banner240
banner237
banner238

BAŞKAN EKİM’DEN 5 HAZİRAN DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ MESAJI

Asıl mesleği Çevre Mühendisliği olan, çevre konusunda oldukça bilinçli, duyarlı ve farkındalık sahibi olan Başkan Ekim mesajında şu ifadelere yer verdi:” Çevre, insanların ve doğadaki diğer canlıların etkileşim halinde varlıklarını sürdürdükleri ortamdır. Yeryüzünde yaşayan milyonlarca canlı türü içerisinde, doğa üzerinde hâkimiyet kurabilen, onu değiştirebilen tek tür insandır.
İnsanlığın nüfusu artarken çevre kirleniyor, doğa zarar görüyor, diğer canlı türlerinin sayısı azalıyor ve hatta bazı türlerin nesli tükeniyor.
Her geçen yıl etkisini daha fazla hissettiğimiz küresel sıcaklık artışı, iklimlerin değişmesine, doğal alanların zarar görmesine, tarım ve hayvancılık alanlarında verimliliğin azalmasına yol  açıyor. Yaşamlarımızı sürdürdüğümüz çevremiz, dünün mirası yarının ise emanetidir.
Sağlıklı bir gelecek ve yeni nesillere daha güzel bir dünya bırakabilmek için dünyamızın kaynaklarını ölçülü kullanmalı, çevreyi ve doğayı korumalıyız. Daha az atık oluşturan ve olabildiğince az enerji tüketen yeni bir yaşam biçimi oluşturmak hepimize düşen bir görevdir.
Akçaabat Belediyesi olarak insan odaklı ve çevreye duyarlı bir anlayışla projeler gerçekleştiriyoruz. Geri dönüştürülebilir atıkları kaynağında ayrıştırıyor ve ayrıca çöplerimizin geri dönüşümünü sağlayacak uygulamalar yapıyoruz. Çevre, sıfır atık ve geri dönüşüm bilimcini küçük yaşta öğretmek ve benimsetmek için ise ilkokullarda rutin aralıklarla seminerler düzenliyoruz. 
Çevre alanındaki çalışmalarımız önümüzdeki süreçte de etkin bir şekilde devam edecek.
İnsanlık olarak yeryüzündeki tüm canlılarla uyum içerisinde ve sağlıklı koşullarda yaşayacağımız daha güzel bir dünya kurabilmek dileğiyle, 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nü en içten duygularımla kutluyorum.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber