TRABZON SİVİL İNİSİYATİFİNDEN BASIN AÇIKLAMASI ÇAĞRISI

Milli ve manevi hassasiyetleriyle öne çıkan çeşitli sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla gerçekleştirilen toplantının en önemli gündem maddesi, yakın tarihimizin kara lekelerinden biri olan “28 Şubat Darbesi” oldu.
Üzerinden yirmi iki yıl geçmesine rağmen kötü hatıraları toplumun hafızasından silinmeyen 28 Şubat’ın ülkemizin demokratik hayatına, huzur ve refahına indirdiği darbeler; o dönemde yaşananların Anadolu sermayesinin gelişimini ve ülke ekonomisini baltalayışı; 28 Şubat sürecinin insanımıza yaşattığı acılar ve vicdanlara açtığı yaralar tekrar masaya yatırıldı. Türkiye’deki sosyal ve siyasi hayatın kat ettiği mesafe ve yirmi iki yılın ardından geldiği nokta değerlendirildi. Askeri vesayetin bitişi, sivil siyasetin toplumda hâkim oluşu; millet şuuru; Türkiye’nin, tanklarla demokrasinin dondurulduğu günlerden, tankın önünde durulan günlere varış öyküsü konuşuldu. 28 Şubat’ın yanı sıra toplumdaki birlik ve beraberlik şuurunun korunması ve arttırılması konusunda sivil toplum kuruluşlarının atabileceği adımlar, Trabzon gündemi, Trabzon Sivil İnisiyatifine düşen sorumluluklar hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Trabzon Sivil İnisiyatifi Şubat ayı olağan toplantısı, alınan basın açıklaması kararıyla sona erdi.
Trabzon Sivil İnisiyatifini oluşturan sivil toplum kuruluşları, 28 Şubat Zulmüne karşı tavır ortaya koyan ve bir daha böylesi pespayeliklerin yaşanmamasını arzu eden tüm Trabzonluları, 28 Şubat Perşembe günü yapılacak basın açıklamasına davet etti. TÜGVA’nın 28 Şubat Perşembe günü 11.00’da Meydan Parkı’nda açılışını gerçekleştireceği fotoğraf sergisinin ardından Trabzon Sivil İnisiyatifi basın açıklamasında bulunacak

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber