ERBAKAN HAFTASI VE KOMPOZİSYON YARIŞMASI HABER METNİ

Kıymetli basın mensupları,

Hepinizin bildiği gibi, Milli Görüş Hareketinin kurucusu ve lideri, 54. Hükümetin Başbakanı merhum Necmeddin Erbakan, bundan tam 10 yıl önce, 27 Şubat 2011 tarihinde aramızdan ayrılarak Hakka yürüdü.

Fikirleriyle, siyasi hayatıyla, hükümetlerdeki icraatlarıyla, yaşamıyla, herkese örnek olan merhum Erbakan Hocamızı anmak ve anlamak için düzenlenen ve bu yıl 10’uncusu yapılacak Erbakan Haftası etkinlikleri kapsamında, ülkemizin her yanında etkinlikler düzenleniyor.

PROF. NECMEDDİN ERBAKAN KİMDİR?

Merhum Erbakan, milli birlik ve kardeşliği, Türkiye’nin bölünmez bütünlüğünü, tam bağımsızlığını, kaynakların hakça ve adil bir şekilde paylaşılmasını, ülkede yaşayan herkesin bu zenginliklerden pay almasını, herkesin insanlık onuruna yaraşır bir hayat standardına kavuşmasını ısrarla savunan, bu fikirleri hayata geçirmek için akademide başlayan ömrünü siyaset meydanlarında tüketen, fakat iktidar hırsıyla kuru bir particilik yapmayan, siyasetin araç hizmetin amaç olduğuna inanan, söz konusu ülke olduğunda tavizsiz bir tutum takınan, suni ayrışma ve bölünmelere, iç ve dış tehlikelere karşı halkımızı bitmek bilmeyen bir enerji ve heyecanla uyaran büyük bir siyasetçi, büyük bir lider ve büyük bir dava adamı idi.

HER GEÇEN GÜN, ERBAKAN DAHA İYİ ANLAŞILIYOR

Onun, eşsiz öngörüleri hep haklı çıkmıştır. Bilhassa ülkemizi ve İslam alemini hedef alan tehdit ve tehlikelere karşı yaptığı uyarıları, siyasi iktidarlar dikkate alarak tedbir almak yerine maalesef yanlış yollara sapmışlar, bu hatalarının ağır bedellerini ise maalesef halkımız, ülkemiz ödemek durumunda kalmıştır.

Merhum Erbakan’a haksızlık yapanlar, bugünkü tablo karşısında onun değerini anladı, anlıyor. Fakat mesele “Erbakan haklıydı” demek değildir, mesele Erbakan’ın yaptığı bu uyarıları dikkate alarak bu güzel ülkeyi, milli birlik ve kardeşlik anlayışıyla ve bütün vatandaşlarımızın insanlık onuruna yaraşır bir hayat sürmesini sağlayacak şekilde yönetmektir.

O BÜTÜN İNSANLIĞIN SAADETİNİ İSTEYEN BİR LİDERDİ

Onun hayali; tam bağımsız Türkiye’ydi. O, ülkemizin dünyanın en zengin ülkesi olduğuna inanıyor, halkımızın bu zenginlik ve imkanlar üzerinde sefalet içinde yaşamasına asla razı olmuyordu. 54. Koalisyon Hükümetin Başbakanı iken 1 yıllık, evet sadece 1 yılık sürede yaptıklarını halkımız unutmuş değildir.

Onun hayali; bütün Müslümanların, bütün insanlığın saadeti idi. O, dünyanın zenginliği ve imkanlarının bir avuç azınlığın elinde olmasına karşı çıkıyor, milyarlarca insanın açlık, yoksulluk, baskı ve sömürü altında yaşamasına razı olmuyordu.

ERBAKAN HOCAMIZIN YOLUNDAN YÜRÜMEYE DEVAM EDİYORUZ

85 yıllık ömrünü bu inanç uğranda harcayan merhum Erbakan’ı rahmetle, minnetle ve büyük bir özlemle anıyoruz. Ve onun şu sözünü hiç unutmuyoruz: “Ne yaptımsa, Allah rızası için yaptım.” Rabbim kendisinden razı olsun.

Onun nasihatleri yolumuzu aydınlatmaya devam ediyor, siyasette rehberimiz oluyor. Bugün de aynı inanç ve kararlılıkla, bu fikirlerin hayat bulması için büyük bir gayretle çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

‘SİZCE ERBAKAN’ KONULU ÖDÜLLÜ KOMPOZİSYON YARIŞMASI

Erbakan Haftası, Anma ve Anlama Programları kapsamında Saadet Partisi Ortahisar İlçe Başkanlığı olarak ‘Sizce Erbakan’ konulu bir kompozisyon yarışması düzenliyoruz.

Yarışmaya başvurular, 15-25 Şubat tarihleri arasında alınacak, yapılan değerlendirmeler sonucunda dereceye giren eserler, 3 Mart 2021, Çarşamba günü düzenlenecek ödül töreninde açıklanacaktır. Dereceye giren katılımcılarımızdan birinciye cep telefonu, ikinciye drone, üçüncüye ise akıllı saat hediye edilecektir.

Halkımıza ve bilhassa gençlerimize, büyük bir fikir ve siyaset adamı olan merhum Necmeddin Erbakan’ı anlama ve tanıtmayı amaçladığımız yarışmamıza başvurular saadetortahisar@outlook.com adresi üzerinden yapılmaktadır. Yarışmaya katılan ve katılacak olan herkese başarılar diliyorum.

Burak TURHAN

Saadet Partisi Ortahisar İlçe Başkanı

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Yasemin Yüksel 3 yıl önce

Kompozisyon yarışmasına katılmak istiyorum



Günebakış Trabzon Haber