SEZAİ KARAKOÇ ÖLÜMÜNÜN 2.YILINDA ÇAYELİ’NDE ANILDI 

Google'da Abone Ol
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şair, yazar ve fikir adamı Sezai Karakoç, ölümünün 2. yıl dönümünde tüm yurtta olduğu gibi Rize- Çayeli’nde de anıldı. 

Haber:Dilek ONAY CAN 

Çayeli Belediyesi  tarafından Türk edebiyatının önemli yazarlarından olan şair ve mütefekkir merhum Sezai Karakoc’un vefatının 2. Yılında  Çayeli Eğitim Fakültesinde konferans düzenlendi.

Moderatörlüğünü  Sosyolog  Aylin Karahasan’ın  yaptığı ve Sezai Karakoçun hayatı,kitapları,şiirlerinin dinleyicilere aktarıldığı  konferansa konusmacı olarak Trakya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Bölüm Başkanı  Doç. Dr. M. Necip Yılmaz ve Araştırmacı Yazar  Hasan Basri Canca katılım sağladı.

Sezai Karakoç kimdir?

Sezai Karakoç ya da kimlikteki adıyla Ahmet Sezai (1933 – 16 Kasım 2021), Cumhuriyet Dönemi’nde şiir, çeviri, hikaye, tiyatro, deneme, düşünce yazısı, inceleme ve röportaj gibi türlerde toplam 50’den fazla kitap yazmış Türk şair, hikaye yazarı, düşünür ve siyasetçidir.

Karakoç, 28 Şubat 2023 tarihinde hayatını kaybetti.

Sezai Karakoç’un 58 adet eseri bulunmaktadır.En ünlü eserleri ise: (Monna Rosa),(Şahdamar-Körfez-Sesler)(Hızırla Kırk Saat) (Taha’nın Kitabı, Gül Muştusu), (Zamana Adanmış Sözler), (Ayinler/Çeşmeler),(Leylâ ile Mecnun), (Ateş Dansı)

SEZAİ KARAKOÇ ÖLÜMÜNÜN 2.YILINDA ÇAYELİ’NDE ANILDI 
0

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Giriş Yap

Trabzon Manset ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

KAI ile Sohbet Et

Yapay zeka asistanı
Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.