Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak çocuklara hediye edildiğini belirtti.

EGEMENLİK MİLLETE VERİLDİ

Başkan Genç mesajında, "Osmanlı İmparatorluğunun devamı olan Türkiye Cumhuriyeti'nin temelleri 23 Nisan1920 tarihinde atıldı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Türk İstiklâl Savaşı'nın başarıya ulaşmasından sonra egemenliğin asıl sahibi olan Türk milletine, cumhuriyet ilan edilerek bu yetki tevdi edilmiştir. Bu anlamda 23 Nisan 1920 tarihi egemenliğin asıl sahibi olan millete verilmesi itibarıyla bir övünç ve gurur tarihidir. Bütün imkânsızlıklara ve yokluklara rağmen ecdadımızın hayat verdiği ve bize emanet bıraktığı Türkiye Cumhuriyeti'ni korumak ve yüceltmek bütün vatandaşların görev ve sorumluluğu olmalıdır. Cumhuriyetimizi korumak ve gelecek nesillere aktarmak için ecdadımızın bize miras bıraktığı medeniyet tasavvuru doğrultusunda, birlik ve beraberlik içinde canla başla mücadele edeceğiz." ifadelerine yer verdi.

DÜNYA BARIŞINA KATKI SAĞLIYOR

Mesajında 23 Nisan'ın dünyada kutlanan tek çocuk bayramı olduğunu belirten Başkan Genç, " Dünyanın değişik ülkelerinden gelen bütün çocuklar kendilerine ait bu tek bayramı Türkiye'de coşkuyla ve sevinçle kutluyor. Dünyanın barışa en çok ihtiyacı olduğu bugünlerde dilleri, dinleri ve milliyetleri farklı birçok ülkeden gelen çocukların sevinç ve coşkuyla, el ele vererek 23 Nisan'ı kutlaması ayrı bir anlam kazanıyor. Değişik ülkelerden çocukların birbirlerini tanıdığı, evlerinde misafir ettiği, dostluk ve arkadaşlık ilişkilerini pekiştirdiği 23 Nisan sadece çocukların bayramı değil, aynı zamanda dünya ülkeleri arasında da barış ve dostluk ilişkilerinin kurulmasına vesile olmaktadır." cümlelerine yer verdi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber