İranlı turizmciler Akçaabat’ı gezdi

İran’ın çeşitli illerinden Trabzon’a gelen Turizm işletmecileri Akçaabat orta mahalleyi gezdiler.

Trabzon Turizm İşletmecileri ve Seyahat acenteleri Derneği başkanı Murat Çavga bu konuda şunları söyledi. “İran’ın beş ayrı şehrinden Trabzon’a gelen turizm işetmecileri ve tur acenteleri sahiplerini en güzel şekilde konuk ettik. İlimizdeki tarihi ve turistik yerleri gezdirerek bilgi verdik. Trabzon’un otelleri ve restoran’larını gezdirdik. Turizmde Trabzon’un Türkiye’deki önemimi vurguladık. Doğu Karadeniz’de Akçaabat’ın horonundan bahsettik, köfte ve un helvasını tattırdık. Tarihi orta mahalle evlerini gezdirdik. Tüm katılımcılar çok memnun oldular. Bu yıldan itibaren Trabzon’a tur düzenlemeye başlayacaklarını söylediler. Bu organizasyonda dernek üyelerimizin katkılarından dolayı teşekkür ederim”.

İran’dan gelen 28 kişilik turizm gurubunun Akçaabat gezisini Akpınar restoran sahiplerinden Mustafa Kalaycı organize etti. Akçaabat gezisinden çok memnun olduklarını belirten İranlı turizm işletmecileri. “Trabzonlu meslektaşlarımız bizlerle çok güzel ilgilendiler. İran’a dönünce özellikle Trabzon turları için çalışmalara başlayacağız. Trabzonlu turizm işletmecilerini en kısa zamanda İran’a bekliyoruz. Yapacağımız karşılıklı organizasyonlarla Türk turistlerin İran seyahatlerinden memnun kalacaklarından eminiz” ifadelerini kullandılar.

Orta mahalle gezisi sinde Akçaabat Belediyesi Kültür Müdürü Turan Bektaş İranlı turizmcilere Timurci konağında öğle yemeği verdi. Bektaş turizm acentelerinin Trabzon seyahatlerinde Akçaabat’ın programa alınmasını istedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber