banner240
banner237
banner238

ARTIK BİLETLE DEĞİL ABDESTLE

AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş’tan Ayasofya Camii açıklaması

AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş, Ayasofya Camii’nin 86 yıl sonra yeniden ibadete açılmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

-Zincir kırıldı

Ayasofya Camii’nin 24 Temmuz’da Cuma namazı ile birlikte ibadete açılacak olmasının sadece Türkiye’nin değil, İslam coğrafyalarının 86 yıllık hasreti olduğuna değinen Altunbaş, “Fatih Sultan Mehmed Han’ın emaneti, İslamiyet’in mabedi olarak kabul edilen Ayasofya Camii’nde zincirler nihayet kırılmış, emanet aslına rücu etmiştir. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV) tarafından müjdelenen şehir İstanbul’un fatihinin Müslüman dünyasına emaneti Ayasofya Camii’nde Yüce Allah’ın huzuruna çıkacak olmanın mutluluğu ve sevinci içerisindeyiz. Bizlere ve tüm İslam alemine bu sevinci yaşatan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ne kadar teşekkür etsek azdır. Emeği geçen ve yıllarca bunun mücadelesini veren herkesten Allah razı olsun. Hamd olsun ki bu günleri görmek bizlere nasip oldu” dedi.

-Söz sahibi Türkiye’dir

Ayasofya Camii’nin yeniden ibadete açılmasına yönelik gelen tepkilerin kimden geldiğine ve iyi okunması gerektiğine dikkat çeken Altunbaş, “Türkiye’nin kendi topraklarında bulunan ve kutsal mabedi olarak gördüğü Ayasofya Camii’yle alakalı bir kararı Türkiye’nin vermesinden rahatsız olanlar, ülkemizin ve İslamiyet’in güçlenmesinden endişe duyanlardır. Yunanistan başta olmak üzere, Avrupa ve Amerika’dan gelen tepkiler, Türkiye’nin gelecek hedeflerine ne yönlü doğru adımlar atarak ilerlediğinin açık göstergeleridir. Sayın Cumhurbaşkanımız’ın liderliğinde hedeflerine büyük bir kararlılıkla ilerleyen ülkemiz, yıllardır kıramadığı bir zinciri daha kırmış, kendi topraklarındaki hükmü kendisi vererek tek söz sahibinin kendisi olduğunu tüm dünyaya göstermiştir. İçerde ve dışarda, Ayasofya Camii’ne biletle değil de abdestle girilecek olmasından rahatsızlık duyanlar bilmelidir ki, iman edenler kazanmaya devam edecek” açıklamalarında bulundu.

AK PARTİ ORTAHİSAR İLÇE BAŞKANLIĞI

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber