Özel Candan’dan Erkin Koray gecesi..

Trabzon’un en seçkin eğitim kurumlarından biri olan Özel Candan Koleji bu yıl 5’incisini düzenlediği ‘Sanat Gecesi’nde Türk Rock ve Anadolu rock müziğinin büyük ustası Erkin Koray’a yer verdi.

Sanatın geçmişteki silinmez izlerini ve sanatın değerini öğrencilere anlatmak ve yaşatmak bunun yanında öğretmen-öğrenci birlikteliğini sürdürmeyi hedefleyen projeyi hayata geçiren okulun müzik öğretmeni İrem Kalay bundan öncede büyük ustalar Barış Manço, Neşet Ertaş, Zülfü Livaneli ve Kazım Koyuncu’yu anarak onların eserlerine yer vermişti.

Sunuculuklarını öğretmenler Sema Savaşkan ve Sevilay Çebi Şenel’in yaptığı, ‘Öyle Bir Geçer Zaman ki’ adlı programda 60 kişilik dev koro, büyük usta Koray’ın eserlerini seslendirirken kıyafetlerde 70’lerden esinlenerek seçildi. Solo şarkılarda ise öğretmenler mikrofon başına geldiler.

Okul Müdürü Faruk Gazioğlu Erkin Koray’ın ender ortaya çıkan sanatçılardan biri olduğunu belirterek “Toplum yaşamanın en güzel yansıması sanatçıların hislerinde ortaya çıkar. 70’li yıllar benimde gençlik yıllarımdı. Bu akşam burada anlatılanlar ve söylenen şarkılar bizleri o yıllara götürdü. Çocuklarımız şarkıları çok güzel seslendirdiler. Hiç hata yapmadılar. Onlar en güzelini yapmaya çalıştılar. Emeği geçen tüm öğretmenlerimi ve öğrencilerimi tebrik ediyorum” dedi.

Ortahisar Milli Eğitim Şube Müdürü Süleyman Adıgüzel de “Özel Candan Koleji her zaman farklılık yaratmıştır. Bu akşamda bir farklılık yarattı. Bizleri gençliğimize götürdüler. Bundan önceki sanat gecesi programlarında da yine büyük ustalara yer vermişlerdi. Hepsini yürekten kutluyor, tebrik ediyorum” diye konuştu.

Adıgüzel ve Gazioğlu gecenin sonunda programı hazırlayan koro şefi ve müzik öğretmeni İrem Kalay’a çiçek takdim ettiler.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber