TTSO Meclis üyeleri video konferansla bayramlaştı

Bayramlaşma töreninde bir konuşma yapan TTSO Meclis Başkanı M. Şadan Eren, “Hepinizin Ramazan Bayramını kutluyorum. Pandemi şartları gereğince telekonferans ile buluştuğumuz bu bayram toplantısının son olmasını diliyor, ileriki günlerde sizlerle odamız meclis çatısı altında buluşmayı ümit ediyorum” dedi. 

“TTSO MECLİSİ OLARAK MESCİD-İ AKSA’DAKİ ZULMÜ KINIYORUZ”

Mescid-i Aksa’da yaşananlara değinen Eren konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Geride bıraktığımız mübarek Ramazan ayı içerisinde Gazze ve Mescid-i Aksa’da yaşananlar bizleri derinden yaralamış, Filistinlilere karşı gerçekleşen haksız, hukuksuz, insanlık dışı saldırılar sonucu suçsuz pek çok insan ve çocuk hayatını kaybetmiştir. Yapılan zulüm ile insanlar yerleşim yerlerinden edilmekte, ibadetleri engellenmekte, kutsal mekanlar zarar görmektedir. Bu zulme tüm dünya, tüm sivil toplum örgütleri tepki vermeli, sessiz kalmamalıdır. Buna itiraz etmemek vebale ortak olmaktır. Gerçekleştirilen bu zulmü şahsım ve Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi adına kınıyorum.”

TTSO Meclis Başkanı M. Şadan Eren, “Ramazan ayı içerisinde uygulanan tam kapanma önlemleri çerçevesinde ülkemizde vaka sayılarının düştüğü görülmektedir. Yine de Ramazan Bayramı boyunca dikkatli olmalı, kurallara uymalı, uymayanları uyarmalıyız. Mecburi işler dışında evlerimizde kalmalı ve bayram tatilinin bitmesi ile birlikte daha iyi rakamlara ulaşmalıyız. Ulaşacağımız bu iyi rakamlar Haziran itibari ile başlayacak ve bölgemiz için çok önemli olan turizm sezonu için bir gereklilik olduğu gibi, zor durumdaki hizmet sektörü ve diğer sektörler için de umuttur” dedi.

“DEVLETİMİZDEN BEKLENTİMİZ DESTEKLERİN SÜRMESİDİR”

TTSO Meclis Başkanı Eren, “Beklenenden uzun süren bu salgın artık birçok işletmeyi sıkıntılı süreçlere sokmuş durumdadır. Bugüne kadar imkânları ölçüsünde destekler açıklayan devletimizden beklentimiz yeni desteklerin, ertelemelerin açıklanmasıdır. Kamudan alacaklı firmalarımız alacaklarının ödenmesi noktasında büyük beklenti içerisindedir. Hizmet sektöründeki firmalar kira desteği başta olmak üzere, tüm ödemeleri ile ilgili yeni destekler beklemektedir. Fakat şu bir gerçek ki, pandemi sorununu çözmeden uzun vadede hedefleri yakalamak imkânlı değildir. Bu sebeple aşı sırası gelenler aşı olma konusunda tereddüt etmemeli, ülkemizde aşı süreci hızlanmalıdır. Bizlere de düşen süreç tamamlanana kadarki dönemde gereksiz kalabalık buluşmalardan kaçınmak, temel ihtiyaç dışındaki faaliyetlerden uzak durmaktır. Daha güzel günlerde odamız çatısı altında kutlayacağımız bayramlara kadar hepinize sağlık sıhhat, işlerinizde başarı diliyor, bayramınızı bir kez daha kutluyorum” diye konuştu.

HACISALİHOĞLU: KAPANMAYLA BİRLİKTE AŞILANMA DA HIZLI ŞEKİLDE DEVAM ETMELİDİR

TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, tüm meclis üyelerinin Ramazan Bayramını kutladığını belirterek şunları söyledi:

“Son 17 günlük kapanma gösterdi ki, tedbirlere uyulduğu ve gerçek anlamda kontrol edildiği takdirde sonuç veriyor. Son üç günde resmi kurumların idari izinli olarak kapanmasıyla resmi kurumlara geliş gidişlerin azaldığını, çalışanların da evde olması nedeniyle pandeminin yayılma etkisinin çok düştüğünü söyleyebiliriz. Bayram tatili sonrasına kadar bunun daha olumlu sonuçlar vereceğini tahmin ediyorum. Aşılama sürecinin de kapanmaya bağlı olarak hızlı şekilde devam etmesini bekliyoruz. İngiltere’de bir taraftan kapanma bir taraftan aşılamanın devam etmesi suretiyle pandemide ölüm oranlarının sıfıra yakın yere geldiğini de gördük. Önümüzdeki süreçte beklentimiz pandeminin yayılma hazının düşmesi, ekonominin canlanması ve özel sektörün sürdürülebilir şekilde işlerini devam ettirmesidir. Bu doğrultuda çeşitli desteklerin verileceği belirtilmektedir. Bu kapsamda hizmet sektörüne de tatmin edici bir destek verilmesi gerekmektedir.”

“ŞEHİR OLARAK TURİZM SEZONUNDAN BEKLENTİMİZ YÜKSEK”

Başkan Hacısalihoğlu, Trabzon olarak turizm sezonuna yönelik önemli beklentileri olduğunu vurgulayarak, “Şehrimizde turizm sezonunda ekonominin canlanması beklentisinin morali yaşanmaktadır. Kapanma döneminde özel sektör tüm tedbirlere uymuştur, gereğini yapmıştır ama en fazla etkilenen özel sektör olmuştur. Özel sektörün ve firmalarımızın ayakta kalması için devlet desteklerinin şart olduğunu belirtmek istiyorum” dedi. Hacısalihoğlu, konuşmasının son bölümünde tüm iş camiasının Ramazan Bayramını kutladığını söyledi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber