MÜSİAD Genel Başkanı Kaan Trabzon için acı gerçekleri sıraladı

MÜSİAD Genel Başkanı Kaan ;İhracatta 19. sırada bir Trabzon doğru değil. Sadece fındıkla bu işler olmaz

Haber61/Haber Servisi

MÜSİAD Trabzon Şubesi ikincisi kez Trabzonlu bürokratları Ankara’da bir araya getirdi. İlbank’ın tesislerinde düzenlenen yemekli buluşmanın ilk konuşmasını MÜSİAD Trabzon Şubesi Başkanı Ali Kaan, yaptı.

YER YÜZÜNDEKİ TÜM TRABZONLULARIN BAŞKANIYIM

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu de, “Ankara’da düzenlenen Trabzon Tanıtım günlerini daha çeşitlendirerek ilklere vesile olarak bu geleneği devam ettirmek istiyoruz.

Ben seçim sürecinde Trabzon’daki Trabzonluların değil gurbetteki Trabzonluların, hatta daha ileri gidip yer yüzündeki tüm Trabzonluların Başkanıyım demiştim. Şimdi ‘Hadi dediysen yap o zaman..’ O’nun zamanı geldi.

Gurbetteki hemşeri derneklerimizle, Vakıflarımızla, konfederasyonlarla diğer tüm STK’larımızla daha yakın ilişki içinde çalışarak yurt içinde dışında bir takım programlar yaparak kenetleneceğiz” dedi.

TATİLİNİZİ TRABZON’DA YAPIN

AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta konuşmasında, “Bize heryer Trabzon derken Trabzon milliyetçiliği yapmıyoruz, orada ince ayrıntı vatanımızı bayrağımızı ülkemizin dünyanın heryerinde sevdiğimizin bir ifadesidir bu.. Biz birlik beraberlik örneği sergiliyoruz” dedi.

Balta, şehirde yaşamayan Trabzonlu bürokratlara da bir çağrıda bulunarak, “Sizden ricam. Şehrinize sahip çıkın. Tatilinizi doğup büyüdüğünüz şehrinizde yapın” dedi.

ÜRETİME DÖNMELİYİZ

MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan ise şunları söyledi;

“Seçim dönemi geride kaldı. Yerel seçimler sonuçlandı ülkemiz için hayırlı olmasını dileriz. Bizler iş dünyası temsilcileri siyasi istikrarın önemine vurgu yapıyoruz. 31 Mart yerel seçimlerinin tamamlanmasıyla birlikte seçimsiz 4,5 yıl dönemde ekonomik istikrara kalkınmaya odaklanacağız. “

Kaan, ekonomik reformların, yapısal dönüşümlerin bir an evvel yapıldığında iş dünyasıyla birlikte Türkiye’nin beklenilen büyüme oranlarına çıkacağını ifade ederek,”Daha fazla üretim için çalışıyoruz. İş dünyasının özellikle bürokratik sıkıntılardan dolayı üretimden çıkıp ithalata döndüğünü görüyoruz. Tüketim ekonomisine döndüğünü görüyoruz, tüketimden üretime dönmemiz lazım artık.. Bununla birlikte Anadolu’dan da güçlü ticaret geleneğini miras olarak aldık” dedi.

“Trabzon’da ne yapıyoruz sizlere aktaralım..” diyen Kaan şunları kaydetti;

“952 milyon dolarlık ihracatımız var.

‘Bize her yer Trabzon’sa biz Trazonlu iş dünyası olarak her tarafta varsak Türkiye sıralamasında 19. sırada bir Trabzon doğru değil. İhracatta ilk 10’a girmelidir. Bizim üretim ve ihracat noktasında bir Trabzon’u canlandırmamız lazım.

Şehrin ihracatını üst seviyelere çekebilmemiz için üretmeliyiz.

Bu ihracatın yüzde 70’ini fındık ve mamülleri oluşturuyor.

Turizm olarak ciddi bereketiniz var ama nüfusunun yüzde 65’nin fındıktan gelir elde eden bir Trabzon güçlü Trabzon değildir.

İmalat, ürün çeşitliliğinde daha bir marka haline getirecek çalışmaları hem şubemiz olarak hemde türkiye genelinde yanınıza olduğumuzu ifade etmek istiyorum. “

Kaan son olarak, gelecekte ekonomik anlamda şehirlerin yarışacağını belirterek, “Şehir ekonomileri yarışacak. Bakın İstanbul, Duabi, Şangay, Singapur diyorlar.” şeklinde konuştu.

Geceye Milletvekilleri Salih Cora, Bahar Ayvazoğlu, Muhammet Balta ve bir çok Trabzonlu bürokrat katılırken program sonunda MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ve Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu’na Trabzonspor forması hediye etti. Ardından MÜSİAD’a desteklerinden dolayı üyeleri Necati Kazaz ve Cemil Karadeniz’e plaket verildi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber