banner240
banner237
banner238

Üniversitemizin 68. Kuruluş Yıl Dönümü Coşkuyla Kutlandı

Üniversitemizin kuruluş günü olan 20 Mayıs 2023 tarihinde, Atatürk ve Gençlik Anıtı önüne çelenk sunumu ile başlayan 68. Kuruluş Yıl Dönümü kutlamaları, 22 Mayıs 2023 tarihinde Prof. Dr. Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleşen yoğun katılımlı bir tören ile devam etti. 
Prof. Dr. Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen Üniversitemizin 68. Kuruluş Yıl Dönümü Töreni'ne; Trabzon Valisi İsmail USTAOĞLU, Trabzon Milletvekilleri Mustafa ŞEN ile Sibel SUİÇMEZ, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat ZORLUOĞLU, Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin AŞIKKUTLU, Avrasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Füsun TERZİOĞLU, Ortahisar Kaymakamı Gürkan DEMİRKALE, İl Emniyet Müdürü Murat ESERTÜRK, AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin MUMCU, İl Milli Eğitim Müdürü Evren GÖRMÜŞ, Rektör Yardımcılarımız; Prof. Dr. Akif CİNEL, Prof. Dr. Cemil RAKICI ve Prof. Dr. Halil İbrahim OKUMUŞ, Genel Sekreterimiz Prof. Dr. Bünyamin ER ile birlikte il genelinde faaliyet yürüten kamu kurum/kuruluşları ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri, akademik ve idari personelimiz ile çok sayıda davetli katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törenin açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI; Üniversitemizin, Türkiye’nin dördüncü üniversitesi olarak kurulduğunu ve bugün ülkenin marka değeri taşıyan bir kurumu olarak öğrenci odaklı, AR-GE odaklı ve toplumsal katkı odaklı çalışmalar sürdürdüğünü ifade etti. Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI konuşmasında “KTÜ camiası ben değil, biz duygusu ile içinde bulunduğu şehir ve toplumdan ayrı düşünülemeyeceği bilinciyle hareket etmekte ve bir “Dünya Üniversitesi” olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir. Üniversitemiz, sizlerden almış olduğu güç ve destekle şimdiye kadar olduğu gibi ilim irfan yolunda ilelebet ilerleyecek, en önemlisi de ilim ve insanlık adına büyük başarılara imza atmanın gayreti içinde olacaktır. Çünkü üniversiteler, iş gücü piyasasına eleman yetiştiren bir eğitim yuvası olmakla birlikte toplumun ihtiyaç duyduğu problemlerin çözümüne yönelik çalışmaların yapıldığı merkezlerdir.  Bunun yanında üniversiteler, bilimsel ve teknolojik anlamda toplumu bir adım öne taşıyan yenilikçi fikirler üretme ve uygulamaya koyma görevini üstlenen bilgi üretim yerleridir. Ülkelerin bilim ve teknoloji üretme kapasiteleri ve AR-GE potansiyeli, özel şirketlerin yanında büyük ölçüde üniversitelerin yaptığı çalışmalar ve akademisyenlerin şirketler ile yapmış olduğu proje bazlı faaliyetlere dayanmaktadır. Son yıllarda üniversitelerde yapılan akademik makaleler ve bildirilerin yanında artık lisanslanan patent sayıları ve lisans bedelleri, kurum dışı alınan projeler ve fon gelirleri, TEKNOKENT’teki öğrenci ve akademisyen firma sayıları ile bunların ciroları gibi faktörler üniversitelerdeki üretkenliğin ve verimliliğin ölçüsü olarak alınmaya başlamıştır. Bu sebeple değerli akademisyen arkadaşlarım, eğitim-öğretim faaliyetlerinizin yanında ülkemizin ihtiyaç duyduğu alanlarda gerek sanayi kuruluşları ile gerekse de TEKNOKENT’te kendi şirketinizi kurarak devletimizin başlatmış olduğu “Milli Teknoloji Hamlesi”ne katkı sağlayacak çalışmalar yapmanız hem ülkemizin hedeflemiş olduğu vizyonuna uygun hem de üretmiş olduğunuz bilgiyi, pratiğe dökme ve sizlerin gelişimi açısından da faydalı olacaktır." sözlerine yer vererek KTÜ’nün başarılarına katkı sağlayan devlet yetkilileri ile akademik ve idari personele teşekkür etti.
Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI’nın ardından Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat ZORLUOĞLU konuşmasında, Üniversitemiz ile Belediye arasında gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi verdi. Başkan Murat ZORLUOĞLU “Ülkemizin ve bölgemizin kadim üniversitelerinden biri olan KTÜ; bilimsel, akademik, teknik çalışmaları ve yetiştirdiği donanımlı ve nitelikli sayısız insanıyla ülkemizin gelişmesine ve kalkınmasına kuruluşundan itibaren güçlü bir destek sağlamıştır. Üniversitemiz ile gurur duyuyoruz.” ifadelerini kullandı. Büyükşehir Belediye Başkanı’nın konuşmasının ardından program "Dünden Bugüne Karadeniz Teknik Üniversitesi 68. Yıl Belgeseli" gösterimiyle devam etti.
Belgesel gösteriminin ardından törende konuşma yapan Trabzon Valisi İsmail USTAOĞLU, bir marka değeri olan Üniversitemizin kuruluşu ile önemli bir misyon üstlendiğini ifade ederek “250 binin üzerinde vermiş olduğu mezunu ile ülkemizin imarında ve inşasında, biliminde ve sanatında çok kıymetli şahsiyetler yetiştirmiş, ülkemizin en ücra köşelerine ışık olmuş bir üniversiteden bahsediyoruz. Üniversiteler; şehirlerin ekonomisinden kültürüne, eğitimden sanatına önemli katkılar sağlar. Trabzon’un sanat ve kültür şehri olmasında Üniversitemizin çok ciddi katkıları olmuştur. Ülkeye hizmet eden devlet adamları yetiştirmiş çok önemli bir görevi ifa eden bir üniversiteden söz ediyoruz. Kuruluşunda imzası olan herkese şükranlarımı sunuyorum ve bugüne gelene kadar emek vermiş olan herkese teşekkür ediyorum.” sözlerine yer verdi. 
Üniversitemiz Güzel Sanatlar Bölümü Halkoyunları Ekibi gösterisi ile devam eden tören; Akademik Ödül, Genç Bilim İnsanı Ödülü, Doktora Tez Ödülü, Kalite Ödülü, Kaliteye Katkı Ödülü, Kamu-Üniversite-Sanayi İş Birliği Ödülü, İdari Personel Başarı Ödülü, Akademik ve İdari Personel 40. Yıl Hizmet Ödülü, Kurum Dışı Katkı Ödüllü, Ulusal ve Uluslararası Yarışmalarda Temsil Ödülü kategorilerinde plaket takdimi ve hatıra fotoğrafı çektirilmesinin ardından sona erdi. 
Üniversitemizin 68. Kuruluş Yıl Dönümü kutlamaları, aynı gün Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen kokteyl ve ardından Güzel Sanatlar Bölümü Halk Müziği Topluluğu'nun verdiği konser ile tamamlandı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber