banner240
banner237
banner238

TOBB Trabzon Oda-Borsa Müşterek Toplantısı Yapıldı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası, Trabzon Ticaret Borsası ve Of Ticaret ve Sanayi Odası’nın yönetim kurulları, meclisleri, yüksek istişare kurulları, meslek komiteleri, kadın ve genç girişimci kurulları üyeleri ile oda-borsa müşterek toplantısında bir araya geldi.

Video konferans sistemi ile yapılan ve Trabzon Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen toplantıda, Trabzon ve ülkenin genel problemleri üzerinde durulup, katılımcıların çözüm önerileri alındı. Özellikle pandemi sürecinde yaşanan sorunlar istişare edilerek, ilgili kurumlara iletilmek üzere talep ve öneriler değerlendirildi.

TTB Meclis Başkanı Sebahattin Arslantürk, Trabzon TSO Meclis Başkanı M.Şadan Eren, Yönetim Kurulu Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu, Of TSO Meclis Başkanı Zühal Akyüzlü, Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Saral ile odaların ve borsaların meclis üyelerinin katıldığı toplantıda söz alan konuşmacılar öncelikle Trabzon’un sorunlarını dile getirerek çözüm önerilerini sundular.

TTB başkan ve meclis üyeleri, toplantıda daha çok başta fındık ile çay olmak üzere tarımsal sanayi ürünlerindeki mevcut durum ve çözüm bekleyen sorunları dile getirdiler.

Fındıkta büyük tehlike yaratan kahverengi kokarca ile mücadelenin yanı sıra, verim ve kalite ile birlikte ihracatı arttırma konusunda çözüm önerilerini sunarlarken, çayda özellikle kanunun çıkarılması ve sektördeki resmi ile özel kuruluşlar arasındaki haksız rekabetin önlenmesini istediler.

Konuşmacıları tek tek dinleyen ve zaman zaman da sözü edilen konularla ilgili bilgiler veren TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Trabzon’daki oda ve borsaların çalışmalarından son derece memnun kaldıklarını belirtti.

Hisarcıkloğlu, özellikle başta fındık ve 300’e yakın tarımsal üründe büyük zarara yol açabilecek kahverengi kokarca böceği ile ortak mücadele için devlet-sektör işbirliğinin şart olduğunu, bu noktada herkesin üzerine düşeni fazlası ile yapması gerektiğini söyledi.

Hisarcıklıoğlu, gündeme getirilen sorunların ve bunlar için önerilen çözüm önerilerinin devletle olan kısmı noktasında TOBB olarak gereken girişimleri yapacaklarını da sözlerine ekledi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber