SP ORTAHİSAR İLÇE BAŞKANI BURAK TURHAN, OTEL VE KAHVECİLER ODASINI ZİYARET ETTİ

Saadet Partisi Ortahisar İlçe Başkanı Burak Turhan, Covid-19 tedbirleri nedeniyle başta otel ve kahveciler olmak üzere esnafın ağır bir mağduriyet yaşadığını belirterek salgınla mücadelede yapılan yanlışların süreci uzatarak mağduriyetleri artırdığını söyledi.

Turhan, Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte Trabzon Otel ve Kahveciler Esnaf Odası’nı ziyaret ederek Başkan Mustafa Erdoğdu ile görüştü. Erdoğdu’dan sektörün sorunları hakkında bilgi alan Turhan, taleplerinin sözcüsü olacaklarını ifade etti.

ERDOĞDU: “ESNAF, FATURALARINI ÖDEYEMEZ BİR HALE GELDİ”

Çay ocağı, kahvehane, kafe ve halı saha işletmeciliğinden oluşan 1026 işletme ve dükkanın odalarına kayıtlı olduğunu belirten Mustafa Erdoğdu, “Esnafımız sigorta, Bağkur, elektrik, su, doğalgaz gibi ödemelerinde büyük sıkıntılar yaşıyor. Önemli bir kısmı bunları ödeyemiyor. Ülke genelinde 5 kahvehane sahibi maalesef intihar ederek hayatına son vermiştir. Bu acı tablolara şahit olmanın üzüntüsünü yaşıyoruz” dedi.

“ACİL OLARAK 40-50 BİN TL DESTEĞE İHTİYACIMIZ VAR”

İşverenlerin hem maddi hem de çalışanları dolayısıyla manevi baskı altında olduğunu dile getiren Erdoğdu, “Dükkanlarımız açılsa bile malzeme alımından biriken borçların kapatılmasına kadar, acil ihtiyaçlarımız için en az 40-50 bin TL desteğe gerek var. Esnafın kendi imkanlarıyla yeniden toparlanması uzun zaman alır. Üstelik yarın ne olacağını da bilemiyoruz” diye konuştu.

TURHAN: “ESNAFIMIZIN İMDAT ÇIĞLIĞINI ÜLKEYİ YÖNETENLER DUYMALIDIR”

Oda Başkanı Erdoğdu’nun ortaya koyduğu tablonun üzüntü verici olduğunu kaydeden İlçe Başkanı Turhan, “Siyasetçilerin görevi, vatandaşın sorunlarına çözüm üretmektir. Biz muhalefet partisi olarak sizlerin sözcülüğünü yapacağız, taleplerinizi gündeme getireceğiz. Vatandaştan ülkeyi yönetmek için yetki alan iktidar da bunlara çözüm getirmekle mükelleftir” dedi.

“SAGLINLA ETKİLİ MÜCADELE YAPILMIYOR, BEDELİNİ HALKIMIZ ÖDÜYOR”

Salgınla etkili bir mücadele yapılmadığını, devleti yönetenlerin bir kararsızlık içinde olduğunu dile getiren Turhan, “Bilim insanları ayrı konuşuyor, devleti yönetenler ayrı hareket ediyor. Salgın etkisini kaybetmeden normalleşme adı altında atılan adımlar, daha sonra ağır bedellerle geri dönüyor. İnsanımızın kafası karıştı. Bu süreçte maske, mesafe ve hijyen denilerek işin içinden çıkılması kolay. Fakat tedbiri alması ve toplumu yönetmesi, yönlendirmesi gereken iktidardır. Bunun yolu da insanımızı mağdur etmeden, bilimsel kurallar doğrultusunda tutarlı ve kararlı bir politika izlemektir” diye konuştu.

Turhan, bugün uygulamaya giren lokanta, kafe, çay bahçesi, pastane gibi işletmelerin yüzde 50 kapasite ile açılmasının esnaf açısından sevindirici olduğunu ancak yeniden ağır tablolarla karşılaşılmaması için gereken hassasiyetin titizlikle gösterilmesi gerektiğini vurguladı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber