banner240
banner237
banner238

SERDAR : HASTANEDEKİ ŞİDDETİ KINAMA MESAJI

İnsanı dehşete düşüren şiddet, durumun nasıl içinden çıkılmaz bir hal aldığını göstermektedir. Koronavirüs salgını döneminde dahi hemen hergün yaşanan şiddet karşısında pes doğrusu demek bile hafif kalmaktadır.

Hastalara şifa dağıtmak için tüm gücüyle hizmet üreten ellerin, kendi canlarını korumak için ve bir can'ı kurtarmak için kapıyı tutarak gövdelerini siper etmeleri şiddetin ulaştığı boyut ve sağlık çalışanlarındaki travmatik etkisini göstermektedir. Böyle bir durum ve ortamda nasıl sağlık hizmeti sunacaklar.

Bu vahşete uğrayan sağlık çalışanı arkadaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor ve insanlıktan nasibini almamış saldırganların en ağır cezayla çarptırılmalarını istiyoruz. İhmali olanlardan da hesap sorulmalıdır.

Yaşanan şiddet olayı hastanelerde güvenlik önlemlerinin en üst seviyeye çıkarılmasını ve bu işin bizzat kolluk görevlileri tarafından yapılmasını mecbur kılmaktadır. Hastane polisi var ama yeterli değildir. Bu nedenle ihtiyaç olan hastanelerin özellikle acil servislerinde ve mümkünse bütününde resmi kolluk görevlileri 24 saat esasına göre bulundurulmalıdır. Buna yapmaya devletimizin gücü yeter.

Geçtiğimiz aylarda TBMM’de sağlıkta şiddete yönelik bir düzenleme hayata geçmiştir ama görülüyor ki, bu düzenleme uygulamada hayata geçmemiş, düzenlemenin yaptırımları hissettirilememiştir.

Bu nedenle "sağlık kurum ve kuruluşlarının sıfır toleranslı alan" ilan edilmesi önerimiz süratle hayata geçirilmelidir. Buradaki herhangi bir suçun ertelenmesi, paraya çevrilmesi imkansız hale getirilerek hapis cezası ile cezalandırılması gereklidir.

Kınamakla, unutmakla ve münferit bir olay gibi görmekle bu şiddetin ne sonu gelir ne de çalışan kendini güvende hisseder.

Hastaları hayata tutundurmaya çalışırken, kendi hayatını kaybetme endişesi yaşamalarına sağlık çalışanlarının artık tahammül edecek sabrı kalmamıştır.

Virüsle mücadele mümkündür ama, yürürlükteki bu mevzuat ve yasal düzenlemelerle sağlıkta şiddete karşı mücadele etmek imkansızdır.

Bu nedenle bir kez daha vurguluyoruz; sağlıkta şiddete ağır yaptırım, kesin çözüm için en kısa sürede somut adım atılmalıdır.

Görevini yüksek özveri ve sorumluluk duygusuyla yapan sağlık çalışanlarına geçmiş olsun diyoruz. Bu travmayı sağlık çalışanlarına yaşatan insanlıktan nasibini almamış şehir magandalarını ise lanetliyor ve en ağır cezaları almalarını bekliyoruz.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber