banner240
banner237
banner238

GANİTA-FAROZ PROJESİ ÖRNEK OLACAK 

 
Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, geçtiğimiz günlerde sözleşmesi imzalanan ve yapımına başlanan Ganita-Faroz Sahil Bandı Düzenlemesi Kentsel Tasarım Projesi çalışmalarını ilk kez yerinde inceledi. Başkan Zorluoğlu'na Fen İşleri Dairesi Başkanı Murat Öztürk ve yüklenici firma yetkilileri eşlik etti.

ÇOCUKLUĞUMUZDAKİ GANİTA İLE ALAKASI KALMADI
İncelemelerinin ardından Ganita-Faroz Projesi ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Zorluoğlu, "Geçtiğimiz günlerde Ganita-Faroz arasındaki büyük sahil düzenleme projemizin sözleşmesini imzalamıştık. Daha sonra yüklenici firma, şantiyelerini kurdu ve işe başladı. Biz de bugün alanda ilk kez incelemelerde bulunduk. Doğrusu bizim çocukluğumuzdaki, gençliğimizdeki Ganita ile uzaktan yakından alakası olmayan bir alanı maalesef burada gördük. Her gelen bir şeyler yapmış. Bütüncül bir anlayıştan uzak, parça parça betonlaşmış ve hakikaten hiçbir doğallığı kalmamış bir alandan bahsediyoruz. Trabzon'un merkezinde denize en yakın ulaşım noktasında neredeyse hepimizin birçok hatırasının bulunduğu bir alanın içerisinde bulunduğu durum karşısında hakikaten içim cız etti" ifadelerini kullandı. 

TRABZON’UN İMAJINA OLUMLU KATKI YAPACAK 
Ganita-Faroz Projesi ile ilgili yapılan sosyal medya paylaşımlarını da değerlendiren Başkan Zorluoğlu, "Sosyal medyada bazı paylaşımlarda Ganita doğal haliyle kalsın deniliyor ama Ganita'nın doğal hali diye bir şey kalmamış zaten. Ganita artık tamamen betonlaşmış, üstelik de gerçekten vahşi bir şekilde betonlaşmış bir alan. Yani bir estetik, bir düzen, bir intizam, bir peyzaj düzenlemesi, bir ışıklandırma projesi, birbiriyle uyumlu bir çevre düzenlemesi yok. Şu anki hali içler acısı ama ben tekrar iddiayla ifade ediyorum ki, başladığımız bu büyük dönüşüm projemiz tamamlandığında, Ganita-Faroz arası sadece Trabzon'da değil Karadeniz'de ve tüm Türkiye'de örnek bir sahil düzenleme çalışması olacak. İnşallah oradaki üç tane mendirek de çok etkin şekilde kullanılabilecek duruma getirilerek insanlarımızın her bakımdan denizle daha fazla haşır neşir olması o bölgelerde sağlanacaktır. Hiç kimse tereddüt etmesin bu yaptığımız çalışmalar Trabzon'un imajına kesinlikle çok olumlu katkı yapacaktır. Ve Allah’ın izniyle neredeyse herkesin dile getirdiği denizden uzaklaştık, denizle irtibatımız koptu şikayetleri de bu proje ile birlikte yavaş yavaş ortadan kalkacaktır" dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber