banner240
banner237
banner238

Genç, Miraç Kandili'ni kutladı

Ortahisar Belediyesi Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, Miraç Kandili dolayısıyla yayınladığı mesajda bütün İslâm âleminin Miraç Kandili’ni kutladı. Başkan Genç, mesajında, “Miraç Kandili’nde Fahr-i Kâinat Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V) Yüce Rabbimizin emir ve lütuflarına doğrudan muhatap oldu.” dedi.

“HİKMET DOLU YOLCULUK”

Genç ifadelerini şöyle sürdürdü: "Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberimizin (S.A.V) mana âlemine yükselip ruhani âlemleri dolaştığı Miraç gecesi, hiç şüphesiz ki, bütün insanlığı ebedî saadet ve huzura erdirecek bizim gibi aciz ve fâni kulların lâyıkıyla idrak edemeyeceği hikmetlerle dolu bir gecedir. Sevgili Peygamberimize, Mekke döneminde bir gece, Yüce Yaratan’ın sonsuz kudretinin eserlerini temaşa etmesi için önce Mescid-i Aksa’ya, oradan da semaya yaptırılan hikmet yüklü yolculuktur. Miraç bir arınma ve Allah’a yükseliştir. İnsanın erdem yolculuğu, beşerilikten insaniliğe yükseliş hikâyesidir. Sadece Mescid-i Haram, Mescid-i Aksa ve varlığın düzeylerinde, hakikat göğünün katmanlarında değil, insanlığın Allah(C.C)’a ulaşan yolunun duraklarında da gerçekleşmiş kutlu bir yolculuktur."

“VAROLUŞ AMACIMIZIN ŞUURUNA VARMAK İÇİN…”

Miraç Kandili'nin Müslüman dünyasının dirilişine sebep olması temennisinde bulunan Başkan Genç, "Yüce Rabbimizin aciz ve fanî kulları olarak amellerimizin muhasebesini yapmak, kendimizle hesaplaşmak, varoluş amacımızın şuuruna varmak için Miraç Kandili bize bir fırsat sunuyor. Hem bu dünyada hem de ahirette ebedi saadete ulaştırmak için Yüce Allah’ın Nebiler Sultanı Peygamberimiz vasıtasıyla bize bildirdiği farzları, emir ve yasakları, nasihat ve öğütleri tavizsiz olarak yerine getirmeliyiz. Bu vesilelerle Rahmet ve mağrifet gecesi Miraç Kandili'nin müminlere hayırlı olmasını diliyorum. Mübarek Miraç Kandili'nin İslâm alemine barış, huzur getirmesini ve bütün Müslümanların kurtuluşuna vesile olmasını temenni ediyorum." cümlelerine yer ver

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber