Akçaabat Folklor Derneği Kıbrıs’a çıkarma yapıyor..

KKTC Karadeniz Kültür Derneği’nin bu yıl 11’incisini düzenleyeceği ‘Hamsi Şöleni’ne dernek başkanı Murat Civelek’in davetlisi olarak katılacak olan Akçaabat Folklor Derneği, başkan Ahmet Yalçın Çilingiroğlu önderliğinde hazırlıklarını tamamladı. Toplamda 3’ü müzisyen (kemençe-davul-zurna) 15 kişiden oluşan folklor ekibi son çalışmasını eşler eşliğinde dernek lokalinde yaptı.

KKTC’de geleneksel olarak düzenlenen hamsi şöleni bu yıl da geniş katılımla 20 Ocak Pazar günü Girne Terminali Pazar yerinde yapılacak. Karadeniz müziğinin sevilen ismi Herem’in yanı sıra sürpriz sanatçılarında yer alacağı şölene Akçaabat Folklor Derneği horon ekibi de davet edildi.

Trabzon’dan getirilecek 5 ton hamsi, Trabzon Ekmeği ve helvasının da davetlilere ikram edileceği şölende tam bir Karadeniz rüzgarı esecek.

Dernek oyuncularından Tufan Uzlu böyle bir organizasyonda yer almaktan dolayı mutluluk duyduklarını belirterek “Trabzon’umuz gerek Ürgüp’te, gerek Mardin ve Siirt’te, daha önceden tabi ki Kıbrıs’ta hamsi şölenleri düzenledi. Hepsinde de muhteşem görüntüler sergilendi. Dostluk, kardeşlik duyguları pekişti. Burada da yavru vatandaki yurttaşlarımız ve oradaki gurbetçilerimizle bir arada olacağız. Biz horonumuzun rüzgarıyla onlara memleket havası estireceğiz. Bizleri bu organizasyona davet eden dernek başkanı Murat Civelek’e ve beraberinde yönetim kuruluna teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

15 kişilik ekip Cumartesi günü dernek lokalinde buluşup havayoluyla Kıbrıs’a hareket edecek.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber